Начало Блог Александър Сиди: Решението с болничните е кризисна мярка, която е заимствана от...

Александър Сиди: Решението с болничните е кризисна мярка, която е заимствана от държави в ЕС

Сигурен съм, че с един добър дебат, ще се вземе едно добро решение

Кой е предложил идеята за промяна в Закона за болничните няма значение, това е решение на Коалиционния съвет, на който аз не съм присъствал.

Това съобщи Александър Сиди, депутат от ВМРО, за идеята да не се плаща първия ден от болничния, решена на Коалиционен съвет в четвъртък.

Излязохме с няколко много важни решения, да се справим с редица въпроси за решаване на проблема с безплатните детски градини, заделяне на един фонд за детските заведения и увеличение на пенсиите, подчерта Сиди в предаването на Канал 3 „Денят на живо с Наделина Анева“. 

Решението с болничните е кризисна мярка. Идеята е да се наказват недобросъвестните служители. Това е разговор, който тепърва започва в Народното събрание. Важно е да уточним, че това е мярка, която няма да обхваща определени групи хора – майките например, както и работниците, които са в трайна нетрудоспособност след трудова злополука, каза той.

Ние ще подкрепим решението на Коалиционния съвет. Това ще бъде дебат от всички страни и след това ще се пусне за гласуване в зала. Видяхме, че вчера беше казано, едно, днес вече е променено по друг начин. Предполагам, че по време на самия дебат, по време на самите разговори, вероятно ще има такива, на Тристранен съвет, между работодателски организации, синдикатите и правителството, и те биха могли да стигнат до друго решение. Искам да подчертая, че това, което правим и беше предложено, е европейска практика в немалка част от държавите от ЕС и там мерките са още по-рестриктивни. Ние заимстваме от нея, за да прекратим тези фалшиви болнични. Сигурен съм, че с един добър дебат, ще се вземе едно добро решение, подчерта Сиди. 

Ние от „Обединени патриоти“ настоявахме минималната пенсия да стане 300 лв. На този етап тя ще бъде вдигната до 250 лв. Ясно е, че не е достатъчно, но е ясно, че нашата битка върви в правилната посока, не с много, но в правилната посока и до края на мандата смятам, че ще достигнем 300 лв. минимална пенсия, добави той.

Целия разговор с Александър Сиди проследете във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Джамбазки с остра позиция за „червените линии“ на Северна Македония

Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки с остър коментар относно приетите от северномакедонския парламент „червени линии“ за идентичността и езика в...

Проектът „Мини Шенген“ обслужва великосръбския шовинизъм

Националният интерес на България е Македония да знае и помни българската си същност С една приета резолюция за държавните...

Искрен Веселинов: Скандалът между ИТН и ДБ е надцакване за постове

Това е едно обикновено надцакване за постове и за политическо влияние, така заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов коментира за „България 24“ скандала...

Кузман Илиев: Комунизмът не работи, дори да е пребоядисан в зелено

Как изглежда „светлото и чисто бъдеще“, заложено в новия климатичен план на ЕС Де факто се унищожава родната...

Александър Сиди: Слави да предложи космонавта Александър Александров за премиер

Чрез Александров ще бъде изпълнена космическата програма на ИТН Слави Трифонов казва: „Ще дадем имена за правителство, когато му...

ВМРО – Карлово с поредна акция „Чиста памет“

ВМРО – Карлово се събраха и почистиха паметника на карловския войвода Петър Юруков. Отне...

Благодарение на ВМРО Благоевград има паметник на революционерката Мара Бунева

На 28 юли 2021 г. в Благоевград благодарение на ВМРО бе монтиран паметник на българската героиня Мара Бунева. След...

Коментари