Начало Блог Александър Сиди: Предложението на Макрон е толкова отвратително, че не е добро...

Александър Сиди: Предложението на Макрон е толкова отвратително, че не е добро нито за нас, нито за Северна Македония

Предложението на Макрон е толкова отвратително, че не е добро нито за нас, нито за Северна Македония.

Това заяви съпредседателят на ВМРО Александър Сиди пред ПИК ТV на въпрос за френското предложение за Северна Македония и протестите в Скопие срещу това предложение.

Това, което се случва в Република Северна Македония, е нормално за политическата извратена среда в нашата съседка. Опозицията, която е по-силна от управляващите, в момента се опитва да се върне на власт чрез езика на омразата срещу България, коментира той.

Според него френското предложение не гарантира по никакъв начин българския национален интерес. Сиди подчерта, че нашите интереси са в посока да се изчистят учебниците по история, да махнем говора на омразата и да се затвърди, че от двете страни на Осогово се говори един език. 

Големият проблем е в това, че ние се съгласихме да подпишем един „празен чек“, в който са написани всички хубави неща, но няма никаква гаранция, че ще бъдат изпълнени, посочи Сиди.

България изтърва златен шанс да защити сама тези свои интереси и ги остави в ръцете на брюкселските чиновници да решават съдбините на един народ разделен в две държави, отбеляза още той. 

По думите му случващото в Северна Македония е показателно, защото те самите не харесват това, което пише на този „празен чек“. В този „празен чек“ са написани онези неща за историята и културата, за които България отдавна говори, каза още съпредседателят на ВМРО.

Всичко това е описано в онзи двустранен протокол, който би трябвало да е неразделна част от споразумението. Само че това е нещо, което пречи на Мицкоски и ВМРО – ДПМНЕ, защото в него е описана историческата истина, такава, каквато е, подчерта още Сиди.

Той нарече депутатите, които са гласували за отпадане на ветото, национални предатели.

Тези 170 национални предатели сложиха на ревера на Макрон една значка, с която той да казва, че е свършил нещо в своя политически живот и собствен президентски мандат. Защото виждаме, че във вътрешнополитически план нещата за него не вървят добре, добави още съпредседателят на ВМРО.

Затова беше и целият този натиск, защото от Северна Македония идват достатъчно знаци и сигнали, че няма да променят нищо, както не са го направили и през последните 5 години, каза още Александър Сиди.

Каквото и предложение да направят на Северна Македония, те няма да го приемат, освен ако не е пълна капитулация на България, заяви той.

С приемането на френското предложение парламентът остави оттук нататък Европа да е тази, която да преговаря с РСМ, а не България, обясни Сиди.

Видео >>>

Последни Новини

Патриотите в СОС: Настояваме за извънредна сесия за сигурността

Причините – кибертероризмът със заплахи за бомбени атентати, нелегалните мигранти и битовата престъпност В столицата на България – София,...

130 години от кончината на Баба Тонка Обретенова

На днешния 27 март отбелязваме 130 години, откакто легендарната българка Баба Тонка Обретенова прекрачва в безсмъртието. Членове и общински съветници от ВМРО...

ВМРО – Две могили почете паметта на войводата Филип Тотю

Членове на ВМРО - Две могили почетоха паметта на войводата Филип Тотю с венец на гроба на легендарния хайдутин и поборник по...

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, казва д-р Калин Поповски

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, а някои и по-късно, каза в интервю за БТА акушер-гинекологът...

„Красно село“ е заложник на политическия инат

Изход има, но трябват здрав разум и разговори Общинските съветници от ВМРО внасят предложение до Столичния общински съвет за...

Юлиан Ангелов: Силите на реда да действат с крути мерки срещу маргиналите

Има части от България, в които няма присъствие на органите по сигурността и няма респект към държавата. И това е от години....

Искрен Веселинов: Най-бедните плащат най-много данък „Спекула“

Най-бедните плащат най-много данък „Спекула“. Това нещо трябва да бъде решено веднъж завинаги. Това каза Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в предаването „Темите...

Коментари