Начало Блог Александър Сабанов: Желаем да сложим край на „дълговото робство“

Александър Сабанов: Желаем да сложим край на „дълговото робство“

Патриотите искат да сложат край на „вечния длъжник“. ВМРО и НФСБ са подготвили проект на закон, с който да се защитят физическите лица при неплатежоспособност. Общият размер на задълженията да е до 200 000 лева, е записано в проектозакона.

За да попадне под закрила, лицето трябва да е неплатежоспособно и добросъвестно, уточняват вносителите. След края на епидемичната обстановка идеите им ще бъдат подложени на обществено обсъждане и ще се търси подкрепа и от останалите парламентарни групи.

Целта на Закона за фалита на физически лица е да се сложи край на „дълговото робство“ и на „вечните длъжници“. Хора, които нямат възможност да плащат, никога няма да покрият задълженията към кредиторите. Искаме да избегнем това. Хора, които над 3 месеца нямат възможност да плащат, да обявят физически фалит, заяви депутатът от ВМРО Александър Сабанов в ефира на „Плюс-минус“ по НОВА

Сабанов коментира и предложения на патриотите за ваучери за българите, които бяха отхвърлени от две комисии. В четвъртък се е обсъждало последното предложение по темата – да се дадат ваучери на хората от първа линия в борбата срещу коронавируса.

Ние имаме подпис под законопроекта, който е съвместен – между ГЕРБ и ВМРО. Ние имахме предложение за 9% и то беше прието. Не се прие само предложението на Валери Симеонов за ваучери за почивка. ВМРО подкрепи своето предложение за 9% ДДС. Подкрепихме и предложението на Валери Симеонов, както и всички предложенията от коалиционното споразумение. Имаше предложения и от БСП, и от „Воля“, които не бяха подкрепени. Икономическите мерки, които се вземат, са направени като мярка, която да подпомогне даден сектор. А сектор туризъм носи 12-13% от БВП, обясни депутатът. Промените в закона се правят пробно и ще важат до началото на 2021 г. 

Относно предложението на финансовия министър Владислав Горанов да се вдигне ДДС за другите сектори, Сабанов заяви, че такъв вариант не се и няма да се обсъжда никога. Депутатът от ВМРО е на мнение, че промените в закона, свързани с намаляването на ДДС, ще минат на второ четене.

Не мисля, че при колегите от ГЕРБ има някакъв трус. След вчерашното изказване на Валери Симеонов днес се проведе Коалиционен съвет и проблемите се разрешиха с диалог, както винаги, заяви Сабанов. Той е на мнение, че ВМРО винаги се е държала равно отдалечено и еднакво близко от всички. Партията винаги е работила в насока диалог и разбирателство.

Нормално е да има различия, ние сме различни партии. Не е казано, че всички трябва да сме на едно мнение, заяви Сабанов и увери, че работи изключително добре с Менда Стоянова.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари