Начало Блог Ангелов: ВМРО е доказала с действията си, че защитава националните интереси

Ангелов: ВМРО е доказала с действията си, че защитава националните интереси

Юлиан Ангелов, организационен секретар на ВМРО и секретар на ПГ на ОП в 44-ото НС, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Радио К2“ на 13-ти февруари 2021 година, заяви позиции по следните теми:

Излизане от коалицията ОП

Веднага по темата – губите ли, или добивате сила, нова придадена стойност с излизането от коалицията ОП, попита водещата.

Ангелов смята, че ВМРО достатъчно е доказала с действията си, че отстоява интересите на българските граждани и защитава националните интереси, а и на два поредни избора ВМРО се явявала самостоятелно – на местни и на евроизборите.

На европейските избори ВМРО направи 7,3 % и има двама евродепутати, а на местните избори ВМРО увеличи своите общински съветници – от 120 на 240, има общо 8 общински кмета и 60 селски кмета, което е двойно увеличение от предходните местни избори, така че ВМРО има достатъчен потенциал, за да участва самостоятелно и на парламентарните избори и това беше решението на организационния съвет и на Изпълнителния комитет, и огромното желание на нашите структури и членове на ВМРО – ВМРО да се яви самостоятелно и да се налага като единствената патриотична алтернатива в българската политика, коментира Ангелов.

Марешки – Симеонов; „България над всичко“; Оскверняване на българското знаме

Вашата оценка – ще се противопоставяте ли на тези избори? Новата коалиция Марешки – Валери Симеонов и ВМРО, попита водещата. Ангелов смята, че ВМРО се държи винаги достойно при подобни нападки, защото не е полезно нито за партията, нито за ВМРО.

Крайно време е българските политици да разберат, че трябва да се намери общ консенсус по определени теми, които да се решават и да се спре с това разделение на хората, защото това не носи нищо добро на България и българските граждани, подчерта организационният секретар на ВМРО и отбеляза, че ако някой си мисли, че ще трупа дивиденти на гърба на ВМРО, то това е негов личен проблем.

Организационният секретар на ВМРО припомни, че по време на евроизборите ВМРО са били атакувани от кого ли не от българското политическо пространство, както и от други държави и чужди служби, но въпреки това ВМРО е направила силен резултат.

Коалицията Марешки – Валери Симеонов, както и ВМРО сте на патриотичния терен. Вашият слоган „България над всичко“ ще бъде употребяван също и от тях. Как ние избирателите хем да Ви виждаме поотделно, хем ще ни се сливате в съзнанието с патриотизма и „България над всичко”, попита Беновска.

Организационният секретар на ВМРО каза, че всеки има право да употребява какъвто иска слоган и ВМРО все още не е обявила слогана на тази кампания, така че няма проблем. Но ако се употребява някакъв слоган, то трябва да има някакво покритие, а според него поне половината от тази коалиция няма такова покритие.

„България над всичко“ е девиз и слоган, който всеки българин или български гражданин може да използва и да се гордее с него, и да работи за този слоган. Може ли някой да определя на някого кой, къде, какво е сложил? Това е смешно и жалко и най-жалкото нещо е, че това обвинение към нас и този сигнал до прокуратурата за това, че ние сме сложили знаме с „България над всичко“, то първо не е знаме, а винил, второ е от човек, който оплюваше България, защитаваше македонците и е един псевдожурналист от Стара Загора, който имаше наглостта да уринира върху българското знаме. Той обвинява нас и казва – ето, тези нарушават законите и са фашисти – ако това нещо е нормално, аз не знам кое е ненормалното тогава, коментира Ангелов.

Всички срещу Борисов или всички за България?

Беновска отбеляза, че по време на изборите е много модерна темата – всички срещу Бойко Борисов, той е корумпиран, носи се мирис на евро и полъх на скъп парфюм от Мата Хари около него и всички се заклеват, че ще направят живота ни по-красив и по-смислен.

Каква е тезата на ВМРО – срещу ГЕРБ, срещу т.нар. политици извън парламента или за Борисов и за друго, попита Беновска.

Организационният секретар на ВМРО каза, че са за България, за това да решават проблемите и да защитават националните интереси. Ангелов подчерта, че за тях е важно българските партии, с изключение на ДПС, за която считат, че обслужва интересите на Турция, да намерят общ път към решаването на проблемите на българските граждани.

Ние нямаме точно тази реторика – ние пазим тези, тези ги харесваме или нещо подобно. Ние предлагаме ВМРО като алтернатива, каза Ангелов и сподели, че в следващия парламент ще предложат някои неща, които всички партии да обсъдят и заедно да решават проблемите. Организационният секретар на ВМРО подчерта, че коалицията, която са направили с ГЕРБ е била на база програма, която трябва да се изпълнява и ВМРО я е изпълнила на 99 % и за тях е важно тезите и вижданията за проблемите и страната да бъдат взети предвид и приемани.

