Начало Блог Ангелов: Ще участваме в коалиция с ГЕРБ, ако припознаят нашите идеи

Ангелов: Ще участваме в коалиция с ГЕРБ, ако припознаят нашите идеи

Патриотите не бягат от отговорност, увери Ангелов

Ако постигнем споразумение по основни политики, които ние смятаме, че са правилни за държавата, и бъдат припознати от ГЕРБ като управленска програма, то ние сме готови да споделим отговорността за управлението.

Това каза в студиото на „Денят на живо“ по Канал 3 Юлиан Ангелов – организационен секретар на ВМРО, избран за депутат в 44-тото Народно събрание от Обединени патриоти .

Ако пък ГЕРБ и Патриотите се уговорят само за част от предложенията, но не с всичко, то тогава патриотичните партии ще обсъдят дали изобщо има смисъл да се влиза в управлението.

Патриотите държат предложението за скок в пенсиите да бъде прието още от тази година.

За нас е важно това, което сме казали да се случи и то да стане веднага. Дали ще е от 1 май или от 1 септември, не е толкова важно, но да бъде от тази година, посочи Ангелов.

Ако бъдат приети идеите, които сме предлагали през годините, тогава е редно и няма проблем да сложим хора, които да изпълняват набелязаните от нас приоритети, заяви той. 

Винаги има опасност да не се стигне до положителен резултат при едни преговори. При предишните преговори Патриотите не направиха стъпка назад. Ние ще държим докрай на нещата, които предлагаме в нашата програма, обясни Ангелов.

На въпрос какво смятат за коментарите, че партиите получават инструкции за широка коалиция от чужбина Ангелов бе категорично заяви, че Обединените патриоти не ги интересува нито позицията на ЕНП, нито на ПЕС, нито на Брюксел, нито на който и да е. Нас това не ни касае, каза политикът. 

По повод реплика на бившия министър на финансите Симеон Дянков, че Патриотите у нас са популисти и е опасно да бъдат допускани в управлението на страната, гостът в студиото на „Денят на живо“ окачестви Симеон Дянков като „едно недоразумение“.

Той много обича да се показва и да коментира неща, от които не разбира. Кого представлява той? Той не представлява българските национални интереси, лаконичен бе Ангелов.

По повод блокадата по границата, Патриотите отчитат, че с това действие не са спечелили нови симпатизанти и допълнителна подкрепа, но са затвърдили електората си, 

Помолен да коментира отмяната на  постановлението за вътрешното разселване на бежанци у нас, Юлиан Ангелов сподели, че неприятният въпрос е в това, че държавата прехвърля проблемите си на общините.

Държавата не трябва да абдикира, а да поеме отговорност за тези хора. Ние сме против в България изобщо да влизат повече бежанци. И сега не знаем колко от тях са върнати в Турция, каза Ангелов.

Целия разговор вижте във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Борис Вангелов в „Денят ОН ЕР“ на 24 септември

Народният представител Борис Вангелов ще бъде гост в предаването „Денят ОН ЕР“ по България ОН ЕР на 24 септември 2020 г. (четвъртък)...

ВМРО: Победа за патриотизма – парламентът прие доброволната военна служба

Идеята на вицепремиера Каракачанов вече е гласувана на първо четене в НС С промените в Закона за резерва на...

25 септември, 7.30 ч., БНР – Борис Вангелов

Интервю по програма „Хоризонт“ на БНР с депутатата Борис Вангелов може да слушата от 7.30 ч. сутринта на 25 септември, петък.

25 септември (петък), 15.00 ч., Добрич – кампанията „Бъди войник“

Националната информационна кампания „Бъди войник“  през 2020 г. започва от град Добрич Националната информационна кампания на Министерството на отбраната...

ВМРО – Хасково пита: Да очакваме ли скоро да ни събуди моллата?

От местната организация на ВМРО в Хасково излязоха с позиция по повод намерението на Общината да отмени Наредбата, с която се регламентира...

Доц. Милен Михов: С прилагането на т.нар. политика на интеграция доникъде няма да стигнем

Цигани са нападнали с мачете млад мъж от Роман, сигнализират от ВМРО. Жертвата е Калин Христов, а ситуацията се развива на 14...

Мария Цветкова зарадва ямболии с прожекция на филми в навечерието на Деня на независимостта

Прожекция на филмите „Леринската операция и Каймакчалан“ и „Тутраканската епопея“ предизвика интереса на жители и гости на Ямбол в навечерието на Деня...

Коментари