Начало Блог Александър Сиди за „македонеца“ от Крумово: Да потърси медицинска помощ

Александър Сиди за „македонеца“ от Крумово: Да потърси медицинска помощ

Този човек вместо да търси финансиране и да си открива някакъв македонски клуб в двора, да потърси медицинска помощ и да се лекува, защото очевидно има сериозни психически проблеми. Аз познавам още един от Асеновград, който твърди, че е македонец. Това е меко казано лудост, но е част от този луд либерален свят в 21 век, който не разбирам.

Това заяви пред ПловдивПрес съпредседателят на ВМРО Александър Сиди, потърсен за коментар по повод новината, че жител на село Крумово се е обявил за автентичен македонец и е готов да открие културен клуб на Македония в двора си.

Много ясно е обосновано какво означава етнически произход, какво са географски граници, какво представляват понятията – държавност, народ, език. Да  живееш в Крумово и да се пишеш македонец е точно толкова сериозно, колкото онзи, който си беше направил религия пастафарианец и си слагаше на главата гевгир. За съжаление се оказа, че има доста последователи на този извратен луд култ. Абсолютно същото е и с този човечец от Крумово. Какво самосъзнание, какви македонци в Пловдив? Това са българи, избягали от кланетата в Гърция, Турция и Сърбия и дошли в България, защото са се чувствали българи, посочи Сиди.

В „Кючук Париж“ не живеят някакви марсианци, а потомците на бежанците, които са избягали в България, а не в Белград, припомни Александър Сиди.

По думите на съпредседателя на ВМРО това, което се случва през последните месеци от страна на Северна Македония, е абсолютна пропаганда.

Опитът за отваряне на македонски клуб в Благоевград, който се оказа на едни хора, опитвали се да регистрират сдружение няколко пъти, а по конституция е забранено, отхвърлена е регистрацията и на ОМО „Илинден-Пирин“, и на още няколко такива – всичко това е провокация от страна на РСМ. В социалната мрежа се разпространяват снимки на бащата на Никола Вапцаров – Йонко Вапцаров с цар Борис III и Иван  Михайлов. Йонко Вапцаров е един от големите дейци на ВМРО, участник в операцията по превземане на Кавала, човек, който без никакво съмнение е осъзнал своя произход. В България може да бъде синът му патрон на един македонстващ клуб, а в Македония не могат да носят имената други двама от тази снимка. Ето това е днешната реалност в Македония. Тази тема се употребява за политически цели през последните много години. Най-вече от другата страна на границата няма никакво желание за какъвто и да бил път напред. Съвременна Македония не е излязла от комунизма в Югославия, коментира още Сиди.

Според него хора, които се опитват да предизвикват провокации, са щедро платени от Белград и Скопие.

Призовавам нашите членове и симпатизанти малко по-въздържано при такъв тип прояви. Това е провокация и целта е да се поддадем, каза още Александър Сиди.

Последни Новини

Джамбазки за Шенген: Лицемерие и двуличие от част от западните държави

11 години западните страни се държат със София и Букурещ като с държави втора ръка, подчерта евродепутатът. Въпросът на...

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Ще останат ли училища без отопление през зимата?

Този въпрос става още по-актуален предвид липсата на адекватен бюджет в държавата за 2023 г. Сигналът, подаден от председателя...

Михов: Нападенията срещу български клубове в РСМ не са дело на обикновените граждани

доц. д-р Милен Михов – член на ръководството на ВМРО, в ефира на България 24. Нападенията срещу български клубове...

Кирил Петков разцепи българската позиция за Македония

Доц. Милен Михов, историк, бивш депутат от ВМРО, пред Труд News: Скопие натиска Европа България да признае за...

Коментари