Начало Блог Ангел Джамбазки: Българите в Македония не са малцинство!

Ангел Джамбазки: Българите в Македония не са малцинство!

Българите в Македония не са малцинство! Те са общност. Ние не искаме българско малцинство, а българската общност да бъде записана в конституцията на Македония, за да бъдат защитени и гарантирани правата на българите там.

Това заяви в ефира на БНТ Ангел Джамбазки – заместник-председател на ВМРО и водач на листите на воеводите в Бургас и Благоевград.

Македония

Отново сме свидетели на безобразно политическо говорене по отношение на Северна Македония. Преди дни представители на български организации от Македония проведоха срещи с ВМРО и с партиите, които се явяват на изборите на 14 ноември. От политическите централи се чу какво ли не – че трябвало да искаме българско малцинство в Македония. Но аз използвам Вашия ефир, за да кажа ясно и категорично: Българите в Македония не са малцинство! Те са общност. Ние не искаме българско малцинство, а българската общност да бъде записана в конституцията на Македония, за да бъдат защитени и гарантирани правата на българите там, натърти Ангел Джамбазки.

ВМРО винаги е настоявала в Македония да бъдат запазени правата на хората там, които се определят като българи.

Вчера американски сенатор е поставил въпрос македонско малцинство в България. Такъв тон могат да държат в Тексас или Оклахома, но не и тук, категоричен е Джамбазки. Втрещяващото е, че тези хора не четат собствените си източници – пресата в САЩ – която е категорична, че става дума за българи и български организации. Не може тези неграмотници да се опитват да ни учат на ум и разум, разпали се заместник-председателят на ВМРО.

Честността на изборите на 14 ноември

Моето и на ВМРО притеснение е относно начина, по който е организиран изборния процес. Това, което се вижда на информационната кампания за машинното гласуване, е че на машината има избор – дали да гласуваш за парламент, или да гласуваш за президент. Това противоречи на закона, според който гласуването е задължително. Това е парадокс – самото организиране на изборния процес е в нарушение на закона. Нелепо, нередно и глупаво е това. От ВМРО ще атакуваме това преди датата на изборите, но чакаме ЦИК, които може би са некомпетентни, да публикуват официално решение дали наистина така се провежда избора на машина. В момента, като няма черно на бяло от ЦИК инструкция, ние реално нямаме правно основание да го атакуваме.

Ние не искаме да отлагаме изборите, искаме да се спазва закона, категоричен е той.

Джамбазки е на мнение, че трябва да се броят разписките от машините, за да има абсолютна прозрачност изборният процес, още повече, че ни заливат фалшиви новини по отношение на честността на вота.

Той предупреди:

Има една партия, която нарича себе си националисти и спекулира много опасно със здравето на българската нация. Съзнателно разпространяват фалшиви новини и всяват паника. Не би трябвало хора без медицинско образование да дебатират на здравни теми. За мен е безотговорно и безобразно такова поведение. Това е политическо престъпление.

Безумния начин на налагане на зеления сертификат

В продължение две години, от появяването на ковид, българинът е подложен на зверска пропаганда. Необходима е разумна информационна кампания по темата – нещо, което последните два парламента и служебни правителства проспаха, заяви Джамбазки.

По думите му в Европа положението не е много по-различно, но поне в другите европейски държави съществува съгласие около науката и хората имат избор и достъп до информация.

Организацията на зеления сертификат у нас беше безобразна. Прави са хората да протестират, че ще останат без работа. Разговорът за сертификат трябваше да се води през лятото. Трябваше да се обясни на хората разумно какви стъпки ще се предприемат в следващия месец например. Трябваше да е поетапно въвеждането на изискванията, обясни той.

Допълни, че заповедта на здравния министър – който е изявен антиваксър, е от вчера за днес. Тя дискриминира – защото важи за едни – потърпевшите браншовe, а не важи за други – като държавната администрация и служби. Джамбазки обжалва заповедта за зеления сертификат.

Ангел Джамбазки сподели, че е против идеята за задължително ваксиниране. Това би захранило още повече конспиративните теории и политическите негодници, които се възползват. По думите му всеки сам може да прецени относно ваксините, но ако има надеждна информация.

Целия разговор вижте във видеото >>>

Последни Новини

Джамбазки с разкрития за нов скандал с директора на Фонд „Култура“ към МК

Къде е ходил Драгунчев и с каква цел с правителствения самолет в края март тази година? Това пита българският...

Искрен Веселинов: Пенсионната система в България е абсурдна и има нужда от промяна

Съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов изрази позиция във Фейсбук страницата си относно нуждата от промяна на пенсионната система в частта намаляване изискуемия...

Антов: Това, че бомбените заплахи към училища са хибридна руска атака цели да ни държи в страх

Това, че бомбените заплахи към училища са хибридна руска атака цели да ни държи в страх. Пълен цирк се разиграва и това...

Патриотите в СОС: Настояваме за извънредна сесия за сигурността

Причините – кибертероризмът със заплахи за бомбени атентати, нелегалните мигранти и битовата престъпност В столицата на България – София,...

130 години от кончината на Баба Тонка Обретенова

На днешния 27 март отбелязваме 130 години, откакто легендарната българка Баба Тонка Обретенова прекрачва в безсмъртието. Членове и общински съветници от ВМРО...

ВМРО – Две могили почете паметта на войводата Филип Тотю

Членове на ВМРО - Две могили почетоха паметта на войводата Филип Тотю с венец на гроба на легендарния хайдутин и поборник по...

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, казва д-р Калин Поповски

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, а някои и по-късно, каза в интервю за БТА акушер-гинекологът...

Коментари