Начало Турция разбулена Ангелов: Притеснително е, че България няма официална позиция за изказването на Ердоган

Ангелов: Притеснително е, че България няма официална позиция за изказването на Ердоган

Притеснителен е фактът, че държавата ни няма официална позиция за изказването на турския президент, заяви Юлиан Ангелов в ефира на ТВ „Алфа“.

Народният представител от Патриотичния фронт и организационен секретар на ВМРО бе гост в сутрешния блок на телевизията с коментар по темата за скандалните изявления на турския президент Ердоган.

Ангелов напомни, че има внесено искане за изслушване на външния министър Митов по темата. Тази седмица нямаше заседание на парламентарната комисия по външни работи, може би точно защото сме поискали изслушване на министъра, каза Юлиан Ангелов.

Ако трябва ще поискаме изслушване на министъра и в пленарна зала, ако трябва ще поискаме и извънредно заседание на външната комисия, за да се разбере в крайна сметка каква е официалната позиция на външно министерство за скандалните изказвания на турския президент, категоричен е народният представител.

Ние, Патриотите, сме категорични, че България трябва остро да реагира на случая, както го направи Гърция, напомни Ангелов. По думите му държавата ни в такива ситуации излиза с твърде меки, демократични и либерални позиции. Винаги внимаваме да не засегнем някого, каза той.

Не ни пречи това, че Ердоган имал голямо сърце, но нека също така българският министър-председател и българският външен министър имат големи сърца и в изказванията си към българите за граница като по същата логика да споменават и Одрин, и Охрид, и Босилеград, и Цариброд, и Бесарабия, призова депутатът.

Ангелов изрази съжаление, че българската държава нито реагира на изказването, нито пък се обръща към сънародниците ни, останали извън граница. По думите му, държавата няма адекватна реакция.

Целия разговор с народния представител може да проследите във видеото >>> 

Последни Новини

Балабанов: Случаят с прострелян мигрант на границата ни е зле скроена комбинация и цели да компрометира България

Случаят с простреляния мигрант е зле скроена комбинация, която да компрометира България пред различни европейски и световни институции. Интересно ми е как...

Българите от РСМ атакуваха в съда дискриминационните закони срещу тях

Сдружението за македонско-българско приятелство в гр. Скопие внесе жалба в Конституционния съд на РС Македония с искане да бъде обявен за противоконституционен...

С кръгла маса бяха отбелязани 100 години от акцията на ВМРО в Кюстендил

С кръгла маса, посветена на събитията от началото на декември 1922 година, когато Кюстендил е окупиран от четите на ВМРО, водени от...

Джамбазки за Шенген: Лицемерие и двуличие от част от западните държави

11 години западните страни се държат със София и Букурещ като с държави втора ръка, подчерта евродепутатът. Въпросът на...

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Коментари