Начало Новини Адвокат от ВМРО безвъзмездно пое защитата на Динко от Ямбол

Адвокат от ВМРО безвъзмездно пое защитата на Динко от Ямбол

Русенецът Петър Николов, който от години живее и работи във Варна, се нае да защитава Динко Вълев от Ямбол, популярен като „ловеца на бежанци“, след пуснатата срещу него жалба от страна на Български хелзинкски комитет, пише „Топ новини“. 

Петър Николов е председател на местната структура на ВМРО в кв. „Аспарухово“ – Варна. На последните местни избори Николов получи доверието на коалицията „Реформатори и патриоти – решението за Варна“ и бе издигнат за кандидат за районен кмет на „Аспарухово“.

След по-малко от 8 часа разпокъсан сън в последните 2 дни, 1000 км по автобуси, минах да се преоблека и докато си пия кафето знам, че днес с Мартин Пеев ни предстоят няколко важни битки за справедливост и по-добър живот на хората, аз във Варна на две дела, той в Бургас с Динко. Вярвам, че ще успеем, написа Николов от профила си в социалната мрежа.

Ето цялата информация от „Топ новини“ за случая с Динко:

Динко стана популярен в края на миналия месец, след като бяха излъчени репортажи за това как е заловил нелегални имигранти на южната ни границата. В сигнала на Български хелзинкски комитет срещу него до Прокуратурата са посочени няколко престъпления според Наказателния кодекс, сред които отвличане, саморазправа, нанасяне на телесни повреди, заплаха със смърт и т.н.

Още като се разшумя за случая, се свързах с Динко и му заявих, че нашата кантора е готова да го защитава абсолютно безвъзмездно. Подбудите ни са чисто патриотични, сподели Николов.

Той добави, че след като е получил призовка да даде свидетелски показания в полицията в Бургас, Динко се е свързал с него и поискал да се възползва от правна защита.

Вълев е призован да свидетелства в Полицията в Бургас и се възползва от правото си да се яви с адвокат. Тъй като аз имам неотложни дела в София и Варна, колегата от нашата кантора Мартин Пеев ще се яви заедно с Динко за разпита. Това е стандартна процедура. Започва се със събиране на доказателства и едва след това се преценява за образуване на дело и предявяване на обвинения“, коментира още адвокатът.

Николов е роден в Русе, но от години живее и работи във Варна. След като трупа юридически стаж в структурите на Министерството на финансите и на Министерството на отбраната, той става част от Варненската адвокатска колегия през 2014. Въпреки това обаче, още с първото си явяване в съдебната зала стига до престижната номинация в категорията „Дело на годината“ на Годишните награди за правосъдие 2014 „Темида – цената на истината“. Той представлява Андрей Едрев в делото му срещу Министерски съвет за отказ на достъп до информация за договорите за златните концесии у нас.

Николов води още дело срещу „Синя зона“ – Бургас. Адвокат е на групата „Търсим Се“, бореща се за отпадане на тайната на осиновяване в България и на други неправителствени организации, подпомагащи хора в затруднено положение. Доброволец и дарител от бедствието в Аспарухово, основател на „Виртуална юридическа приемна“ във Фейсбук, както и един от първите хора, осъдил банка в България за ипотечен кредит.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: Недопустимо е Вселенската патриаршия да назначи свой свещеник за православните българи в Истанбул!

Настояваме за възможно най-бърза реакция от Светия синод, в чиято юрисдикция е определянето и назначаването на български клирик в „Св. Стефан“.

ВМРО с декларация в парламента по повод 80-годишнината от връщането на Южна Добруджа

Тържествена декларация по повод 80 години от връщането на Южна Добруджа в пределите на България прозвуча от трибуната на Народното събрание. Декларацията...

Карлос Контрера: Новият Отечествен фронт в СОС е БСП, ДБ и Спаси София

В четвъртък – 24 септември 2020 г., по време на сесията на Столичния общински съвет новият Отечествен фронт – БСП, „Демократична България“...

Красимир Каракачанов: Северна Македония няма намерение да води искрен диалог с България

България няма да се противопостави, а ще каже, че не е дошло време за насрочване на дата за насрочване на първата междуправителствена...

Борис Вангелов: Наборната военна служба ще бъде върната

Според депутата от ВМРО за това има голям процент одобрение на хората Да има доброволна военна служба от 1...

Община Пловдив иска актуализация на бюджета, ВМРО против нов заем

Общинският съвет ще разгледа на сесия нова актуализация на бюджета, в която е заложен заем за реализиране на големите инфраструктурни проекти на...

ВМРО: Победа за патриотизма – парламентът прие доброволната военна служба

Идеята на вицепремиера Каракачанов вече е гласувана на първо четене в НС С промените в Закона за резерва на...

Коментари