Начало Блог Александър Сиди: Българският народ ще попречи на отмяна на ветото спрямо Северна...

Александър Сиди: Българският народ ще попречи на отмяна на ветото спрямо Северна Македония

Кирил Петков да види кога е първият полет за Канада и да си ходи там, защото явно България не е неговата родина, а ние имаме една родина – България!

Премиерът се е надрусал със суровия тиквен пай с чия на жена му и говори глупости: „За първи път ЕС говори с нас по този начин, ние говорим в един глас с ЕС.“ Очевидно е от това изречение, че ние живеем в два различни паралелни свята. Той не разбира, че българският народ не иска да се вдига ветото спрямо Македония. Разбирам, че има натиск върху него, но не ме интересува.

Това заяви съпредседателят на ВМРО Александър Сиди в предаването „Разговор“ за „Факти.БГ“.

Опорката, че влизайки Северна Македония в ЕС ще се спре руското влияние, е явно, че някой на Запад признава, че в Македония има голямо руско влияние. Само, че така някой признава, че е влезнала държава в НАТО, в която има руско влияние. Срещата на Вархели с Петков е част от големия натиск спрямо България за ветото, каза Сиди.

Ние заедно трябва да обясним на Македония няколко простички неща – спазване на Договора от 2017 г., без език на омразата, историческата истина да просъществува, да се премахнат антибългарските „факти“ от учебниците им по история, вписване на българското малцинство в Конституцията. Едва тогава може да си говорим за вдигане на ветото, категоричен е Сиди.

Преброяването в РСМ

Нали не вярваме, че в Македония има 3 хиляди българи? Това е статистика, извадена от Държавен завод за статистика в Македония, произведена като фалшива новина. Самите албанци казват, че българите са третият етнос там след техния и тези, които се самоопределят като македонци. Тази статистика е част от говора на омразата. Когато кажеш, че си българин в Македония – това създава проблеми. За да бъде гъвкава администрацията в РСМ, то има квоти за различните етноси – за българите обаче няма такава квота. Това е факт, който няма как да доведе до мотивация в хората да се самоопределят като българи, защото единствено и само ще им донесе проблеми, каза Александър Сиди и добави:

Нашите предци не са загивали във войните за национално обединение или Илинденско-Преображенско-Кръстовденското въстание като наследник на Александър Македонски и коня му Буцефал, а като българин. Това, че някой е решил сега да сменя етническия си профил – си е негова работа, но до 1944 г. обаче дядо му не е бил марсианец, а е бил българин! 

Гоце Делчев сам е самоопределил себе си като българин, а сега скопските власти го наричат като един от големите македонски революционери. „Мизия, Тракия, Македония!“ са част от неделимото българско Отечество!

Европа е континент, в който има хилядолетни нации, прекрасно е да живеем заедно, но трябва да си пазим разнообразието. Европа е континент на исторически наслагвания и групи, трябва да бъде запазено това – трябва да се развива Европа на отечествата, в общ европейски пазар и принципи. Всяка една нация има право на своя култура и начин на развитие, като част от ЕС, сподели Сиди още по темата за мястото на ЕС в темата „Македония“.

Българският народ ще попречи на отмяна на ветото спрямо Северна Македония. Историята е показвала, че народът ни скача като един, когато говорим за Македония. Да, сега няма да скочим с оръжие, защото сме в 21 век, но ще намерим друг демократичен начин. Този, който си позволи да потъпче българския национален интерес в Македония, ще бъде свален не със снежни топки, а с камъни! И аз му препоръчвам на този човек да чете история и му препоръчвам да види кога е първият полет за Канада, да се качи и да си ходи в Канада, защото явно има друга родина, а ние друга родина нямаме – само България ни е! Няма да оставим някой да се гаври с единствената ни родина, категорично заяви Александър Сиди и добави:

Вярвам в онези 80%, които категорично не искат да бъде вдигнато ветото спрямо РС Македония, докато тя не се ревизира. Вярвам в онези хора, които вярват и милеят за българските си ценности. Вярвам в онези хора, които ще изгонят всеки един, който се опитва да се гаври с българския национален интерес.

Исторически погледнато това няма да е първият министър-председател, който ще бъде изгонен от властта заради Македония. Има дори един, който е убит. В 21 век сме дано не стигнем до там, има демократични начини, по които да свалим този човек от власт, каза Сиди.

Целия разговор със съпредседателя на ВМРО гледайте тук >>>

Последни Новини

Прокуратурата образува проверка по сигнала ни за престъпление против републиката срещу ПП

Скандалът беше изнесен чрез видеозапис на пресконференция от депутатът от ПГ на ПП-ДБ Радостин Василев в петък Припомняме...

В Брюксел беше представен документален филм, разобличаващ македонска кинолъжа

По покана на Ангел Джамбазки в сградата на Европейския парламент в Брюксел беше излъчен документалният филм „Последно полувреме“. Българският представител в Европейския...

ВМРО внесе сигнал до Главния прокурор за престъпление против републиката след пресконференцията на Радостин Василев

За пореден път се потвърждава, че хора от „Промяната“ работят срещу националния интерес и грубо нарушават българските закони Днешната...

По доклад на ВМРО СОС одобри конкретни срокове за възстановяването на Мемориала на Първи и Шести пехотни полкове

източник: БГНЕС Столичният общински съвет взе решение, регламентиращо процедурата и сроковете за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести...

Контрера, ВМРО към ГЕРБ и ДБ в СОС: В болест и здраве, в радост и мъка, докато следващата коалиция Ви раздели…

А новото сватбарско мнозинство ще се погрижи ли за проблемите на София? Ние напълно разбираме колко е трудно до...

Честит Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Честит „Букър“ на Георги Господинов – историческа победа за българската писменост в навечерието на 24 май Днес е двоен...

Коалицията между ГЕРБ и ПП-ДБ е тежко предателство към българските граждани

Бъдещото управление е неморално и безпринципно, целта е да се усвоят милиони от еврофондовете, отбелязаха съпредседателите на ВМРО Тримата...

Коментари