Начало Блог Александър Сиди: Предложението на Макрон е толкова отвратително, че не е добро...

Александър Сиди: Предложението на Макрон е толкова отвратително, че не е добро нито за нас, нито за Северна Македония

Предложението на Макрон е толкова отвратително, че не е добро нито за нас, нито за Северна Македония.

Това заяви съпредседателят на ВМРО Александър Сиди пред ПИК ТV на въпрос за френското предложение за Северна Македония и протестите в Скопие срещу това предложение.

Това, което се случва в Република Северна Македония, е нормално за политическата извратена среда в нашата съседка. Опозицията, която е по-силна от управляващите, в момента се опитва да се върне на власт чрез езика на омразата срещу България, коментира той.

Според него френското предложение не гарантира по никакъв начин българския национален интерес. Сиди подчерта, че нашите интереси са в посока да се изчистят учебниците по история, да махнем говора на омразата и да се затвърди, че от двете страни на Осогово се говори един език. 

Големият проблем е в това, че ние се съгласихме да подпишем един „празен чек“, в който са написани всички хубави неща, но няма никаква гаранция, че ще бъдат изпълнени, посочи Сиди.

България изтърва златен шанс да защити сама тези свои интереси и ги остави в ръцете на брюкселските чиновници да решават съдбините на един народ разделен в две държави, отбеляза още той. 

По думите му случващото в Северна Македония е показателно, защото те самите не харесват това, което пише на този „празен чек“. В този „празен чек“ са написани онези неща за историята и културата, за които България отдавна говори, каза още съпредседателят на ВМРО.

Всичко това е описано в онзи двустранен протокол, който би трябвало да е неразделна част от споразумението. Само че това е нещо, което пречи на Мицкоски и ВМРО – ДПМНЕ, защото в него е описана историческата истина, такава, каквато е, подчерта още Сиди.

Той нарече депутатите, които са гласували за отпадане на ветото, национални предатели.

Тези 170 национални предатели сложиха на ревера на Макрон една значка, с която той да казва, че е свършил нещо в своя политически живот и собствен президентски мандат. Защото виждаме, че във вътрешнополитически план нещата за него не вървят добре, добави още съпредседателят на ВМРО.

Затова беше и целият този натиск, защото от Северна Македония идват достатъчно знаци и сигнали, че няма да променят нищо, както не са го направили и през последните 5 години, каза още Александър Сиди.

Каквото и предложение да направят на Северна Македония, те няма да го приемат, освен ако не е пълна капитулация на България, заяви той.

С приемането на френското предложение парламентът остави оттук нататък Европа да е тази, която да преговаря с РСМ, а не България, обясни Сиди.

Видео >>>

Последни Новини

Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински,...

ВМРО – Шумен регистрира листа за изборите в Деня на Независимостта

На 22 септември 2023 г., в Деня на Независимостта, бе регистрирана листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение за участие в...

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Карлос Контрера: Къде са министърът и главният секретар да защитят служителя на МВР?

Кой е жертвата и кой е престъпникът?! Заради политическа коректност се прави опит за изпиране на случая, като...

Коментари