Начало Европейски парламент Александър Сиди: Кампанията за евроизборите се води по тераси и дворове на...

Александър Сиди: Кампанията за евроизборите се води по тераси и дворове на различни политици, а тя трябва да бъде на полето на Европа

Александър Сиди, народен представител от ПГ на „Обединени патриоти“, в разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”, заяви позиции по следните теми:

Дебатите около Стратегията за детето.

Какво дразни хората, защо настръхнаха около тази стратегия и какво ще се прави оттук нататък, попита водещата Клара Маринова.

Александър Сиди заяви категорично, че стратегията не е добра, но за съжаление се използва политически в кампанията за евроизборите. Той обясни, че общественото обсъждане е приключило още през януари и на него всички, включително и ВМРО, са изразили сериозното си несъгласие с част от текстовете. Сега някой наново се опитва да извади документа и да го използва, а той не е на дневен ред в нито една институция.

Това, което заявяваме ние по отношение на документа е, че той трябва да бъде изтеглен, работната група да бъде сменена с хора, които имат доста по-различно мислене по отношение на децата, защото в стратегията има текстове, които са меко казано смущаващи и препращат към случващото се в Норвегия, което всъщност дразни българските граждани! Едно от изреченията вътре е, че всички деца в България са в риск, нещо, което аз лично не вярвам. Стратегия трябва да има, защото България е в тежка демографска катастрофа, но да налагаме рестриктивни мерки към българското семейство е по-скоро грешно решаване на проблема, категоричен беше Сиди.

Коя постановка най-много дразни хората, попита водещата Клара Маринова.

Събеседникът ѝ отговори, че децата твърде лесно се вадят от семейната среда и се препращат към приемни семейства, съответно държавата поема контрол върху тяхната грижа. Според народния представител различни неправителствени организации, които дълги години са получавали грантове, се опитват да наложат модела на Северна Европа и това дразни българските граждани. Видяхме по новините какво се случва в Норвегия, не, благодарим, това не е нашата стратегия за децата, категоричен бе той.

 След Бургас и в София в някои детски градини се появи терминът „родител 1“ и „родител 2“, как реагирате Вие, попита водещата Клара Маринова.

Събеседникът ѝ отговори, че подобно нещо се е случило на депутата от ВМРО Юлиан Ангелов. Реакцията на ВМРО е била доста остра пред СОС и общинският съветник Карлос Контрера е реагирал веднага. След тази реакцията сайтът е бил оправен и в него вече пише майка и баща, както е правилно. Според народния представител обаче тези опити няма да спрат. Това показва, че сме на прав път, когато се опитваме да водим тази битка, защото битката за традиционните ценности е това, което всеки български гражданин трябва да води, категоричен беше Сиди.

Кампанията за евровота и поредицата от скандали.

Александър Сиди заяви, че се надява изборите да бъдат честни, но засега виждаме тежка компроматна война на всички фронтове.

Какво значи компроматна война? Кое от всичко изнесено е компромат? Купил ли е Цветанов апартамента на по-ниски цени? Купил го е! Заместник-министърът от Сандански построил ли е туристическа къща с басейн с топла вода? Построил е! Така ли е?, попита водещата Клара Маринова.

Събеседникът ѝ отговори, че не можем да издаваме присъди. Водещата отвърна, че журналистите просто си вършат работата и попита кой дава правото на политиците да твърдят, че това са компромати. Народният представител още веднъж подчерта, че само съдът може да се произнася дали фактите са такива. Той изрази мнение, че журналистите имат право да си вършат работата, но не бива да се правят внушения и да се хвърля кал по политическите противници, защото това още повече отдръпва избирателите от изборния процес.

А не допускате ли, че при тези много тежки условия, при които се води предизборната кампания, избирателите ще се амбицират да ви покажат, че мислят по-добре и знаят какво да изберат по-добре от вас, политиците, попита водещата Клара Маринова.

