Начало Блог Александър Сиди: Да спрем да се изчегъртваме, а да работим за държавата!

Александър Сиди: Да спрем да се изчегъртваме, а да работим за държавата!

Вече 30 години изчегъртваме и от 9 милиона изчегъртахме 2 милиона, категоричен е Сиди

Да спрем да се изчегъртваме, а да работим за държавата! Да се насочим към основните проблеми за подобряване живота на хората и да гласуваме с разум. Това заяви водачът на листата „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ-ВМРО, НФСБ И ВОЛЯ“ за 16 МИР Пловдив-град  Александър Сиди в предизборния дебат по Нова телевизия. В него участваха още представителите на ГЕРБ Даниел Митов, на БСП Минчо Христов и на „Демократична България“ Антоанета Цонева, а хората на Слави Трифонов от „Има такъв народ“ се скриха от дебата.

В 45-ото НС нямаше нито един депутат, който да излезе и да каже, че защитава българския интерес и България. Виждаме в последните години, че България, традиционните български ценности, темата „Македония“ са атакувани ежедневно от различни сили отвън и отвътре. Една от причините да гласувате за БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ е, че ние показахме, че можем да работим и да решаваме проблеми в 44-ото НС, че можем да водим ежедневна битка с ГЕРБ. Доказахме, че лидерите могат да дадат крачка встрани, за да направят обединение, което да защитава българските национални интереси. Поздравявам правителството за позицията вчера по отношение на Македония, тема, която видяхме, че над 70% от българите одобряват, започна в началото  Александър Сиди.

На въпроса какво се случва в страната и какво трябва да се случи след 11 юли той каза, че е нормално всяко правителство, като дойде на власт, да направи смени.Когато Борисов дойде на власт през 2009 година, изчегърта Тройната коалиция, сега се върна Тройната коалиция и изчегъртва Борисов. Вече 30 години изчегъртваме и от 9 милиона изчегъртахме 2 милиона. Този реваншизъм не би трябвало да се случва, в която и да е власт. Когато дойде служебно правителство с идеята да прави избори, може да са най-лошите хора на света, но не разбрах какво общо има шефът на митниците или шефът на НАП – едни от първите изчегъртани. Да спрем да се изчегъртваме, а да работим за държавата, призова Александър Сиди.

По време на разгорещените спорове в студиото той показа как трябва да се води стойностен политически дебат и апелира да се спре с войната между институциите. „Демократична България“ хвърлят едни цифри във въздуха, може и да са прави, ще видим, ще има ревизия, вероятно. ГЕРБ излизат и обясняват как всичко е било прекрасно. Очевидно не е, щом такива са резултатите. Трябва да започнем да си изграждаме държавата. В 45-ото НС видяхме див реваншизъм и нищо друго, видяхме как за 9 дни тези хора направиха така, че да позволят на Ердоган да се намесва в българските избори. За 9-те дни на Народното събрание имаше една комисия, в която се разказваха едни приказки, но те не са верни. Дойдоха някои партии в парламента с обяснението, че идват да се борят срещу ДПС, но днес намират тяхната подкрепа – и ген. Атанасов от „Демократична България“, и Татяна Дончева от „Изправи се! Мутри и последният да затвори вратата“ казаха, че очакват подкрепата на ДПС. Тази подмяна трябва да бъде спряна и да гласуваме с разум, обяви Александър Сиди и попита Антоанета Цонева от ДБ защо партията се е отказала от комисия за Росенец. Тя отрече това да е вярно, но Сиди извади аргументи: „Как не сте? Отказахте се, за да влезе Изборният кодекс и да дойдат гласовете от Турция.“

И припомни думите на ген. Атанас Атанасов, че няма нищо против ДПС да подкрепи правителство на „Демократична България“.

На въпрос на водещия за действията на служебното правителство и като се заменят едни хора с други, новите по-качествени ли са, представителят на „Демократична България“ на няколко пъти прекъсваше опонентите си, а накрая  Александър Сиди призова да се спазва добрия тон и участниците в дебата да се изслушват.

Няма нужда да се надговаряме и аз мога, но не виждам смисъл. Важно е хората да чуят нашите тези. Кадрите на служебното правителство не са нови в политиката. Това са кадрите от времето на Тройната коалиция и Пламен Орешарски. Важно е обаче да бъде сменен начинът, по който се случват нещата в държавата, без това изчегъртване и този реваншизъм. Да се насочим към основните проблеми, защото 45-ото НС не направи нищо за подобряване на живота на гражданите. Трябва да се върнем към основните политически дебати и да водим нормален такъв. Всичко друго като хвърляне на цифри във въздуха е грешно, коментира Александър Сиди.

Водещият  Виктор Николаев зададе блиц въпроси към всички участници. Той попита водача на пловдивската листа на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, НФСБ И ВОЛЯ“ дали коалицията би подкрепила кабинет анти-ГЕРБ и правителство, в което не участва.