Организационният секретар на ВМРО коментира, че всеки народен представител на първо заседание полага гражданска клетва и отново подчерта, че каквото е обещала ВМРО, е изпълнено – увеличаване на пенсиите и доходите, възраждането на Българската армия, защита на националните интереси, подкрепа на българите зад граница, опазване на българското общество от джендър идеологията.

Считам, че съвсем спокойно можем да излезем с лицата си пред хората, за да кажем какво ново още можем да предложим, за да помогнем на държавата, каза Ангелов.

Програмата на ВМРО

Беновска попита организационния секретар на ВМРО кога ще представят своята програма.

Ангелов отговори, че ще се направи лека актуализация на програмата във връзка с промените, които са възникнали покрай пандемията и икономическата криза, за да се предложат мерки и действия за запазване на българския бизнес и подкрепа на тези, които са пострадали икономически. Организационният секретар на ВМРО припомни, че са предложили мерки, които са в подкрепа на българския бизнес и туризъм, както и на гражданите – удължаване срока за изплащане на кредитите, без те да са изискуеми, за да се даде възможност за преодоляване на затрудненията.

ДПС; Президентът Радев; Каракачанов – кандидат за президент

Беновска отбеляза, че Ангелов споменава един от политическите антагонисти – ДПС, а тя от своя страна добави и сянката на президента Радев и неговия вдигнат юмрук и заявката му за втори мандат. Очаквате ли атака и от него, попита водещата.

Организационният секретар на ВМРО коментира, че президентът атакува управлението като цяло, но и се фокусира върху един определен човек, което не изключва и атака срещу ВМРО. Ангелов подчерта, че на есен българите ще изкажат своето мнение по отношение на неговата реторика и действия и това, че е направил заявка за втори мандат е негово право, макар според него това да не е правилното време, защото не е хубаво каруцата да се слага пред коня.

Ангелов смята, че на президентските избори ВМРО са имали шанс и за балотаж и се е видяло, че на втория тур Организацията не е подкрепила нито единия, нито другия кандидат, защото са счели, че не е правилно, тъй като зад тях са стояли протурски партии и може да се види на първия тур къде ДОСТ и ДПС имат гласове, които са отишли на втори тур за един от двамата кандидати. Ангелов категорично заяви, че ВМРО не може да участва в такава игра.

БСП и Нинова

Къде е в тази класация Корнелия Нинова и сегашното БСП? Тя също е българска партия, но се номинира за най-яростната опозиция на това управление, в което сте и Вие, попита Беновска.

Ангелов каза, че може да коментира и Нинова и БСП, тъй като ежедневно ги вижда и смята, че в БСП има достатъчно кадърни хора, които могат да помогнат на страната, но има и такива, които търсят разделението и омразата и това и Нинова го прави, въпреки че не ѝ отива като председател на най-голямата опозиционна партия, с амбиция за спечелване на парламентарните избори.

Политиката на Нинова към БСП не е удачна и ще доведе до по-слаби резултати на изборите, което е видно и от социологическите проучвания. Ангелов припомни, че миналата година резултатите на ГЕРБ и на БСП почти са били изравнени, а някои са давали превес на БСП, а сега картината е друга и това се дължи на подривната дейност на Нинова и на това, че не търсят консенсусни решения по важните въпроси за България, а гласуват против за неща, които са в полза на националните и гражданските интереси. Ангелов счита, че трябва да се подкрепят политиките, които са в полза на страната, без значение дали си в управлението, или не си и от ВМРО го правят.

Последни Новини

Столичният общински съвет трябва да провери спешно гробищните паркове в София

Хаосът и разрухата там са обида към столичани Общинските съветници на ВМРО в Столичния общински съвет отново подготвят предложение...

Карлос Контрера: Сумата в подкрепа на обществения транспорт от 73 млн. лв. е крайно недостатъчна

Очакваме публикуването на постановлението на МС относно компенсациите за обществения транспорт, за да приведем общинската наредба за превозните документи в съответствие с...

Каракачанов: Аз съм боец и не се притеснявам да участвам в листите за изборите, ако е необходимо

Водят се разговори как ВМРО да участва на предсрочните избори – дали самостоятелно или в коалиция, каза в интервю за bTV Radio...

Ангел Джамбазки: Антибългарската омраза в РСМ избухна след предателството на коалиция „Макрон“

Цялата конструкция на антибългарския просръбски македонизъм е измислена от Москва. Това е исторически факт. Може да се провери. Тази югоносталгична, прокремълска, проболшевишка, просръбска...

Каракачанов: Провокациите от Скопие започнаха след падането на ветото

Провокациите към България от Република Северна Македония (РСМ) станаха след отпадането на ветото. Това коментира в студиото на „Добро утро, Европа“ по...

Джамбазки: Не мислех да ходя в РС Македония, но как да откажа такава покана

По думите на евродепутата в Скопие се развихря антибългарска кампания и се преследват българи заради тяхното самоопределение Българите в...

Красимир Каракачанов: България е виновна, защото няма последователна политика по темата „Македония“

Когато бях вицепремиер, нямаше бити българи и запалени клубове Според новините неофициално в един списък на Република Северна Македония...

Коментари