Начало Блог Александър Сиди: С медиите ще работим по Концепцията на ВМРО за социализация...

Александър Сиди: С медиите ще работим по Концепцията на ВМРО за социализация на маргинализираните групи

Александър Сиди, народен представител от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Канал 3“ и „Радио К2“, заяви позиции по следните теми:

Пленени ли са „знамената“ на ВМРО след ареста на Нено Димов?

Имам удоволствието да посрещна един „воевода“, добре дошъл и успешна година Ви желая! Плениха ли „знамената“ на ВМРО с ареста и производството срещу Нено Димов, попита в началото на разговора своя гост водещата Илиана Беновска.

Александър Сиди отговори:

Не бих казал, ВМРО е организация на 130 години, водили сме тежки битки с много жертви през годините винаги с една и съща цел – защита на българщината! Така че това е пореден епизод от историята на ВМРО. Тъжното от това, което се случва, е не толкова, че Нено Димов е в ареста, че е от нашата квота и така натататък, тъжното е, че не разбрахме защо той трябва да е единственият виновник в това нещо. Така излиза до този момент, прокуратурата не е повдигнала обвинение срещу никой друг. Това, което също ни изненада, е, че беше задържан първо по Закона за МВР за 24 часа. Все си мисля, че не трябваше по един такъв начин да се държим с един министър, който в крайна сметка не е основният двигател в този процес. Тази водна криза е причинена от много грешки през годините и ако той има някакви действия, разбира се прокуратурата ще докаже неговата вина и съдът ще преценява виновен ли е, или не. Но това, което мога да кажа със сигурност, е, че по времето на управлението на БСП не са направили, не са поискали, не са подготвили воден цикъл на Перник, тоест тръбите са в това окаяно състояние поради местната власт, която не си е свършила работата!

Народният представител продължи, че със сигурност има незаконно източване на вода от язовир „Студена“ и то се е случило след 7 ноември 2019 г. Нено Димов е разписал, че ВиК може да източи за битови нужди 1 милион кубически метра. ВиК обаче източва 1,5 милиона.

Как си обяснявате това, попита водещата Илиана Беновска.

Събеседникът ѝ отговори, че според него това е незаконно действие от страна на местното ВиК, но не може да си обясни защо шефът му не е в ареста.

Извинете, но това са половин милион кубически метра вода, не са 50 или 5! А сезирахте ли главния прокурор за това, продължи водещата Илиана Беновска.

Александър Сиди отговори, че не са, в момента се води досъдебно производство:

Не е наша работа да сезираме никого, те си водят преписки, сигурно ще стигнат и до шефа на ВиК. Просто изглежда, че Нено Димов трябва да „изпере пешкира“ и той е единственият виновен, защото народът иска кръв, а народът иска кръв не за друго, а защото опозицията ежедневно вместо да обяснява и да дава другата гледна точка за управлението на страната, каквато е ролята на една опозиция, БСП ежедневно лъжат буквално, вкарват фалшиви новини в обществото, което напрежение се отпушва с такъв тип действия от страна на прокуратурата.

Да Ви попитам нещо, което нека да не бъде възприемано от главния прокурор по никакъв друг начин, освен по този, по който ще попитам, подчертавам го това с молба, внимателно, г-н Гешев – наблюдаващият прокурор Ангел Кънев, който е наблюдаващ прокурор на Нено Димов и който постанови мярката му за задържане и тя продължи по главни инстанции, е наблюдаващ прокурор и по производството, по което все още няма обвинителен акт година и половина срещу представителя на ВМРО Петър Харалампиев, който беше шеф на Агенцията за българите в чужбина. Виновен или невинен аз няма да коментирам, но извинете, аз затова казах към г-н Гешев, че въпросът ми не съдържа никакъв подтекст, като виждаш, че на случаен принцип Ангел Кънев е наблюдаващ прокурор и обвинител по едно дело с ВМРО, ако му се пада наистина на случаен принцип да е обвинител и по второ дело, или Ангел Кънев да се оттегли, да си направи отвод, или някой умен да се сети, че това изглежда странно. Аз попитах г-н прокурор Кънев той „дежурен“ прокурор ли е по ВМРО! Казвам го, защото по този начин се създава едно недоверие към непреднамереността на обвиненията към политически лица, припомни случая водещата Илиана Беновска.

Александър Сиди отговори, че не може да коментира действията на прокуратурата и дали Кънев е „дежурен“ прокурор на ВМРО. Той заяви:

Аз твърдо вярвам, че прокуратурата върши своята работа качествено, тя ще намери своите доказателства и ще подготви обвинителен акт. Единствено е притеснително, когато и в единия случай с Петър Харалампиев няма все още обвинителен акт, може би е толкова сложно производството.

