Начало Блог Александър Сиди: Леглата не лекуват, лекуват лекарите

Александър Сиди: Леглата не лекуват, лекуват лекарите

Леглата не лекуват, лекуват лекарите. Достатъчно легла за болните не решават проблема, защото нямаме достатъчно медицински персонал.

Това коментира в ефира на БНТ народният представител от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ Александър Сиди.

Мерките срещу разпространението на COVID-19

Проблемът е, че в последните месеци доста хора не вярваха в това, което се случва и каквото да направим като управление оттук нататък, то няма да бъде добро със сигурност. България е в предизборна ситуация и винаги ще има критици. Лошото е, че заради тази критика достигнахме до 4 хиляди случая заразени с COVID-19, което доскоро изглеждаше невероятно. Може би трябва да са по-радикални мерките, но в момента няма никой, който да може да си го позволи в България.

Сиди прогнозира, че до края на март ще минем без лок даун. След това новото правителство и новото Народно събрание ще има много по-легитимна власт, за да приложи, ако се налага, много по-строги мерки. Тук става въпрос за политическо решение. В момента няма политик, който да може да затвори държавата, както го правят в почти цяла Западна Европа.

Достатъчно легла за болните не решават проблема, защото нямаме достатъчно медицински персонал. Леглата не лекуват, лекуват лекарите, заяви Сиди.

Едни хора дълго време обясняваха, че няма коронавирус. Сега обаче всеки познава хора, минали през заразата. Това е проблемът, че се насаждаше дълго време недоверие към здравните власти.

Сиди обвини опозицията, че няма решения, а критикува единствено с цел да си вдига рейтинга.

Детските надбавки

Противопоставянето на детските надбавки и заплащането на полицаи и хората от първа линия е поредната грешка на управляващите посочи Сиди.  От ГЕРБ за пореден път демонстрират ниска коалиционна култура. Тези неща се изговарят на коалиционен съвет, а не пред медиите, смята той.

Този казус според Сиди е поредното доказателство как и управляващи, и опозиция реално работят за рейтинга си, а не за решаване на конкретни въпроси.

Управлението

Той посочи, че нещата, заложени като приоритети в това управление се случват – доходи и сигурност. От първи януари 300 лв. минимална пенсия е едно от нещата, даде пример Сиди. Допълни, че всяка от последните три години с по 10% се увеличават заплатите в бюджетния сектор. Увеличават се заплати на лекари, на учители. Това не може да се отрече от никога. Разликата между Борисов 2 и Борисов 3 е „Обединени патриоти“. Изпълнява се това, което подписахме като коалиционна рамка – повишаване но доходността и сигурността.

Пътят на Македония към евроинтеграция

България вече е вдигнала червен картон за началото на преговорите на Македония за членство в ЕС. В момента, в който югоносталгиците в Скопие признаят съвременните реалности, то тогава не виждам пречка да започнат преговори. Това признаване обаче трябва да е с подписи – дали нов договор, дали анекс. Държавата Северна Македония трябва да гарантира, че ще промени:

  • учебниците,
  • начина, по който гледа на миналото си,
  • на езика си,
  • на това какви хора живеят и са живели на територията на днешната република.

Сиди е на мнение, че е правилно Македония да бъде част от ЕС и да няма граница между Бургас и Охрид. Но това може да се случи само ако РСМ се реформира.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари