Начало Новини Александър Сиди от ВМРО със сигнал срещу министъра на туризма заради костенурките

Александър Сиди от ВМРО със сигнал срещу министъра на туризма заради костенурките

Съпредседателят на ВМРО Александър Сиди подаде сигнал в Софийска градска прокуратура срещу действията на министъра на туризма Зорица Динкова на плажа в Царево и настоява да бъде образувано досъдебно производство срещу нея.

На 06.09.2023 г., съгласно публикации в медиите, както и такива от личният ПР на официалното лице министърът на туризма Зарица Динкова посети община Царево заради бедственото положение там. На плажната ивица сухоземна костенурка, която бе оцеляла целия потоп и бе успяла да достигне до сухо място, се озова в ръцете на министър Динкова и бе хвърлена в морето пред погледите на журналисти и фотографи, пише в сигнала Сиди.

Съпредседателят на ВМРО посочва, че от една страна сухоземната костенурка е защитен вид, а от друга действията на министъра на туризма са жестокост към гръбначно животно, което попада под ударите на Наказателния кодекс.

Александър Сиди настоява за разследване за наличие на престъпление, извършено от министъра на туризма Зарица Динкова. Той настоява също прокуратурата да установи какво е причинило деянието на министъра – смърт или тежко/трайно увреждане за защитения гръбначен вид, както и да предприеме мерки за търсене на отговорност от виновното лице.

Министърът на туризма „спасява“ костенурка

Текст на сигнала:

До

Софийска градска прокуратура

Сигнал

От Александър Маиров Сиди,

 в качеството си на съпредседател на ПП „ВМРО – БНД“

Уважаеми градски прокурори,

На 06.09.2023 г., съгласно публикации в медиите, както и такива от личният ПР на официалното лице министърът на туризма Зарица Динкова посети община Царево заради бедственото положение там. На плажната ивица сухоземна костенурка, която бе оцеляла целия потоп и бе успяла да достигне до сухо място, се озова в ръцете на министър Динкова и бе хвърлена в морето пред погледите на журналисти и фотографи.

От една страна, сухоземната костенурка представлява защитен вид съгласно Приложение № 3 на Закона за биологичното разнообразие и действието на официалното лице е най-малкото неправилно.

От друга страна, деянието ѝ представлява квалифицирания състав на чл. 325б, ал. 2, т. 3 от Наказателния кодекс, тъй като тя прояви жестокост към гръбначно животно и му причини смърт или тежко/трайно увреждане на публично място.

Уважаеми градски прокурори,

Считам, че деянието на министъра на туризма Зарица Динкова осъществява съставът чл. 325б, ал. 2, т. 3 от Наказателния кодекс и затова Ви призовавам да образувате досъдебно производство, което да установи:

1.            Да приемете публикациите в медиите, които да послужат като необходимия законен повод, съгласно чл. 208, т. 2 НПК, за започване на разследване от Ваша страна за наличие на престъпление, извършено от министъра на туризма Зарица Динкова;

2.             Да установите какво е причинило деянието на министъра – смърт или тежко/трайно увреждане за защитения гръбначен вид, и да предприемете всички мерки за търсене на отговорност от виновното лице.

гр. София                                                            С уважение:

Последни Новини

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Светлозар Янков е кандидатът на ВМРО за кмет на Карлово

Общинският съветник от ВМРО в Карлово Светлозар Янков е канидат за кмет на общината. Янков е областен...

Коментари