Кънев на мой въпрос каза, че ще има скоро, отбеляза водещата Илиана Беновска.

Сиди отговори, че наистина обвинителен акт трябва да има скоро, защото съдът единствено трябва да прецени дали Харалампиев е виновен или не. Що се отнася до Нено Димов, според Сиди притеснителното е да не се спре само до Димов, защото със сигурност има много други лица, които са отговорни за кризата и които години наред не са направили нищо, за да защитят интереса на Перник.

Това Ви дава пък на Вас, политиците от законодателната власт, малко да преосмислите първо политическото кадруване в министерства и ведомства и второ, някак да се осъвремени може би реалната отговорност на лицата, които са под министъра. Министърът едва ли е „пенкилер“, извинявам се, че ще цитирам, но Сийка Митева, говорител на главния прокурор каза, че ѝ давали много големи обвинителни актове и тя докато ги прочете и осмисли, за да даде изявление, това било много работа. И аз си позволих един исторически пример – Роналд Рейгън, един от най-успешните президенти в света, когато става президент, пише в биографията си – и те ми носят едни ей такива доклади и ми затрупаха за половин час цялото бюро, аз не мога да виждам даже. И аз трябва да ги прочета и на другия ден да имам становище. И аз тогава казах – всеки, който ми носи доклад от 800 страници, от 1000, да бъде така любезен да ми дава резюме от една страничка. По този начин аз съм сигурен, че те са се запознали и носят отговорност, а аз ще бъда информиран качествено! И така, дълго го казах, но кратко – не трябва ли да преосмислите тази субординация между отделните звена в управлението, не може един заместник-министър да се подписва и да поднася документ пред министъра, министърът не му ли се доверява, попита водещата Илиана Беновска.

Александър Сиди отговори, че по принцип тази отговорност я има и докато се е стигнало до подписа на Нено Димов е минал през много други агенции и дирекции. Той продължи:

Големият проблем е, че се вглеждаме в ролята на Нено Димов, което е най-малкото в този процес, а по данните, които са изнесени от прокуратурата, от същия този график от нивата на язовира се вижда, че над 75%-80% от водата, която излиза от язовира с подписа на Нено Димов, отива обратно в земята. И това не е проблем на Нено Димов, това е проблем на друго ведомство, това е проблем на ВиК. Защото, ако от 1 милион кубика 800 000 отиват в земята, а само 200 000 стигат до хората, тогава не са проблем онези 280 000, които са дадени на „Стомана Перник“, за да може „Стомана Перник“ да работи и да дава хляб на 1500 души.

Сиди още веднъж подчерта, че опозицията в момента продължава да лъже и да вкарва фалшиви новини, което нагнетява напрежение.

Подготвяният от БСП вот на недоверие

Нека да погледнем от друга гледна точка, Корнелия Нинова и компания се бяха наточили да искат оставката най-малкото на Нено Димов, пък и на цялото правителство и на Бойко Борисов. Сега обаче обстоятелствата им дръпнаха „жертвения агнец“ Нено Димов, те сега не може да искат оставката на Ревизоро. Какво ще искат с този вот на недоверие и Вашата реакция каква ще бъде, попита водещата Илиана Беновска.

Александър Сиди категорично заяви, че вотът на недоверие няма да доведе до падането на правителството.

Обвиненията за незаконно внасяне на боклук

Александър Сиди заяви, че наистина въздухът в много градове в България е мръсен. Проблемът обаче е, че фалшивата новина, която разпространяват от БСП, е достигнала чудовищни размери. Той обясни:

Какво имам предвид, аз съм от Пловдив, избирателният ми район е Пловдив. Пловдив е градът с най-мръсен въздух, с най-голям брой дни с мръсен въздух в България през миналата година. Пловдив няма нищо общо с изгарянето на боклука в ТЕЦ „Бобов дол“ например.

Водещата отбеляза: „Не разпространявайте сега и Вие фалшиви новини. ТЕЦ „Бобов дол“, сега се установи, гори с разрешение и то не боклук, нека да правим разлика“. Събеседникът ѝ се съгласи и обясни, че лъжата, която разпространяват от БСП, е, че внасяме боклук от Италия, който горим в ТЕЦ-овете и затова въздухът е мръсен. Той заяви:

Извинявайте, но в който и ТЕЦ да горим гориво от отпадъци, това е гориво, което се внася като такова, това няма нищо общо с мръсния въздух в Пловдив! Мръсният въздух в Пловдив се образува от това, че циганите в „Столипиново“ и ниско грамотните хора горят всичко, което намерят покрай казаните и го горят в печките. Това е проблемът на Пловдив, там няма ТЕЦ, който да гори нищо.

