Начало Блог Александър Сабанов: Индустриалните паркове ще гарантират развитието на Силистра и Хасково

Александър Сабанов: Индустриалните паркове ще гарантират развитието на Силистра и Хасково

Трябва да се преборим за уеднаквяване на земеделските субсидии в ЕС

Гледам избирателите в очите заради направеното през последните 4 години

ВМРО изпълни своите предизборни обещания, които даде през 2017 г. През тези 4 г. опозицията винаги ни обвиняваше, че тези 300 лв. пенсия, която обещавахме тогава, няма да се случи. В крайна сметка тя се случи, коментира в „Денят започва“ по БНТ водачът на листите на ВМРО в 29 МИР Хасково и 20 МИР Силистра – Александър Сабанов. Даже тези 50 лв., които се дават допълнително на пенсионерите, обмисляме да ги въведем за постоянно, добави той.

Сабанов припомни, че при предишните две правителства на Бойко Борисов без участието на ВМРО доходите не се увеличаваха, както това се случи през сегашния мандат. Така че и в сегашната програма за управление на държавата за следващите 4 години ние от ВМРО сме заложили на доходи, сигурност и семейство, изтъкна Сабанов.

В сектор „Икономика“ имаме много сериозна програма за възстановяване от кризата, запазване на 10%, плоския данък, което е задължително. Не трябва никой да си играе с данъците, особено в криза. Предлагаме още данък „Дивидент“ да отпадне, защото това утежнява фирмите, каза водачът на две листи на ВМРО. Трябва и да се повиши прагът за регистрацията по ДДС от 50 000 поне на 150 000 лв., защото това е проблем за малките и средните фирми, допълни той.

По думите му има как държавата да си го позволи на фона на големите излишъци, които генерира хазната всяка година от порядъка на 1,5-2 милиарда лева. Те показват, че икономиката работи, а в момента кризата е голяма, но тя ще стане още по-страшна когато отмине, защото докато заработи отново бизнесът със същите темпове, с които е работил преди пандемията, ще мине повече време, прогнозира икономистът от гражданската квота на ВМРО.

Той очерта и спецификата на двата региона, където води листите на войводите – Хасково и Силистра. Трябва да се мисли за привличане на инвеститори, които да направят преработвателни предприятия за преработка на земеделската продукция, защото земеделието и в двата региона – Хасково и Силистра, е развито, но ние продаваме суровина, а не продукт. Това е проблем, защото не дава достатъчно добавена стойност на нашата продукция, защити визията си за развитието на двете области Сабанов.

Трябва да се преборим за уеднаквяване на всички субсидии в Европейския съюз, подчерта още предприемачът. Знаете, че Гърция получава в пъти по-големи субсидии, отколкото нашите земеделци. Това е проблем. Същото е и във Франция и Полша. Например, полските картофи защо идват на 15 стотинки в България? Защото субсидията им е толкова голяма, че те нямат нужда да ги продават скъпо, те печелят от субсидията. По целия свят земеделието е субсидирано и тук ние трябва да решим кой сегмент от земеделието ще разработваме приоритетно и там да вложим всичките си усилия, акцентира Сабанов.

По думите му един от начините да се избегне големия дисбаланс в икономическото развитие между Северна и Южна България трябва на първо място да се заложи на инфраструктурата, а след това да се развият и индустриални паркове с участието на общините и държавата, които да привлекат инвеститорите. При тях общините ще дават терена, а държавата ще се включи с инфраструктурата и плана за управление на тези индустриални паркове. Чуждите инвеститори искат да работят с държавата, защото тя им дава сигурност, коментира Александър Сабанов. Както в Силистра, така и в Хасково могат да бъдат направени такива зони и да дойдат чужди инвеститори, които ще повишат заплатите и така ще се развиват тези региони. Няма как да се развива един регион без бизнес, коментира той.

Аз винаги съм гледал моите избиратели в очите защото никога не съм се притеснявал от нещата,  които съм свършил през тези години, призна още Сабанов. 

Искам да призова всички патриотично настроени хора в тази държава – да подкрепят ВМРО с № 1 в бюлетината, защото ние сме единствената патриотична формация, която ще влезе в Народното събрание. И колкото по-голяма е силата ни, толкова повече ще можем да отстояваме българщината, както у нас, така и в ЕС, заяви водачът на листите на ВМРО в Силистра и Хасково.

Видео >>>

България над всичко!
България над всичко!

Последни Новини

Ангел Джамбазки: Европейският подход по темата с членството на България в Шенген е политическа шизофрения

От една страна Европа иска да се пази границата, от друга страна се продължава с политиката на обвиняване на държавите, които имат...

Каракачанов: Бойко Борисов, Кирил Петков и Христо Иванов са главните виновници за случая на македонската граница

Все още има български политици, които са под робството на собствените си страхове и комплекси за малоценност. Още са под робството да...

Групата на Европейските консерватори и реформисти ще проведе изнесено заседание в София

По време на събитието ще бъдат дискутирани актуални теми за Европа и региона Групата на Европейските консерватори и реформисти...

Джамбазки: Спирането на българи на границата с РСМ е позор и провал за политическата ни класа

Евродепутатът подчерта, че е сезирал колегите си от ЕП за действията на Скопие Недопускането на българи в РСМ е...

ВМРО отбеляза 151 години от рождението на Гоце Делчев (ОБЗОР)

Структурите на ВМРО отбелязаха 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев. Ето къде и как: Благоевград

Искрен Веселинов: В Македония се зароди истерия, която целеше провокация

Жертва сме на медии в нашата съседка, които налагат антибългарска пропаганда, смята съпредседателят на ВМРО Ескалация на напрежението има....

Съветниците от ВМРО – Русе искат границите между България и Румъния да бъдат отворени за свободно движение на хора и стоки

Общинските съветници от групата на „Патриотите – ВМРО“ внесоха писмено предложение до ОбС - Русе за приемане на декларация в подкрепа Република...

Коментари