Александър Сиди отговори, че е сигурен, че народът е по-мъдър от политиците и няма съмнения, че хората ще направят правилния избор. От нас зависи да направим едно състезание на идеи и да спрем всички онези грозни явления в българската политика като купуване на гласове и политически и всякакъв друг вид натиск! Тогава, когато оставим българските граждани да направят спокойно своя избор, аз съм сигурен, че той ще бъде правилен, добави той.

Кампанията се води по различни тераси и дворове на различни политици, а всъщност трябва да се води на полето на Европа, защото това са европейски избори и някой много умело успя да подмени европейските избори с вот на доверие към правителството на г-н Борисов, заяви Александър Сиди. Той продължи, че темата на кампанията трябва да бъде каква Европа искаме.

Визията на ВМРО за бъдещето на ЕС.

Александър Сиди заяви, че от ВМРО искат Европа на отечествата, повече Европа на малките държави, повече Европа на солидарността в отношенията между държавите. Според него в момента сме свидетели на лицемерие – лицемерие на двойните стандарти, на кражба на бизнеси и на това, че големите държави правят каквото си искат с малките. Това не е правилно и трябва да бъдат изработени механизми, които да изменят начина, по който ЕС функционира. На практика в момента ЕК, която не е избирана пряко от никого, влияе върху живота на всеки европейски гражданин, като налага правила и директиви.

Водещата попита как ще се преборим с идеите на по-големите държави за една федерална Европа и за развитие на две скорости.

Събеседникът ѝ отговори, че Ангел Джамбазки е показал как трябва да се действа с изключителната си активност по отношение на сформирането на коалиция, която да се противопостави на плана „Макрон“. За съжаление обаче неговите усилия са били провалени от трима български депутати, които просто не са отишли на работа.

Александър Сиди изрази надеждата си, че Европа ще се промени след изборите за ЕП и ще бъде даден път на здравите консервативни сили, които приемат Европа като континент на християнските ценности. Тази битка е много важна, виждате, че във Великобритания това беше една от големите причини за Брекзит. Виждаме, че в Австрия спечелиха консерваторите, хора, които в миналото бяха наричани крайни националисти. Така че това е битката, която се надявам европейските чиновници в Брюксел, след като излекуват ишиаса си, да разберат, че Европа такава, каквато я водят в момента, няма как да съществува, завърши Александър Сиди разговора си с Клара Маринова в ефира на „Радио К2” на 24-ти април 2019 година.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Мария Цветкова: Културата трябва да стане национален приоритет

Културните дейци заслужават по-достойни възнаграждения. Културата трябва да стане национален приоритет Повече пари за култура и по-високи заплати на...

Искрен Веселинов: Да не позволим „епидемия“ от лични и фирмени фалити

Не бива да позволим „епидемия“ от лични и фирмени фалити, категоричен е заместник-председателят на ВМРО. Имаме готовност да внесем...

Д-р Султанка Петрова с поздравителен адрес по повод Международния ден на хората с увреждания

Поздравителен адрес по повод Международния ден на хората с увреждания отправи заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова.

Александър Сиди: Децата от двете държави трябва да знаят, че са имали обща история

Истината относно Северна Македония няма как да остане скрита – имаме обща история България направи всичко по темата Северна...

Удължаване на срока за освобождаване от наем на наемателите на държавни и общински имоти поиска ВМРО – Бургас

Удължаване на срока за освобождаване от наем на наемателите на държавни и общински имоти поиска ВМРО - Бургас. Във...

Две важни теми постави Карлос Контрера. Съветникът иска чиста и зелена София

Две важни теми – за чистотата на града и поддържането на зелената система на София постави общинският съветник от ВМРО и председател...

Седем участника в съревнованието за най-патриотичен дом

Приключи крайният срок за записване участие в съревнованието за най-патриотичен дом на територията на община Септември за 2020 г. То се организира...

Коментари