Начало Блог Александър Сиди: Г-н Кирил Петков може да посети хубавия български град Скопие,...

Александър Сиди: Г-н Кирил Петков може да посети хубавия български град Скопие, но като турист

Ако управлението промени позицията ни към РСМ, ще се срещне челно с „товарния влак“

Грешка на г-н Кирил Петков е да говори, че ще ходи в Скопие. Да, Скопие е един хубав български град. Има много какво да се види там. Там са паметниците на плеяда български национални герои. Нека отиде, но като турист, а не на държавно посещение – това би било несериозно, защото България няма интерес да води разговор, ако отсрещната страна не желае.

Това заяви в студиото на „Темите“ по ТВ Европа членът на националното ръководство на ВМРО и бивш депутат Александър Сиди.

Позицията на България по отношение на еврочленството на Македония не може да бъде обвързвана със срокове, а с резултати, заяви Сиди. Той изрази иронията си относно становището по темата на министър-председателя Кирил Петков:

Позицията на Харвардския университет в лицето на неговия представител начело н държавата ни е като строежа на пътя Враца – Видин – Шумен, който ще води към втория мост над Дунав.

Петков точно колкото е наясно, че вече има два моста над Дунав, точно толкова е наясно и какво е Македония за България, възмути се патриотът. Александър Сиди е категоричен:

Ако управлението промени позицията ни към РСМ, ще се срещне челно с „товарния влак“. Едно е да ходиш с чаровна усмивка и да разказваш някакви безумни неща на хората, друго е обаче да предадеш българския национален интерес, както настояват от американското посолство.

Той допълни, че причината и сенатори също да се месят по темата е, че американският интерес н Балканите няма нищо общо с българския интерес. Те искат да дестабилизират Балканите, за да започнат своята офанзива срещу Русия през Украйна. За техните интереси Македония трябва да е в ЕС без значение как и защо. Но за България тази тема е изключително кървяща и няма как да бъде променена. Аз лично вярвам, че няма политик, който да позволи на г-н Петков да отстъпи от българската позиция, заяви Сиди.

Мнението на Александър Сиди е, че Северна Македония не работи по нито една тема, която е свързана със започването на преговори, не само по историческата част. Единственото, което правят, е пропаганда и натиск към българското правителство чрез чужди служби, обясни той.

Да, можем да говорим с Македония за икономика, но не можем да затворим миналото. До 1944 г. Македония е българска по данни на абсолютно всички възможни исторически извори, категоричен е Сиди. Той продължи:

Грешка на г-н Кирил Петков е да говори, че ще ходи в Скопие. Да, Скопие е един хубав български град. Има много какво да се види там. Там са паметниците на плеяда български национални герои. Нека отиде, но като турист, а не на държавно посещение – това би било несериозно, защото България няма интерес да води разговор, ако отсрещната страна не желае.

Видео >>>

Последни Новини

Сиди: ВМРО предлага за първа работа на млад човек да не се дължат осигуровки 2 години

Това е част от пакета демографски мерки, които ще задържат младите хора в България Работодателят да не плаща осигуровки...

Джамбазки: Има опасност от мигрантска вълна, да усилим охраната на границата

На изборите в неделя трябва да се гласува за България и за българите, срещу монополите. Това призова Ангел Джамбазки, съпредседател на ВМРО...

ВМРО закрива кампанията си в Крепчанския скален манастир, в който се пази най-старият текст, изписан на кирилица

В тези размирни времена е нужно да си припомним кои сме и какво сме дали на Европа и света. Без родова памет,...

Младежи от ВМРО – Русе благодариха на инициаторките на първия протест за чист въздух в града преди 35 години

Областната и общинската структура на ВМРО - Русе оказа уважение на русенките, проявили смелост преди 35 години първи да надигнат глас срещу...

Кузо Божинов: Чрез сегрегация интеграция не се постига

Общинският съветник от ВМРО в община Септември Кузо Божинов се противопостави на плана за действие по стратегията за равенство, приобщаване и участие...

В препълнена зала ВМРО закри кампанията си в Сандански

ВМРО закри предизборната си кампания в Сандански пред членове и симпатизанти на Организацията в Пиринския край. В препълнената зала водачът на листата...

Доц. Милен Михов: Галопиращата инфлация, непозната от времето на Жан Виденов, изяжда парите на хората

Чака ни управление, основано или на безпринципна коалиция, или триумф на задкулисието Доц. д-р Милен Михов за предстоящите парламентарни...

Коментари