Начало Блог Александър Сиди: Предложението на Макрон е толкова отвратително, че не е добро...

Александър Сиди: Предложението на Макрон е толкова отвратително, че не е добро нито за нас, нито за Северна Македония

Предложението на Макрон е толкова отвратително, че не е добро нито за нас, нито за Северна Македония.

Това заяви съпредседателят на ВМРО Александър Сиди пред ПИК ТV на въпрос за френското предложение за Северна Македония и протестите в Скопие срещу това предложение.

Това, което се случва в Република Северна Македония, е нормално за политическата извратена среда в нашата съседка. Опозицията, която е по-силна от управляващите, в момента се опитва да се върне на власт чрез езика на омразата срещу България, коментира той.

Според него френското предложение не гарантира по никакъв начин българския национален интерес. Сиди подчерта, че нашите интереси са в посока да се изчистят учебниците по история, да махнем говора на омразата и да се затвърди, че от двете страни на Осогово се говори един език. 

Големият проблем е в това, че ние се съгласихме да подпишем един „празен чек“, в който са написани всички хубави неща, но няма никаква гаранция, че ще бъдат изпълнени, посочи Сиди.

България изтърва златен шанс да защити сама тези свои интереси и ги остави в ръцете на брюкселските чиновници да решават съдбините на един народ разделен в две държави, отбеляза още той. 

По думите му случващото в Северна Македония е показателно, защото те самите не харесват това, което пише на този „празен чек“. В този „празен чек“ са написани онези неща за историята и културата, за които България отдавна говори, каза още съпредседателят на ВМРО.

Всичко това е описано в онзи двустранен протокол, който би трябвало да е неразделна част от споразумението. Само че това е нещо, което пречи на Мицкоски и ВМРО – ДПМНЕ, защото в него е описана историческата истина, такава, каквато е, подчерта още Сиди.

Той нарече депутатите, които са гласували за отпадане на ветото, национални предатели.

Тези 170 национални предатели сложиха на ревера на Макрон една значка, с която той да казва, че е свършил нещо в своя политически живот и собствен президентски мандат. Защото виждаме, че във вътрешнополитически план нещата за него не вървят добре, добави още съпредседателят на ВМРО.

Затова беше и целият този натиск, защото от Северна Македония идват достатъчно знаци и сигнали, че няма да променят нищо, както не са го направили и през последните 5 години, каза още Александър Сиди.

Каквото и предложение да направят на Северна Македония, те няма да го приемат, освен ако не е пълна капитулация на България, заяви той.

С приемането на френското предложение парламентът остави оттук нататък Европа да е тази, която да преговаря с РСМ, а не България, обясни Сиди.

Видео >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари