Начало Блог Александър Сиди: Кризата се управлява предизборно и под обществен натиск

Александър Сиди: Кризата се управлява предизборно и под обществен натиск

Няма да седнем на една маса с хора, които искат гей бракове и Македония в ЕС безусловно

Кризата с коронавируса в момента се управлява предизборно и на база на обществения натиск. Кризата управлява нас, не ние – нея, констатира в студиото на БТВ Александър Сиди, водач на листите на ВМРО в Пловдив и Стара Загора. 

Кризата в момента се управлява на база това, че следват избори в България. Виждаме, че мерките, които се взимат сутрин, са едни, вечер са други, това не е правилно по отношение на бизнеса. Правителството е в дълг към бизнеса. Критикувам работата на здравните власти по отношение на мерките и всеки нормален човек разсъждава в тази посока, категоричен е Сиди. Той изрази очакването, че следващото правителство ще предприеме много по-адекватни мерки, доколкото няма да бъде подложено на обществен натиск. 

По думите на кандидат-депутата на ВМРО голяма част от мерките се вземат по този начин заради обществения натиск, а това не е правилно. Остава усещането в обществото, че причината е по-скоро в обществените очаквания, по-скоро в изборите – да не обидим някого днес и сега. И това е големият проблем, защото здравната криза не трябва да се управлява през обществените нагласи. 

По отношение на бъдещи коалиции в следващия парламент Александър Сиди изтъкна, че такива са възможни с всички без ДПС, но само при условие, че не преминават червените линии на ВМРО.

Войводите няма да седнат на една маса с политически формации, които споделят либералната идеология за гей бракове и безусловно приемане на Македония в Европейския съюз днес и сега, отсече Сиди.

Ще сложим на масата нашите опорни точки – семейство, доходи и сигурност. Ще сложим на масата и темата Македония. С тези, които не преминават червената линия, която ние сме сложили, съответно можем да седнем и да водим разговори с тях. Няма невъзможни коалиции, заяви водачът на две листи на ВМРО. Той направи уговорката, че говори за политически субекти, а не за икономически, за какъвто възприема ДПС.

Мога да кажа веднага кои са политическите сили, с които категорично не можем да седнем на разговори с тях. Не можем да седнем на разговори с хора, които искат гей браковете да променят българското семейство, защото за нас то продължава да бъде семейство между мъж, жена и техните деца. 

Не можем да седнем на разговори с хора, които искат безусловна подкрепа за Македония към днешна дата и не приемат възможността България да защити собствения си национален интерес. Готови са да продадат българския национален интерес за два гласа повече. С такива политически сили нямаме място на една маса, категоричен беше политикът от ВМРО.

Той обобщи, че предизборната кампания е трудна, но през цялото време кандидатите на ВМРО се стремят да бъдат позитивни и просто да разказват на хората нещата, които са направили. 

Опитваме се да бъдем позитивни. Българските граждани са достатъчно интелигентни, за да разберат кои са тези политически сили, които застават на страната на цялата тази либерална идеология – гей бракове, Македония веднага и незабавно, коментира Сиди.

ВМРО заложи на доходи, семейство и сигурност, защото и по трите имаме какво да разкажем – имаме опита с повишаването на доходите, на учителските заплати, на доходите в бюджетния сектор с по 10%, заплатите на медицинския персонал, коментира Сиди. Той добави и постигнатата минимална пенсия в размер на 300 лв., както и въведеното семейно подоходно облагане. И битката ни оттук нататък е да повишим пенсии, майчинството, доходите като цяло и съответно – сигурност и отбрана, обобщи той.

Видяхме в тази кампания, че много хора от различни политически сили не разказват какво са направили и какво ще направят, а колко са лоши другите, за да не се виждат калните петна по техните собствени дрехи, отбеляза още Сиди. Заради това ВМРО излезе със законопроект, който наказва политиците с 4 г. затвор и до 15 000 лв. глоба за разпространяване на фалшиви новини и клевети. Това е една идея за много по-строг контрол на фалшивите новини, знаете, че имахме проект, който, за съжаление, не мина, припомни кандидат-депутатът на ВМРО.

В отговор на въпроса ВМРО кого ще избере за коалиционен партньор, ГЕРБ или БСП, той заяви: 

По-логично е с ГЕРБ, за да продължим направеното през тези четири години. С БСП – трудна коалиция, но не невъзможна. Само че при БСП има един друг проблем по отношение на Македония – в Европа правят едно, а в България правят друго. Много труден ще е този разговор.

Вярвам, че всеки би искал да бъде № 1, на нас ЦИК ни каза, че сме № 1, така че нека да ни подкрепят с № 1 за повече доходи, за повече сигурност, за повече възможност за укрепване на българското семейство. Това са основните неща, на които сме залагали в тази кампания с позитивизъм. 

Беше трудна кампания, но съм сигурен, че на 4 април ще се поздравим с успех, защото той ще бъде за доброто на България, уверен съм, категоричен беше Александър Сиди.

Видео >>>

Последни Новини

Ангел Джамбазки: Европейският подход по темата с членството на България в Шенген е политическа шизофрения

От една страна Европа иска да се пази границата, от друга страна се продължава с политиката на обвиняване на държавите, които имат...

Каракачанов: Бойко Борисов, Кирил Петков и Христо Иванов са главните виновници за случая на македонската граница

Все още има български политици, които са под робството на собствените си страхове и комплекси за малоценност. Още са под робството да...

Групата на Европейските консерватори и реформисти ще проведе изнесено заседание в София

По време на събитието ще бъдат дискутирани актуални теми за Европа и региона Групата на Европейските консерватори и реформисти...

Джамбазки: Спирането на българи на границата с РСМ е позор и провал за политическата ни класа

Евродепутатът подчерта, че е сезирал колегите си от ЕП за действията на Скопие Недопускането на българи в РСМ е...

ВМРО отбеляза 151 години от рождението на Гоце Делчев (ОБЗОР)

Структурите на ВМРО отбелязаха 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев. Ето къде и как: Благоевград

Искрен Веселинов: В Македония се зароди истерия, която целеше провокация

Жертва сме на медии в нашата съседка, които налагат антибългарска пропаганда, смята съпредседателят на ВМРО Ескалация на напрежението има....

Съветниците от ВМРО – Русе искат границите между България и Румъния да бъдат отворени за свободно движение на хора и стоки

Общинските съветници от групата на „Патриотите – ВМРО“ внесоха писмено предложение до ОбС - Русе за приемане на декларация в подкрепа Република...

Коментари