Начало Блог Ангел Джамбазки: Благодаря на всички за борбата за защитата на каузата на...

Ангел Джамбазки: Благодаря на всички за борбата за защитата на каузата на българския национализъм и Организацията

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки направи видеообръщение, в което благодари на всички за огромната борба, усилия и упоритост за защита каузата на българския национализъм и Организацията.

Той също така заяви, че порицава и не приема обидите към тези български граждани – и в чужбина и тези тук, които гласуваха за една или друга политическа сила. Не е редно! И гласът на този, който бере ягоди в Англия, и гласът на самовлюбените суетни любители на крафт биричка и соево мляко, тежи по един и същ начин.

В заключение относно предлаганата коалиция и поставените условия Джамбазки заяви:

Хора, които са изгонени от ВМРО, хора, които са напуснали самостоятелно, заради болните си налудничави амбиции, сега предлагат някакви условия и искали да правят коалиция с ВМРО. Във ВМРО място за ренегати, за предатели, за негодници няма. Във ВМРО място за хора, които са прескачали от коалиция в коалиция, няма. Във ВМРО място за хора, които с първата субсидия си купуват вили, апартаменти и правят фиктивни бракове и разводи само и само да скрият това, че със заплатата на общински съветник са накупени няколко апартаменти и къщи за по 100 хиляди единия, няма.

Ето и целия текст на неговото обръщение:

Здравейте, уважаеми съратници и съмишленици – хора, които подкрепихте и работихте за каузата на Организацията на тези избори. Искам да поздравя и да благодаря на всеки един от Вас за усилието, което положихте, в изключително трудната пандемична ситуация и изключително трудната политическа ситуация.

Резултатът от повече от 116 000 гласа в тази ситуация е повече от добър. Няма да кажа отличен, защото не е осъществен мандат, но е повече от добър. И това е резултат, който е защитен в условията на едно повече от 6-годишно всестранно плюене срещу Организацията – от свое, от чужди, от близки, от партньори, от врагове.

От първия ден на миналото управление Организацията беше под удари на фалшиви новини, на преследвания и пак казвам – огромен натиск от всички страни и от хора, които ни завиждаха и които ни мразеха заради нашите български, националистически, патриотични позиции. Това може да го видите и сега, в момента. Нашите „розови приятелки“ от левия сектор се радват повече на това, че ВМРО не влезе в Народното събрание, отколкото, че те са влезнали в Народното събрание. Но аз и към тях ще се обърна – бързате, уважаеми, с радостта си. Бързате. Вие не сте разбрали, че за Вас е по-добре ВМРО да е в Народното събрание, защото все пак ще трябва дас е съобразяваме с елементарните правила на поведението в НС. Така че, бързате със своята радост. Организацията е на много години, доказала се. Тя е била и в Народното събрание, и извън него, но не е преставала да преследва българските национални каузи – каузите на националното ни обединение и националните ни задачи. И ще продължим да ги преследваме без значение дали сме народни представители, дали не сме, дали имаме министри, дали нямаме.

Не можем да кажем, че темата „Македония“ е завършила, напротив – сега е под още по-голяма опасност. Вече видях първите заявки на „розовите ни приятелки“, които са абсолютно антинационални, които не отварят и дума за продължаващото преследване на българите в Македония днес. Ние няма да оставим тази тема и няма да оставим нито един народен представител да си позволи да не работи по тази тема. Тя ще бъде възложена сега и ще бъде задължение да си върши работата. Разбира се, изборните резултати са такива, каквито са. Въпреки усилията, положени от всички наши съратници, въпреки огромната работа на всички наши съмишленици, ВМРО няма да има народни представители в това Народно събрание, колкото и да продължи то.

Елементарното политическо уважение и възпитание изисква да поздравим тези, които сега са натоварени с доверието на българските избиратели, и да им пожелаем успех. Ако сме политически егоисти, можем да кажем, че искаме избори веднага и че изборите не са били честни. Но ние няма да кажем такова нещо. Забележете – тези, които най-много кряскаха и кудкудякаха за това как ще бъдат фалшифицирани избори, когато влезнаха в Народното събрание – рязко спряха да говорят по тази тема. Прелюбопитно, нали?

Още нещо искам да Ви кажа. Категорично порицавам и не приемам обидите към тези български граждани – и в чужбина и тези тук, които гласуваха за една или друга политическа сила. Не приемам, че тези хора, които са гласували за някоя от политическите сили, могат да бъдат обиждани и наричани глупави, прости, чалгари. Това не е редно! И гласът на този, който бере ягоди в Англия, и гласът на самовлюбените суетни любители на крафт биричка и соево мляко, тежи по един и същ начин. Съжалявам, че не им харесва как гласуват, но те имат своето право на глас.

