Начало Блог Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред...

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката

Човешкият живот винаги е над икономиката. Това заяви пред „Патарински LIVE“ по Канал 3 депутатът от ВМРО и член на бюджетната комисия Александър Сабанов.

Човешкият живот винаги е бил по-важен, защото икономика се прави с хора. Не мисля, че и някой в залата на Народното събрание би сложил на кантар живота на българските граждани и икономиката. В крайна сметка – икономиката може да буксува месеци, години – но поне ще бъдат спасени много хора, каза той.

Пролетта имахме доста рестриктивни мерки, но много човешки животи бяха спасени. В цяла Европа много хора умряха, а ние се справихме много добре.

Сабанов също така обясни, че бюджетът на държавата не се определя от самата комисия, а от Министерски съвет.

За бюджета със сигурност ще има проблем с оглед пандемията. Ако се забавим с противоепидемичните мерки, наистина ще имаме голям проблем за в бъдеще, каза още народният представител.

Той опроверга още веднъж слуховете, че пенсиите се вдигат предизборно, като посочи, че това е заложено в коалиционното споразумение от 2017 г., когато „Обединени патриоти“ са заявили, че ще работят, за да може минималната пенсия до края на мандата да стигне 300 лв.

Не виждам логика да има служебно правителство. Дори и сега да се назначи – то значи, че януари трябва да има избори, което е лишено от смисъл.

Редовните избори са март месец.

Служебно правителство без действащ парламент не знам как ще се бори с последиците от коронавируса. Не е редно при тази втора вълна от коронавирус и икономическата криза да има безконтролно взимане на решения от Министерски съвет. Когато има служебно правителство, то Министерски съвет ще е назначен от президента Румен Радев без да омаловажаваме качествата на хората, които ще бъдат част от него.

Има нужда от парламент, който да взима адекватни решения, категоричен бе Сабанов.

Целия разговор може да видите във видеото >>>

Последни Новини

Джамбазки заяви пълна подкрепа за полицейския служител, прострелял заподозрян при гонка

Пълна подкрепа за полицейския служител, прострелял заподозрян при гонка. То е ударило момиче с тръба по главата с цел грабеж. Подобни брутални престъпления...

Контрера: Преведохме София през тежки кризи, няма да допуснем да изпадне в хаос

ВМРО прояви отговорност към столицата и гласува за бюджет, който да не допусне София да изпадне в хаос. Въпреки...

Русенското село Червена вода бе домакин на седмия Комитски събор

В село Червена вода се проведе седмото издание на традиционния Комитски събор, организиран от ВМРО – Русе, Сдружение за военно-патриотично възпитание на младежта...

Каракачанов: Политическа формула „Орбан“ – това ни трябва в България!

Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 23.09.2023 г.  Кандидатурата на Карлос Контрера...

ВМРО регистрира своите кандидати за София

В събота ВМРО - София регистрира своя кандидат за кмет, кандидати за районни кметове, кметове на кметства и общински съветници, съобщава БНР.

Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински,...

ВМРО – Шумен регистрира листа за изборите в Деня на Независимостта

На 22 септември 2023 г., в Деня на Независимостта, бе регистрирана листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение за участие в...

Коментари