Начало Парламентарни избори - 2021 Александър Сабанов: Да променим представителството в Парламента

Александър Сабанов: Да променим представителството в Парламента

В рамките на кампанията си ВМРО – БНД изготви специална програма за развитие на региона на Хасково, заяви водачът на листата за 29 МИР – Хасково Александър Сабанов пред избиратели при посещение на местен бизнес.

Акценти в програмата са: развитие на бизнеса и българското производство, туризма, откриването на нови работни места, сигурността и защитата на българските интереси, премахване на феодализма в местното управление. Полагаме усилия да вземем втория мандат на ДПС и по този начин ще променим тяхното представителство в Парламента, заяви Сабанов.

ВМРО постигна 90 процента от обещаното през 2017 година и сега има върху какво да стъпи. Обещахме и изпълнихме:

– Извоювахме 300 лева минимална пенсия за труд и стаж, от което се възползваха 884 000 души. Сега в този мандат борбата ще е за 700 лева среден размер на пенсията и актуализация на всички пенсии, както и 2 500 лева – на средната работна заплата и увеличение на минималната работна заплата.

– Извоювахме приемането на 10-годишна давност за дълговете на физически лица, което облекчи обикновените граждани и премахна фигурата на вечния длъжник. Сега ще надградим тези основи и ще затвърдим постигнатото.

– Застанахме зад промяната на Закона за закрила на детето и внесохме Законопроект за промяна, който ще отстояваме в настоящия Парламент.

– Спряхме ратификацията на Истанбулската конвенция и антисемейната Стратегия за детето, като занапред ще продължим да бъдем стожер на семейните ценности в парламента и да отстояваме общобългарските интереси в него.

Партията води позитивна кампания и има какво да предложи на избирателите, така че ВМРО да е номер 1 в сърцата и душите на избирателите, както е номер 1 в бюлетината за предстоящия вот.

Като народен представител в 44-ия Парламент Александър Сабанов е внесъл над 80 законопроекта и над 60 предложения между първо и второ четене на различни закони. В настоящата листа на кандидати за народни представители на ВМРО има изявени представители и родолюбци, които ще бъдат особено ценни в бъдещите инициативи на партията в Парламента.

На първо място в бъдещия Парламент ще е „Зелената сделка“ и развитието на пограничните райони.

Първият приоритет е обусловен от работата на енергийния гигант „Марица-Изток“ в региона и заетите към 40 000 души от няколко области в Югоизточна България. Акцентът пък към пограничните общини е предизвикан от обезлюдяването им. Назряла е необходимостта от приемане на специален закон за териториалните единици по цялата ни южна граница, казват от ВМРО.

Източник: „Хасково инфо

България над всичко!
България над всичко!

Последни Новини

Активисти на ВМРО – Русе отдадоха почит към жертвите на комунизма

На 1 февруари, обявен през 2011 г. от МС на Република България за Ден на почит към жертвите на комунизма у нас,...

В местността Гробницата откриха паметник на жертвите на комунистическия режим

В деня, в който почитаме паметта на всички онези българи, избити от комунистическия режим в България, в местността Гробницата над село Петърч,...

Д-р Султанка Петрова: Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява

Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява. Това заяви председателят на Националната...

Предлагат във Велико Търново да има паметник на цар Борис III

Да бъде изграден паметник на цар Борис III във В. Търново предлага председателят на групата съветници на ВМРО - БНД във Великотърновския...

Карлос Контрера: Ще има ли коалиция NEXO?

Ще има ли коалиция Nexo? По-скоро да. ДБ и Промяната щели да се събират, за да станели първи и да ни донесат...

Другият Ботев

Враца дължи почит на генерал Кирил Ботев автор: Красимир Богданов, историк Ежедневно стотици врачани преминават по...

Ангел Джамбазки: По-позорно от антибългарската истерия в Скопие е само предателството в София!

Карлос Контрера: Със или без гражданство всеки българин трябва да има зад себе си българската държава! Доц....

Коментари