Не приемаме резултата в Турция, ще го обжалваме. В Турция бяха извършени страшно много политически фалшификации. Ние бяхме свидетели как се агитира в изборния ден, как турските служби за сигурност организират българските изселници – които не знаят грам български език, как им показват точно къде да гласуват, показват им цифрата на ДПС и те отиват и гласуват. Тези избори ще ги обжалваме. Ще обжалваме, не защото това ни е оправдание и не защото това би ни вкарало в Народното събрание, защото дори да свалим всички гласове от Турция – което също не е възможно, защото вероятно е имало и нормални хора, които по убеждение са гласували за ДПС, дори да свалим всички гласове, ние пак няма да съберем достатъчно вот, за да прескочим прага на това Народно събрание. И ще ги обжалваме, и въпреки че ние успеем с обжалването, „Демократична България“ ще измести ДПС. Въпреки нашите политически различия – а те са много – ние все пак смятаме, че всяка една българска политическа партия е по-добре да бъде по-напред, отколкото етническата противоконституционна партия Движение за права и свободи. Може да се случи така, че в резултат на нашето обжалване те да си разменят местата. По-добре е да се случи така.

В заключение чух, че разни ренегати на Организацията предлагали коалиция и поставяли условия. Хора, които са изгонени от ВМРО, хора, които са напуснали самостоятелно, заради болните си налудничави амбиции, сега предлагат някакви условия и искали да правят коалиция с ВМРО. Във ВМРО място за ренегати, за предатели, за негодници няма. Във ВМРО място за хора, които са прескачали от коалиция в коалиция, няма. Във ВМРО място за хора, които с първата субсидия си купуват вили, апартаменти и правят фиктивни бракове и разводи само и само да скрият това, че със заплатата на общински съветник са накупени няколко апартаменти и къщи за по 100 хиляди единия, няма. Който иска да преговаря с Организацията, знае къде е адреса ни – „Пиротска“ 5, на втория етаж се провежда Организационен съвет, който взима решения за коалиции или не – всеки е добре дошъл, ако смее да си покаже физиономията, и да попита, и да почука на вратата.

Така че с това отговарям на желанията за коалиции. Да, трябва да се работи още повече сега. Да, трябва да се положат повече усилия, драги съратници. Аз Ви благодаря още веднъж за това, че изнесохте достойно, гордо, честно тази битка, тази борба за защитата на каузата на българския национализъм и за това Организацията да бъде представена в Народно събрание. Уверявам Ви, че нашата активност ще бъде ако не по-голяма, то най-малко същата в преследването на нашите национални цели. Бъдете здрави, бъдете все така добри, разумни, уверени, убедени, вярващи български националисти и никога не забравяйте, че Македония е българска и България е над всичко. Да живее България! Благодаря Ви.

Видео вижте тук >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Европа и САЩ сменят с ад родния данъчен рай. Страните с ниски данъци като България са под атака

Страните с ниски данъци като България са под атака. САЩ и ЕС работят в посока през това лято в ОИСР да се...

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция

Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор, до председателя на ВАС, до председателя на ВКС, до Народното събрание с...

Ангел Джамбазки: Благодаря на всички за борбата за защитата на каузата на българския национализъм и Организацията

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки направи видеообръщение, в което благодари на всички за огромната борба, усилия и упоритост за защита...

Кузман Илиев: Халал да са ни новите корифеи на управлението и морала

Икономистът Кузман Илиев написа гневен коментар в своята Фейсбук страница по повод интервю на Атанас Атанасов от ДСБ за македонската ТВ „Сител“.

Йордан Йорданов: Решението за самостоятелно участие бе правилно

Самостоятелно участие - това бе правилното решение Въпреки че не преминахме 4-процентната бариера, продължавам да смятам, че решението за...

Джамбазки: Ако новите депутати водят национално предателска политика, ВМРО ще раздава политически шамари

Ако новите депутати бъркат и водят политика, която е национално предателска, ние от ВМРО ще раздаваме политически шамари, закани се евродепутатът.

Кузман Илиев: Слави, ДБ и Мая явно са едно. Казват, че са победители взети заедно

Народът и журналистите да слушат една идея по-внимателно, някои от партиите казват, че са победители взети заедно предупреди икономистът, който бе кандидат-депутат...

Коментари