Начало Блог Ангел Джамбазки: Българите в Македония не са малцинство!

Ангел Джамбазки: Българите в Македония не са малцинство!

Българите в Македония не са малцинство! Те са общност. Ние не искаме българско малцинство, а българската общност да бъде записана в конституцията на Македония, за да бъдат защитени и гарантирани правата на българите там.

Това заяви в ефира на БНТ Ангел Джамбазки – заместник-председател на ВМРО и водач на листите на воеводите в Бургас и Благоевград.

Македония

Отново сме свидетели на безобразно политическо говорене по отношение на Северна Македония. Преди дни представители на български организации от Македония проведоха срещи с ВМРО и с партиите, които се явяват на изборите на 14 ноември. От политическите централи се чу какво ли не – че трябвало да искаме българско малцинство в Македония. Но аз използвам Вашия ефир, за да кажа ясно и категорично: Българите в Македония не са малцинство! Те са общност. Ние не искаме българско малцинство, а българската общност да бъде записана в конституцията на Македония, за да бъдат защитени и гарантирани правата на българите там, натърти Ангел Джамбазки.

ВМРО винаги е настоявала в Македония да бъдат запазени правата на хората там, които се определят като българи.

Вчера американски сенатор е поставил въпрос македонско малцинство в България. Такъв тон могат да държат в Тексас или Оклахома, но не и тук, категоричен е Джамбазки. Втрещяващото е, че тези хора не четат собствените си източници – пресата в САЩ – която е категорична, че става дума за българи и български организации. Не може тези неграмотници да се опитват да ни учат на ум и разум, разпали се заместник-председателят на ВМРО.

Честността на изборите на 14 ноември

Моето и на ВМРО притеснение е относно начина, по който е организиран изборния процес. Това, което се вижда на информационната кампания за машинното гласуване, е че на машината има избор – дали да гласуваш за парламент, или да гласуваш за президент. Това противоречи на закона, според който гласуването е задължително. Това е парадокс – самото организиране на изборния процес е в нарушение на закона. Нелепо, нередно и глупаво е това. От ВМРО ще атакуваме това преди датата на изборите, но чакаме ЦИК, които може би са некомпетентни, да публикуват официално решение дали наистина така се провежда избора на машина. В момента, като няма черно на бяло от ЦИК инструкция, ние реално нямаме правно основание да го атакуваме.

Ние не искаме да отлагаме изборите, искаме да се спазва закона, категоричен е той.

Джамбазки е на мнение, че трябва да се броят разписките от машините, за да има абсолютна прозрачност изборният процес, още повече, че ни заливат фалшиви новини по отношение на честността на вота.

Той предупреди:

Има една партия, която нарича себе си националисти и спекулира много опасно със здравето на българската нация. Съзнателно разпространяват фалшиви новини и всяват паника. Не би трябвало хора без медицинско образование да дебатират на здравни теми. За мен е безотговорно и безобразно такова поведение. Това е политическо престъпление.

Безумния начин на налагане на зеления сертификат

В продължение две години, от появяването на ковид, българинът е подложен на зверска пропаганда. Необходима е разумна информационна кампания по темата – нещо, което последните два парламента и служебни правителства проспаха, заяви Джамбазки.

По думите му в Европа положението не е много по-различно, но поне в другите европейски държави съществува съгласие около науката и хората имат избор и достъп до информация.

Организацията на зеления сертификат у нас беше безобразна. Прави са хората да протестират, че ще останат без работа. Разговорът за сертификат трябваше да се води през лятото. Трябваше да се обясни на хората разумно какви стъпки ще се предприемат в следващия месец например. Трябваше да е поетапно въвеждането на изискванията, обясни той.

Допълни, че заповедта на здравния министър – който е изявен антиваксър, е от вчера за днес. Тя дискриминира – защото важи за едни – потърпевшите браншовe, а не важи за други – като държавната администрация и служби. Джамбазки обжалва заповедта за зеления сертификат.

Ангел Джамбазки сподели, че е против идеята за задължително ваксиниране. Това би захранило още повече конспиративните теории и политическите негодници, които се възползват. По думите му всеки сам може да прецени относно ваксините, но ако има надеждна информация.

Целия разговор вижте във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО в СОС иска комисия за ревизия на дейността в гробищните паркове

Общинарите виждат нарушения и грубо погазване на законите при извършване на тъжните ритуали Темата стана особено актуална след скандалните...

Клетва и отчетно-изборно събрание проведе ВМРО в Брацигово

На 24 май в град Брацигово ВМРО проведе клетва за прием на нови членове. Според старата традиция новите членове се заклеха да...

ВМРО отбеляза празника на българския дух – 24 май

Враца Представители на ВМРО се включиха в общоградското шествие във Враца по повод 24-ти...

Българите зад граница не са евтин PR, а постоянно задължение на държавата

Красимир Богданов от националното ръководство на ВМРО проведе срещи в гр. Корча и в Мала Преспа с представители на българската общност в...

Слабаков: Албания още преди 2 г. изпълни критериите за ЕС и сега ще чака РСМ още 20 г.

Ако приемем РСМ в този ѝ вид, вместо да получим пълноправен член, ще получим тумор, категоричен е Слабаков. В...

Състезанието „Русезнание 2022” излъчи своите победители

Вчера, 23 май, в късния следобед в зала „Батенберг” в Регионалния исторически музей - Русе приключи „Русезнание 2022”.  Участие в XV издание...

Каракачанов: Държавата трябва да помисли за изхранването на населението и за здравеопазването и да предприеме бързи мерки

Важният проблем е какво ще се случва с европейската икономика, според почетния председател на ВМРО Два може да са...

Коментари