Начало Блог Александър Сиди: ЕС все повече започва да прилича на болшевичкия Съветски съюз

Александър Сиди: ЕС все повече започва да прилича на болшевичкия Съветски съюз

ЕС все повече започва да прилича на болшевишкия Съветски съюз. Това каза Александър Сиди от ВМРО за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ по повод непризнаването на компетенцията на полския конституционен съд, което по думите му е опасен прецедент и двоен стандарт.

Днес врагът е Полша. Утре ще сме ние. С резолюцията си Европейският парламент потъпква договорите за ЕС и нарушава суверенитета на държавите членки. Ситуацията много напомня на налагане на идеология, както това се правеше от Съветския съюз, посочи водачът на листите в 27МИР Стара Загора и 16 МИР Пловдив град.

ЕС все повече започва да прилича на болшевишкия Съветски съюз и много сериозно трябва да се осмисли неговата функция и роля, защото отдавна е загубил същността си да бъде гарант за сигурността на всички европейски граждани, гарант за техните права, свободи и разбира се да върви напред една християнска Европа, каквато винаги е била, заяви Сиди.

Днес виждаме, че тези ценности са доста сериозно подменени и се заплашва една суверенна държава да бъдат спрени достъпът ѝ до европейско финансиране, включително забрана за одобряване на Плана за възстановяване и развитие, който План за възстановяване и развитие няма нищо общо с либералните ценности на някой брюкселски чиновник, а е План за възстановяване и развитие след тази ужасяваща световна пандемия от ковид, категоричен е той.

Така че няма как да обвързваме едното с другото, но виждаме, че в резолюцията на ЕП днес е обвързана с тези две неща, което е ужасяващо, което е прецедент, който би могъл да отвори вратата за разрушаване от вътре на този ЕС, като първоначално би се разделил на център и периферия, а по-късно със сигурност на разпад. Виждали сме как това се случва със Съветския съюз, посочи Александър Сиди.

Сиди каза още, че е нужно да се напомни на бюрократите в ЕП, че Съюзът разполага единствено с правомощията, които са му предоставени по силата на договорите и може да се намеси само когато неговите действия са по-ефективни.
Заплашването за неодобрение на Плана за възстановяване и развитие на Полша е всъщност заплаха към една суверенна държава, а спирането на финансовите ресурси от този План са за възстановяване от Ковид пандемията и нямат общо с либералната политика на Брюксел, категоричен беше Александър Сиди.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Коментари