Начало Народно събрание Ангелов: Трябва да преборим битовата престъпност, за да намалее организираната

Ангелов: Трябва да преборим битовата престъпност, за да намалее организираната

Ако държавата и институциите вземат мерки за премахването или поне намаляване на битовата престъпност, то и организираната ще намалее рязко. Битовата престъпност е първоизточникът на организираната престъпност, започва се с дребни кражби, побоища и т.н.

Това заяви народният представител от Патриотичния фронт и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов в сутрешния блок „Всяка сутрин“ на Канал 3. Тема на дискусията бе „Критиките към МВР – логични или опит за дестабилизация?“

Според депутатите от ВМРО в групата на Патриотите осигуряване на постоянни полицейски патрули, въвеждане на цялостно видеонаблюдение, разрушаване на гетата и защита за съвестните полицаи са правилни стъпки за гарантиране на реда и сигурността в страната, обясни Ангелов.

По повод недоволството на жителите на столичния квартал „Овча купел“ от пребиваващите там нелегални имигранти, депутатът посочи, че засилено полицейско присъствие от време на време няма да разреши проблема и да успокои столичани.

Ангелов даде пример със съседна Румъния, където дори в малките села има полицейско управление и патрулиращ екип от двама полицаи. Там масова битова престъпност няма, независимо, че циганското население е в пъти по-голямо отколкото у нас, заяви той.

В МВР е нужно да има реорганизация. Хората трябва да виждат органите на реда в проблемните и в малките населени места, да има респект от тях, да има превантивни действия, категоричен е патриотът.

От друга страна – редовите полицаи трябва да усещат защита от страна на министерството. Защото какво се случва досега – полицай си свършва работата, залавяйки престъпник от някоя махала, след това неговият началник бива тормозен от различни правозащитни организации, като следва уволнение и съдебни процеси срещу съвестния полицай, поясни Ангелов.

Бюджетът за отбрана и сигурност трябваше да бъде увеличен, за това настоявахме от групата на Патриотичния фронт. Но не трябва да забравяме, че парите в МВР не стигат и заради източването на средствата и нарушенията, за които синдикалистите ни сигнализираха, обясни той, давайки пример със служебен компютър, записан на стойност 30 000 лв., а той не струва повече от 600.

Говорим за реформи, за съкращения, за намаляване броя на хората, а не говорим за това, че трябва да има контрол. А това е проблемът във всяка една институция в България. Във всяко звено се знае къде може и къде има корупция и тя може да бъде пресечена, категоричен бе народният представител от Патриотичния фронт и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов. 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

21 октомври (сряда), 12.30 ч., Пловдив – пресконференция на ВМРО

На 21.10.2020 г. (сряда) от 12:30 ч. в клуба на ВМРО - Пловдив, намиращ се на бул. „Марица“ № 51 (под моста...

Откриха паметник на българщината

С официална церемония бе открит паметник на българщината в местността „Чековището“ в курортното селище Свети Константин край Пещера. Той е в памет на...

Избраха общински комитет на ВМРО в Септември

На 18 октомври в град Септември бе проведена общинска конференция на структурите на Организацията в общината. Представителите на местните организации от Септември,...

Така се прави! Младежите от ВМРО с личен пример – чистиха около р. Марица

Младите членове на студентската организация ВМРО в град Пловдив проведоха зелена акция. Те дадоха личен пример как може да си полезен за...

23 октомври (петък), 16.00 ч., с. Струпец – паметна плоча на Гено Димитров

На 23 октомври 2020 г. (петък) от 16.00 ч. в с. Струпец, общ. Роман ще бъде открита паметна плоча на Гено Димитров...

Д-р Петрова поздрави дамите от „Зонта клуб – София“

От организацията отбелязват 25 години от основаването си Днес съвременната жена има много превъплъщения – на майка, съпруга, любима,...

Коментари