Бихме подкрепили стабилен кабинет, който работи по национално отговорна политика и програма, категоричен бе Александър Сиди.

На въпроса кой е предложил на патриотите в миналия мандат да излъчат Петър Харалампиев за шеф на Държавната агенция за българите в чужбина, който сега е със санкции от САЩ, Сиди уточни, че не ВМРО са го предложили, защото той е бил председател на сдружение, което е било част от коалицията „Обединени патриоти“.

Попитан как приема обвинението, че патриотите са били безкритична патерица на ГЕРБ, Александър Сиди отговори така:

Работех много усилено в 44-ото НС за Закон за фалшивите новини, защото голяма част от тези, които днес продължават да разказват тези небивалици, може би трябва да бъдат санкционирани за разпространение на фалшивите новини. Бащата на фалшивите новини беше депутат в 45-ото НС.

В последния кръг, в който участниците в дебата си задават неудобни въпроси, Даниел Митов попита Александър Сиди, ако патриотите влязат в следващия парламент, ще поставят ли червени линии пред някои партии.

Може би с един от политическите субекти, които имат шанс да влязат в следващия парламент, имаме ценностни различия и това е „Демократична България“. Останалият, за когото всички ще се сетят, аз не го наричам политически субект, а по-скоро икономически такъв – категорично разговор с ДПС не можем да водим. Важното е в 46-ото НС да направим стабилно управление и БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ сме готови да подкрепим такова, но сме готови да бъдем тежка и остра опозиция, каквато нямахме в 44-ото НС.  В партньорството ни с ГЕРБ водехме ежедневна битка за различни идеи и много пъти не сме получавали това, което искаме, включително, след като сме се договорили. Ще дам пример с доброволните отряди към МВР, защото ДПС Ви подкрепиха в тази посока, припомни Сиди.

Необлагаемият минимум, управлението на болниците и актуализацията на пенсиите – акцентите от въпросите на Минчо Христов, водачът на пловдивската листа коментира така:

Темата за пенсиите БСП вдига преди всички избори и удобно забравя за нея след това. Единствените реални политици , които  са работили за увеличение на пенсиите, сме ние, в партньорство с ГЕРБ в миналия мандат. Борихме се категорично за минимална пенсия от 300 лева и в следващия мандат трябва да се случи преизчисляване на пенсиите. За болниците – не съм специалист в тази област, но ако има проблем в управлението на болниците, трябва да се търси смяна на модела. А за необлагаемия минимум трябва да има сериозен дебат.

Александър Сиди попита Даниел Митов от ГЕРБ кое посолство промени позицията на Бойко Борисов вчера по отношение на Договора за добросъседство с Македония и поиска мнението на Минчо Христов от БСП  за  субсидиите на партиите, тъй като БСП никога не е подкрепяла тезата за тяхното премахване.

Политикът от ВМРО и водач на пловдивската листа на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ се наложи няколко пъти да настоява за отговор от Антоанета Цонева от ДБ на въпроса си  дали смята, че трябва детето да бъде извадено от семейството и трябва ли да се налагат онези либерални политики и стратегии като „Норвежкия модел“ за отглеждане на деца.

Източник: „Пловдив Прес

Целия разговор гледайте тук >>>

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - №16
БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО ВОЛЯ И НФСБ – №16

Последни Новини

Каракачанов: Гражданите ще платим за правителството на компромиса на ПП-ДБ и ГЕРБ

Бяха смъртни врагове, сега се заобичаха, коментира почетният председател на ВМРО Проектокабинетът е по сметка, но за сметка на...

Ангел Джамбазки: Истанбулската конвенция е документ за налагане на пропаганда

Решенията на европейските институции нямат примат над решенията на Българския конституционен съд Истанбулската конвенция е част от джендър пропагандата,...

Кр. Каракачанов: Цената на подкрепата на ДПС е запазване на старата схема

След заявената вчера подкрепа за правителство на Денков и Габриел от страна на ДПС, на 100% съм сигурен, че в състава му...

Карлос Контрера: 4 екипа се занимават с линеен контрол на трафика в София

Предлага се в определени зони като паркове и градини скоростта на тротинетките да се ограничи софтуерно чрез GPS до 4 км/ч

Красимир Каракачанов: Правителство ще има и то ще е под мотото „Магнитски“

Дневнит ред на такъв кабинет е наложен от вън, това не е дневен ред на българите, категоричен е почетният председател на ВМРО

Ангел Джамбазки: Има координирана атака, организирана от властите в Скопие

Виждам координирана атака, организирана от властите в Скопие. Представители на РСМ събират евродепутати от различни групи и им дават предложения за промени в...

Контрера: Правилата за тротинетките влизат в сила в края на юли

Зачестили са оплакванията от граждани срещу двуколесните возила В последните месеци зачестиха оплакванията на граждани, особено на живущите в...

Коментари