Начало Блог Александър Сиди: Г-н Кирил Петков може да посети хубавия български град Скопие,...

Александър Сиди: Г-н Кирил Петков може да посети хубавия български град Скопие, но като турист

Ако управлението промени позицията ни към РСМ, ще се срещне челно с „товарния влак“

Грешка на г-н Кирил Петков е да говори, че ще ходи в Скопие. Да, Скопие е един хубав български град. Има много какво да се види там. Там са паметниците на плеяда български национални герои. Нека отиде, но като турист, а не на държавно посещение – това би било несериозно, защото България няма интерес да води разговор, ако отсрещната страна не желае.

Това заяви в студиото на „Темите“ по ТВ Европа членът на националното ръководство на ВМРО и бивш депутат Александър Сиди.

Позицията на България по отношение на еврочленството на Македония не може да бъде обвързвана със срокове, а с резултати, заяви Сиди. Той изрази иронията си относно становището по темата на министър-председателя Кирил Петков:

Позицията на Харвардския университет в лицето на неговия представител начело н държавата ни е като строежа на пътя Враца – Видин – Шумен, който ще води към втория мост над Дунав.

Петков точно колкото е наясно, че вече има два моста над Дунав, точно толкова е наясно и какво е Македония за България, възмути се патриотът. Александър Сиди е категоричен:

Ако управлението промени позицията ни към РСМ, ще се срещне челно с „товарния влак“. Едно е да ходиш с чаровна усмивка и да разказваш някакви безумни неща на хората, друго е обаче да предадеш българския национален интерес, както настояват от американското посолство.

Той допълни, че причината и сенатори също да се месят по темата е, че американският интерес н Балканите няма нищо общо с българския интерес. Те искат да дестабилизират Балканите, за да започнат своята офанзива срещу Русия през Украйна. За техните интереси Македония трябва да е в ЕС без значение как и защо. Но за България тази тема е изключително кървяща и няма как да бъде променена. Аз лично вярвам, че няма политик, който да позволи на г-н Петков да отстъпи от българската позиция, заяви Сиди.

Мнението на Александър Сиди е, че Северна Македония не работи по нито една тема, която е свързана със започването на преговори, не само по историческата част. Единственото, което правят, е пропаганда и натиск към българското правителство чрез чужди служби, обясни той.

Да, можем да говорим с Македония за икономика, но не можем да затворим миналото. До 1944 г. Македония е българска по данни на абсолютно всички възможни исторически извори, категоричен е Сиди. Той продължи:

Грешка на г-н Кирил Петков е да говори, че ще ходи в Скопие. Да, Скопие е един хубав български град. Има много какво да се види там. Там са паметниците на плеяда български национални герои. Нека отиде, но като турист, а не на държавно посещение – това би било несериозно, защото България няма интерес да води разговор, ако отсрещната страна не желае.

Видео >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО в СОС иска комисия за ревизия на дейността в гробищните паркове

Общинарите виждат нарушения и грубо погазване на законите при извършване на тъжните ритуали Темата стана особено актуална след скандалните...

Клетва и отчетно-изборно събрание проведе ВМРО в Брацигово

На 24 май в град Брацигово ВМРО проведе клетва за прием на нови членове. Според старата традиция новите членове се заклеха да...

ВМРО отбеляза празника на българския дух – 24 май

Враца Представители на ВМРО се включиха в общоградското шествие във Враца по повод 24-ти...

Българите зад граница не са евтин PR, а постоянно задължение на държавата

Красимир Богданов от националното ръководство на ВМРО проведе срещи в гр. Корча и в Мала Преспа с представители на българската общност в...

Слабаков: Албания още преди 2 г. изпълни критериите за ЕС и сега ще чака РСМ още 20 г.

Ако приемем РСМ в този ѝ вид, вместо да получим пълноправен член, ще получим тумор, категоричен е Слабаков. В...

Състезанието „Русезнание 2022” излъчи своите победители

Вчера, 23 май, в късния следобед в зала „Батенберг” в Регионалния исторически музей - Русе приключи „Русезнание 2022”.  Участие в XV издание...

Каракачанов: Държавата трябва да помисли за изхранването на населението и за здравеопазването и да предприеме бързи мерки

Важният проблем е какво ще се случва с европейската икономика, според почетния председател на ВМРО Два може да са...

Коментари