Начало Блог Александър Сиди: Един път вече се доказахме, че изпълняваме програмата си

Александър Сиди: Един път вече се доказахме, че изпълняваме програмата си

Какви ангажименти поемат политическите партии и коалиции към избирателите си за повишаване на доходите? Какво предвиждат икономическите им програми за данъците и осигуровките? Какви антикризисни мерки предлагат на засегнатите от кризата браншове?

По БТВ Радио на тема „Доходи и икономика“ дебатираха и Александър Сиди –ВМРО, Георги Ганев от „Демократична България“ и Димитър Делчев от „Изправи се, мутри вън!“.

Александър Сиди е водач на листата на ВМРО в град Пловдив и Стара Загора.

Това, което ние от ВМРО разказваме – е това, което ние успяхме да направим в 44-ото Народно събрание. Аз слушах моите събеседници и меко казано съм изненадан. Не за нещо друго, но в 43-ото Народно събрание г-н Димитър Делчев беше народен представител от управляващото мнозинство. Тоест очевидно говорим за корупция само последните 4 години, но не и преди това, когато управляваше „Борисов 2“ и бяха замразени всички доходи, каза Александър Сиди.

Разликата между „Борисов 2“ и „Борисов 3“ е именно ВМРО и Обединени патриоти в управлението.

Размразихме доходите от първия ден на мандата. Започнахме плавно вдигане на минималната пенсия до 300 лв. – нивото, което обещахме преди 4 години. Това значи, че нашия ангажимент е изпълнен. Днес поемаме ангажимент да направим средната пенсия 700 лв. Това е нещо, което сме сметнали, че може да се случи с увеличение от около 30% на всяка една пенсия с преизчисление. Очевидно всички политически сили сме за преизчисление, но тук вече започваме от друга база. Базата, от която започваме е тази, която успяхме да постигнем – 300 лв. – тя е минималната, от нея ще се върви нагоре. Само преди 4 години беше 162 лв. По отношение на пенсиите смятам, че ние сме единствената политическа сила, която може спокойно да говори, че цифрите, които предлагаме са цифри, които са сметнати и са част от програмата, която ще изпълним, защото вече един път сме се доказали, категоричен е Сиди.

По отношение на работната заплата това, което залагаме е продължаване на увеличаването в държавния сектор, на учителските заплати, на заплатите в сектор „Сигурност“, на военни, на полицаи. По този начин ще се постигне повишаване на доходите в цялата страна, защото когато за една позиция в държавна работа получаваш една заплата, то е логично в частния сектор да получаваш същата, че и по-висока. Ако го няма това, няма конкурентноспособност. Средна работна заплата – 2200-2500 лв. – това е нещото, което залагаме. С този темп на икономиката смятам, че може да бъде постигнато без проблем, заяви Александър Сиди.

Целия разговор слушайте тук >>>  

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари