Начало Блог Александър Сиди: ДПС виждат милиарди от Зелената сделка, ВМРО вижда затворени ТЕЦ-ове

Александър Сиди: ДПС виждат милиарди от Зелената сделка, ВМРО вижда затворени ТЕЦ-ове

ДПС виждат едни милиарди, когато говорят за Зелената сделка. Аз обаче виждам затворени ТЕЦ-овете край Стара Загора. Виждам ужасно много хора, които остават без работа.

Това каза по време на предизборен дебат в „Панорама“ по БНТ водачът на старозагорската и пловдивската листи на ВМРО Александър Сиди.

Той призна, че управляващите не успяха да се справят толкова добре с икономическата криза, последвала коронавируса. Има предприятия, които не успяха да отворят и фалираха, посочи Сиди. Той обаче акцентира на полезната стъпка с въвеждането на мораториума върху кредитите, който беше предложение на ВМРО. И изрази съжаление, че другата идея на войводите, още от началото на кризата – за сформирането на експертен икономически съвет, не бе приета. Тогава нямаше да е така хаотично отварянето и затварянето на бизнеса, убеден е кандидатът за народен представител на ВМРО.

Трябва да направим цивилизационен избор и ние заставаме категорично на страната на семейните ценности, заяви още Александър Сиди, като се обяви срещу решението на ЕС за Европа – свободна зона за ЛГБТ. ВМРО е за Европа на отечествата, без никакъв натиск за приемане на такава либерална програма, която е далеч от нашите ценности, коментира Сиди. Той напомни, че и Истанбулската конвенция, която отхвърлихме след решение на Конституционния съд, продължава да стои като отворена тема на дневен ред в Брюксел и трябва да ѝ се противопоставим.

Именно тези теми ще бъдат вододелът, който ще определи с кого би си сътрудничила ВМРО. 

С всички онези, които правят своя цивилизационен избор, но не и с онези, които продават своя национален интерес, например, по темата Македония, подчерта Сиди по повод партии, които натискат да пуснем Скопие в ЕС сега и веднага без условия.

С такива формации, които изповядват крайно либералната политика не може да се седне на една маса, каза Сиди, като изключи и ДПС. С всички останали всеки разговор би бил възможен, стига да бъде приета програмата на ВМРО, наблегна водачът на две листи на партията.

Това, което ни накара да тръгнем сами, е нашата увереност, че можем да се справим и да продължим напред. Затова и се разделихме с НФСБ –  да не ни питат защо вашият коалиционен партньор е направил това и това, обясни той за решението на ВМРО за самостоятелно явяване на вота.

Сиди парира опонента от ВОЛЯ, който обвини, че войводите обещали да вдигнат пенсиите, а вместо това се заели да купуват самолети за 3 милиарда. Политикът от ВМРО отрече несъстоятелните обвинения. 

300 лв. минимална пенсия беше нещо, което обещахме и то се случи. Красимир Каракачанов модернизира армията, защото е министър на отбраната. Ако беше на земеделието, щеше да модернизира земеделието, отвърна на атаката Сиди. Когато говорим популистки на хората, това се харесва, въпросът е откъде парите, репликира той по повод обещанията на ВОЛЯ за безплатни лекарства.

Най-важното за нас е семейство, доходи и сигурност. Това са трите основни неща, за които работихме в този парламент и аз вярвам, че ще се справим с решаването им в следващия, заключи водачът на листите на ВМРО в Пловдив и Стара Загора.

Видео >>>

България над всичко!
България над всичко!

Последни Новини

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Ще останат ли училища без отопление през зимата?

Този въпрос става още по-актуален предвид липсата на адекватен бюджет в държавата за 2023 г. Сигналът, подаден от председателя...

Михов: Нападенията срещу български клубове в РСМ не са дело на обикновените граждани

доц. д-р Милен Михов – член на ръководството на ВМРО, в ефира на България 24. Нападенията срещу български клубове...

Кирил Петков разцепи българската позиция за Македония

Доц. Милен Михов, историк, бивш депутат от ВМРО, пред Труд News: Скопие натиска Европа България да признае за...

ВМРО – Стара Загора отдаде почит на патрона си Иван Гарванов

На 28 ноември се навършиха 115 години от убийството на двама от най-видните дейци на македоно-одринското революционно движение – Иван Гарванов и...

Коментари