Той добави, че ако някой внася незаконно отпадъци, за да ги гори на места, където няма инсталации, той ще си понесе отговорността. Не може обаче да забраним вноса на вторични суровини, а ако някой е подправил документи и е внесъл нещо друго, той трябва да си понесе отговорността. Абсурдно е обаче да се твърди, че внасяме боклук от Италия и го горим и затова имаме най-мръсния въздух.

Концепцията на ВМРО за социализация на маргинализираните групи

За да избегнем подобни фарсове с това, което току-що цитирахте, от страна на БСП, аз Ви връщам към обявените от Вас приоритети. Абсолютен приоритет за ОП е концепцията за социализация на маргинализираните общности. Това е страшен въпрос. Как може да спечелите проактивно ГЕРБ на Ваша страна, ДПС, те в никакъв случай няма да са против, пък защо не и БСП, аз мисля, че те не са хора, които имат престъпно мислене, попита водещата Илиана Беновска.

Александър Сиди отговори, че явно в различните ведомства не са успели да се подготвят навреме, в някои от тях няма и положителни становища. Това не пречи обаче на Патриотите да работят активно в Народното събрание.

Казват, че заради ромските гласове, отбеляза водещата Илиана Беновска. Народният представител отговори, че не знае дали е така, но се надява да не е, още повече, че на много от обсъжданията идват цигани, които казват, че са съгласни с въпросната концепция, защото те самите не искат да живеят под робството на „циганските барони“.

Добре, но оставете теорията, кажете на практика, аз също се боря да спре насилието, призовавам медиите, сега с Вежди Рашидов говорихме, това е от неграмотност – тези хора не са видели нито училище, нито бащина и майчина ласка, нито морал, нито работа, нито задължения, обърна се към своя гост водещата.

Той отговори, че ОП вече са подготвили законопроекти по тази концепция и независимо дали е одобрена от МС, те движат нещата да се случват едно по едно като законодателни инициативи.

Планирате ли някакви медийни изяви, които да помогнат и на нас, медиите, да популяризираме с повече подробности не непознатия, за съжаление, проблем, попита Илиана Беновска.

Александър Сиди отговори:

Да, със сигурност, това е част от стратегията, за една година направихме достатъчно кръгли маси, сега е време да я обясним на българските граждани през медиите, за да може да натиснем нашите партньори да приемат в крайна сметка тази концепция, което смятам, че ще реши до някаква степен този тежък проблем за българското общество.

Чакаме Ви, за да Ви бъдем партньори, отвърна водещата Илиана Беновска, с което завърши разговора си с Александър Сиди в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Канал 3“ и „Радио К2“ на 19 януари 2020 година.

Цялото интервю вижте във видеото >>>

Последни Новини

ВМРО в ОбС – Стара Загора срещу „Възраждане“: Чертаете разделителни линии и тровите българското общество

На последната сесия на Общинския съвет на Стара Загора общинският съветник и член на националното ръководство на ВМРО Красимир Червилов постави декларация...

Карлос Контрера: Некоалицията се пренесе в общината в София, но с различни партньори за моментни удоволствия

Съветникът от ВМРО ядосан заради липсата на пари за транспорта В Столичния общински съвет се разиграва истинска политическа оргия!...

ВМРО – Враца предлага общината да опрости задълженията на МБАЛ „Христо Ботев“

ВМРО предлага да се намери механизъм, по който Община Враца да преразгледа и опрости задълженията на МБАЛ „Христо Ботев“ и да промени...

ВМРО: Готвят ли нова сглобка ПП-ДБ и ГЕРБ?

Днес Деница Сачева е заявила, че времето на сглобката не е било загубено. По думите ѝ имало постигнати нелоши текстове по едно...

Карлос Контрера: Новият бюджет на София гарантира хаос, анархия и пълен батак

Зачеркнаха всичките ни добри идеи и за транспорт, и за инфраструктура, и за екология, и за образование и спорт, посочва общинският съветник...

Каракачанов: Може да се появи политическа алтернатива, която да предизвика интереса на отвратените от сглобката

Според мен и вчерашният позорен ден в парламента и целият този пазарлък, който горе-долу от един месец тече, отврати българите. Тук има...

Красимир Каракачанов: Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни

Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни, каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, който беше гост в предаването...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir