Начало Блог Александър Сиди: Г-н Кирил Петков може да посети хубавия български град Скопие,...

Александър Сиди: Г-н Кирил Петков може да посети хубавия български град Скопие, но като турист

Ако управлението промени позицията ни към РСМ, ще се срещне челно с „товарния влак“

Грешка на г-н Кирил Петков е да говори, че ще ходи в Скопие. Да, Скопие е един хубав български град. Има много какво да се види там. Там са паметниците на плеяда български национални герои. Нека отиде, но като турист, а не на държавно посещение – това би било несериозно, защото България няма интерес да води разговор, ако отсрещната страна не желае.

Това заяви в студиото на „Темите“ по ТВ Европа членът на националното ръководство на ВМРО и бивш депутат Александър Сиди.

Позицията на България по отношение на еврочленството на Македония не може да бъде обвързвана със срокове, а с резултати, заяви Сиди. Той изрази иронията си относно становището по темата на министър-председателя Кирил Петков:

Позицията на Харвардския университет в лицето на неговия представител начело н държавата ни е като строежа на пътя Враца – Видин – Шумен, който ще води към втория мост над Дунав.

Петков точно колкото е наясно, че вече има два моста над Дунав, точно толкова е наясно и какво е Македония за България, възмути се патриотът. Александър Сиди е категоричен:

Ако управлението промени позицията ни към РСМ, ще се срещне челно с „товарния влак“. Едно е да ходиш с чаровна усмивка и да разказваш някакви безумни неща на хората, друго е обаче да предадеш българския национален интерес, както настояват от американското посолство.

Той допълни, че причината и сенатори също да се месят по темата е, че американският интерес н Балканите няма нищо общо с българския интерес. Те искат да дестабилизират Балканите, за да започнат своята офанзива срещу Русия през Украйна. За техните интереси Македония трябва да е в ЕС без значение как и защо. Но за България тази тема е изключително кървяща и няма как да бъде променена. Аз лично вярвам, че няма политик, който да позволи на г-н Петков да отстъпи от българската позиция, заяви Сиди.

Мнението на Александър Сиди е, че Северна Македония не работи по нито една тема, която е свързана със започването на преговори, не само по историческата част. Единственото, което правят, е пропаганда и натиск към българското правителство чрез чужди служби, обясни той.

Да, можем да говорим с Македония за икономика, но не можем да затворим миналото. До 1944 г. Македония е българска по данни на абсолютно всички възможни исторически извори, категоричен е Сиди. Той продължи:

Грешка на г-н Кирил Петков е да говори, че ще ходи в Скопие. Да, Скопие е един хубав български град. Има много какво да се види там. Там са паметниците на плеяда български национални герои. Нека отиде, но като турист, а не на държавно посещение – това би било несериозно, защото България няма интерес да води разговор, ако отсрещната страна не желае.

Видео >>>

Последни Новини

Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински,...

ВМРО – Шумен регистрира листа за изборите в Деня на Независимостта

На 22 септември 2023 г., в Деня на Независимостта, бе регистрирана листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение за участие в...

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Карлос Контрера: Къде са министърът и главният секретар да защитят служителя на МВР?

Кой е жертвата и кой е престъпникът?! Заради политическа коректност се прави опит за изпиране на случая, като...

Коментари