Начало Блог Ангел Джамбазки: Ако има нещо, което си струва да му се даде...

Ангел Джамбазки: Ако има нещо, което си струва да му се даде отпор до край, то това е темата „Македония“

Ако има нещо, което си струва да му се даде отпор до край, то това е темата „Македония“. Това каза водачът на листата на коалиция „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ за 1 МИР – Благоевград Ангел Джамбазки в Благоевград, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин.

Намираме се във финалната права на нелека и страна кампания, в която никой от нашите опоненти не иска да направи нищо, за да не направи грешки, каза още той.

Ангел Джамбазки коментира, че ВМРО трябва да направи всичко по силите си, за да защити българския национален интерес по темата Македония. Подготвя се национално предателство и отстъпки по тази тема. Говори се, че трябва да дадем „зелена светлина“ на Македония, а върху България се оказва силен натиск. Същевременно виждаме как партиите, които се готвят да управляват, подготвят предателство. От партия „Има такъв народ“ ще направят това, което им кажат техните собственици и това не е Слави Трифонов. Акционерните собственици ще кажат, посочи водачът на листата.

Джамбазки добави, че от „Демократична България“ вече водят преговори със скопияните. Те са готови, в преговори са с членове на комисията от македонски страна, те ясно са изградили своята позиция. „Демократична България“ са продали мача, подчерта той.

По думите му това е тема, която си заслужава да се защитава и трябва да се говори особено в Благоевградска област, столицата на Пиринска Македония и крепост за тази тема.

Дебатът трябва да върви навсякъде, защото такива тежки предателства се правят още в първите дни и ние не трябва да допуснем това да се случи. Трябва ни пълно събиране и стягане. Трябва да говорим с хората, трябва да им обясним. Няма значение дали аз или някой от тук присъстващите кандидати ще бъдат народни представители, най-важното е дали ще има българска позиция в това Народно събрание, допълни Джамбазки.

Според него в 45-ото Народно събрание са се били събрали хора, готови на всякакви предателства, само за да са във властта. Излизаме от тежко управление, което в края не беше много харесвано, включително и заради пандемията. Хората вече бяха гневни и то с основание, защото мерките не бяха достатъчно адекватни, коментира Джамбазки.

Той каза още, че трябва да се говори с хората, да се стигне до всеки човек, който подкрепя идеите на ВМРО, за да може да се защити националния интерес. ВМРО е много повече от партия или коалиция. Донякъде нашата история започва от този град, негодниците, които се полакомят за властта ще продадат веднага Македония. Нашата задача пак става историческа и тя не е свързана със състава на Народното събрание, а какво ще е поведението на България по темата Македония, какво ще е отношението ни, когато Сърбия трябва да бъде приета в ЕС и каква ще е нашата позиция по темата Западни покрайнини. Ще имаме задачата да правим това в тежка опозиция. Било ни е и по-тежко в исторически план. Тогава сме показвали как се защитава национална кауза, показвали сме на враговете ни какво трябва да се прави, уточни Джамбазки.

Той коментира и темата за разкриването на повече секции за гласуване в Турция, като според него това ще донесе 5 допълнителни мандата за ДПС. На миналите избори имаше 35 секции, в които гласуваха около 20 хил. човека. Сега има над 127. Аз се обзалагам, че гласовете ще са поне два пъти повече. Поне 50 хил. гласа ще има това са 5 депутата на Ердоган, които му дават „Демократична България, Мая Манолова и ИТН. Логиката е, че ИТН, „Демократична България“ и Мая Манолова ще направят правителство на малцинството, подкрепено от ДПС. Ето това готвят те – пряко връщане във властта на една не българска партия. Къде сме ние – ние сме там, че да можем да вземе трибуната и да казваме тези неща. Трябва да се преборим за място в 46-ото НС, допълни Джамбазки.

Водачът на коалицията в 1 МИР – Благоевград коментира също, че от Западна Европа се задава тежка икономическа криза. Идва нова вълна от истерия. Лашкането продължава. Нашата икономика е много зависима, когато там започне затваряне и спиране. Отново ще имаме загуба на работните места. Прогнозата ми е за есента или ранната зима. Когато започнат съкращенията на персонал в Европа, в България ще започнат да се връщат наши сънародници, така че от западна Европа идва нестабилност и икономическа криза. А нашите си говорят за глупости. Правителство ще има след тези избори, но ще има и криза. Ще се повторят събитията от 2013 година. Бунтът ще е на хората, които няма да имат хляб, а социалният гняв е по-силен от всякакви Фейсбук активности, подчерта той.

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - №16
БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО ВОЛЯ И НФСБ – №16

Последни Новини

Прокуратурата образува проверка по сигнала ни за престъпление против републиката срещу ПП

Скандалът беше изнесен чрез видеозапис на пресконференция от депутатът от ПГ на ПП-ДБ Радостин Василев в петък Припомняме...

В Брюксел беше представен документален филм, разобличаващ македонска кинолъжа

По покана на Ангел Джамбазки в сградата на Европейския парламент в Брюксел беше излъчен документалният филм „Последно полувреме“. Българският представител в Европейския...

ВМРО внесе сигнал до Главния прокурор за престъпление против републиката след пресконференцията на Радостин Василев

За пореден път се потвърждава, че хора от „Промяната“ работят срещу националния интерес и грубо нарушават българските закони Днешната...

По доклад на ВМРО СОС одобри конкретни срокове за възстановяването на Мемориала на Първи и Шести пехотни полкове

източник: БГНЕС Столичният общински съвет взе решение, регламентиращо процедурата и сроковете за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести...

Контрера, ВМРО към ГЕРБ и ДБ в СОС: В болест и здраве, в радост и мъка, докато следващата коалиция Ви раздели…

А новото сватбарско мнозинство ще се погрижи ли за проблемите на София? Ние напълно разбираме колко е трудно до...

Честит Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Честит „Букър“ на Георги Господинов – историческа победа за българската писменост в навечерието на 24 май Днес е двоен...

Коалицията между ГЕРБ и ПП-ДБ е тежко предателство към българските граждани

Бъдещото управление е неморално и безпринципно, целта е да се усвоят милиони от еврофондовете, отбелязаха съпредседателите на ВМРО Тримата...

Коментари