Начало Блог Александър Сиди: Убиецът на детето от с. Сотиря трябва да лежи в...

Александър Сиди: Убиецът на детето от с. Сотиря трябва да лежи в затвора доживот и да бъде химически кастриран

Да бъде премахнато съкратеното съдебно следствие, което води до намаляване на присъдите при тежки престъпления, за да не се превърне и убийството на 6-годишното дете в Сотиря в поредния случай от дългата сводка с престъпления, извършени от маргинални субекти – това се иска в позиция на ВМРО, разпространена в неделя.

Пред БНР Александър Сиди, депутат от Обединените патриоти и член на Националното ръководство на ВМРО, коментира:

За съжаление този брутален случай в село Сотиря ще се превърне в поредния случай, в който извергът, който извършва това престъпление, ще бъде наказан и ще се възползва от съкратеното съдебно следствие, уверен съм, защото дори и утре да променим закона, той ще може да се възползва от по-леките условия, които са били в предишния. Трябва обаче оттук нататък да спрем. Трябва да бъде премахнато съкратеното съдебно следствие при тежки умишлени престъпления срещу личността.

В предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ Сиди припомни случая в Русе от миналата година и по-отдавнашния случай в Стара Загора, когато убийци на млади жени се възползваха от съкратеното съдебно следствие, за да намалят присъдата си. Предложение за отпадането на съкратеното следствие вече е било отправяно, изтъкна политикът:

Ние сме част от управлението, но сме по-малкият партньор и обикновено дневният ред на събранието се диктува по-скоро от някакви други, по-скоро моментни ситуации – нещо, което бързо трябва се случи. А за такъв тип промени не остава време, защото те трябва да бъдат направени със сериозен дебат.

Според ВМРО извършителят на убийството в Сотиря и подобен тип насилници трябва да бъдат кастрирани химически. Сиди изтъкна, че такава практика има в доста държави по света и това е метод, по който да бъде спрян един такъв сексуален насилник да извършва отново посегателства. Политикът обобщи позицията си за станалото в Сотиря:

Този човек трябва да лежи в затвора доживот, без право на замяна, каквото наказание не би могло да му се наложи, ако има съкратено съдебно следствие. Трябва да бъде химически кастриран, за да не продължава каквито и да било деяния оттук нататък, защото, в един момент би могъл да излезе в отпуск и да извърши поредното посегателство.

Депутатът се надява Концепцията за несоциализираните общности на вицепремиера Красимир Каракачанов да бъде точка първа в дневния ред на правителството през новия политически сезон, който започва през септември.

За да сработи обаче на нея в също ѝ трябва време. Тя не е магична пръчица и в момента, в който я приемам, съответно всички несоциализирани групи изведнъж да променят своя начин на живот. Трябва ѝ време да сработи и затова не би трябвало да се бавим, посочи той.

Политикът заяви, че не може да коментира заявеното от Валери Симеонов на Петрова нива, че предстоят сериозни промени в коалиционните взаимоотношения на „Обединени патриоти“ с ГЕРБ. Той припомни, че вицепремиерът Каракачанов е  обещал още в началото на политическия сезон да има разговор с ГЕРБ относно тава какво е свършила управляващата коалиция до момента.

ВМРО и НФСБ са обсъждали възможности да участват заедно на местните избори на определени места, стана ясно още от думите на Александър Сиди.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Красимир Каракачанов: Провежда се най-мащабното учение на Сухопътните войски през последните 20 години

Учение „Балканска стена - 2020” на Сухопътните войски , което се провежда в момента на учебен полигон „Корен“, е

Веселинов: ВМРО е единствената партия, която се опитва да помогне на туристическия бранш

На Общинската конференция на ВМРО - Варна Искрен Веселинов представи пакет от мерки за подпомагане на туристическия бранш Подпомагане...

Каракачанов пред „Сител“: По време на Титова Югославия, ако говориш за ВМРО – отиваш в „Идризово“

По повод празника 23 октомври, датата на основаване на ВМРО, лидерът на Организацията Красимир Каракачанов даде интервю за македонската телевизия „Сител“.

127 години ВМРО (ОБЗОР)

На 23 октомври 2020 г. се навършиха 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО. По този...

ВМРО – Карлово с пореден жест към медицинските лица

Поредно дарение на защитни средства направиха общинските съветници от ВМРО - Карлово. То бе заинфекциозното отделение в...

ВМРО откри паметна плоча на Гено Димитров в село Струпец

Навръх годишнината на родолюбивата, българска патриотична организация ВМРО в село Струпец беше открита паметна плоча на революционера Гено Димитров. Тя е изработена...

Д-р Петрова се включи в раздаване на хранителни продукти на хора от област Плевен

Д-р Султанка Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост в градовете Долна Митрополия, Долни Дъбник и...

Коментари