Начало Блог Александър Сиди: Политическите формации са „гладни“ и искат да управляват

Александър Сиди: Политическите формации са „гладни“ и искат да управляват

Борисов знае как да се закрепи във властта, ако иска

Политическите формации са „гладни“ и искат да управляват, заяви в предаването „България, Европа и светът на фокус“ на Радио „Фокус“ съпредседателят на ВМРО Александър Сиди.

Според него каквото и мнозинство да се сформира, много трудно би могло да бъде свалено. Освен ако не направят много тежки глупости, каквито Киро (бел. ред. Кирил Петков) има очарованието и много добрата възможност да прави глупости и съответно успя да се самосвали много бързо и лесно, обясни Сиди.

Той обаче смята, че правителство, в основата на което стои ГЕРБ, самата партия знае как да контролира нещата и да избягва големи скандали:

Каквото и да се случва Борисов винаги се отървава от човека, който го е свършил, и той винаги е бял и чист пред народа. Така че това правителство може и да издържи, въпреки всичките приказки как ще падне много бързо. Борисов знае как да се закрепва във властта, ако иска. Така че аз очаквам по-дълъг живот на това правителство, не до местните избори, какъвто и Франкенщайн да ни бъде предложен.

Между другото, така говореха и 2017 г. за правителството на ГЕРБ и „Обединени патриоти“, то пък взе, че изкара целия мандат, припомни Александър Сиди.

По думите на съпредседателя на ВМРО и БСП имат нужда да се върнат във властта, както и ДПС, които искат да влязат официално в нея.

Мога да кажа отново по народному – гладни са. А „Продължаваме промяната“ знаят, че могат да продължават да променят нещо, но вероятно в провинция Квебек или някоя друга канадска провинция, но в България повече тези хора не могат да променят нищо. Промениха достатъчно собствения си живот, стига им толкоз! Така че в следващи избори те няма да продължават да вдигат, ще продължават да падат. Така че те също имат изгода да продължи колкото се може това нещо, за да се закрепят по някакъв начин във властта, каза още той.

Относно „Демократична България“ Александър Сиди подчерта, че там процесите са изключително сериозни.

Те се свиват постоянно. Тяхното електорално ядро е не повече от 4-4,5%, така че те прекрасно знаят, че при един провал сега на следващи избори трудно ще се съберат отново с „Продължаваме промяната“ и тяхното влизане в парламента, разбира се, няма да бъде на кантар, но ще бъдат вероятно последна политическа формация, т.е. с най-малка тежест в един бъдещ парламент. Така че за тях също не е изгодно. В момента са втора политическа сила и могат да променят, да налагат дневния ред, който те смятат, че е важен. В едно бъдещо Народно събрание не биха могли. И разбира се, „Възраждане“ биха били най-големият победител от едни такива предсрочни избори по простата причина, че те обират целия този негативен вот на хората, коментира още Сиди.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл >>>

Последни Новини

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Светлозар Янков е кандидатът на ВМРО за кмет на Карлово

Общинският съветник от ВМРО в Карлово Светлозар Янков е канидат за кмет на общината. Янков е областен...

Коментари