Начало Блог Ангел Джамбазки: България не трябва да става бежански лагер

Ангел Джамбазки: България не трябва да става бежански лагер

Има реална заплаха за хората в Харманли, каза заместник-председателят на ВМРО

България не трябва да става бежански лагер или лагер за нелегални имигранти. Нашият интерес е тези хора да се върнат там, откъдето са дошли. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV Ангел Джамбазки, евродепутат и заместник-председател на ВМРО. 

Тези хора не са дошли да стават ядрени физици или композитори. Тези хора са дошли да си носят начина на живот, културата, традициите, бурките, шериатското право и т.н., изтъкна той.

Във връзка с  протеста в Харманли срещу бежанския център Джамбазки подчерта, че има реална заплаха за хората там.

Моето желание е бежанските центрове да бъдат затворени и тези  хора да бъдат върнати на Турция, откъдето са дошли, но като първа стъпка желанието на местните хора в Харманли наистина беше мигрантите да не се  разхождат свободно по улиците и да не практикуват обичайните си занимания – като бой с нож помежду си, заяви той.

Българската държава трябва да иска промяна на дъблинския регламент, според който мигрантът се регистрира в първата държава, в която стъпи, и след това като го хванат да размахва чук из Берлин, го връщат обратно тук, отбеляза Джамбазки.

По думите му България има инструменти за въздействие в ЕК, един от които е правото на налагане на вето. Има държави, които използват този инструмент. По важен въпрос ние можем да кажем, че искаме промяна на дъблинския регламент, в противен случай бихме наложили вето на нещо друго. Така се отстоява национален интерес, коментира заместник-председателят на ВМРО.

Не сме длъжни да се превръщаме в имигрантски център за хора, дошли от целия свят. Нямаме задължение да се превръщаме в бежански лагер заради безумното поведение на германския канцлер, каза още Джамбазки.

Ние сме застрашени от все по-ислямизиращия се турски диктатор. Турция се опитва да изнудва ЕС, а вината на евролидерите е, че клекнаха, продължи той.

Джамбазки се обяви против облекчения визов режим за Турция и според него е било грешка европейските лидери да приемат изобщо визовата либерализация.

Убеден съм, че турската политика да дава нови турски паспорти на милиони хора, които не са ги имали преди това – кюрдите в Турция, кюрдите в Сирия, е заплаха. Най-вероятно ще видим много хора с нови турски паспорти, прогнозира Ангел Джамбазки.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Крепост Европа срещу нелегална миграция, иска Ангел Джамбазки

Крепост Европа Крепост Европа. Вишеградски подход. Нулева миграция. Стена, тел, ров с крокодили по границата. Християнски корени, християнски празници. Европейска...

Тазгодишната награда на НЖО „Достойнство и чест“ е за Райна Дрангова и Евгения Гешева

Националната женска организация на ВМРО не се уморява да търси и показва достойни за пример хора в българското общество. Тази година с...

Законът за личния фалит влезе в парламента

ВМРО внесе в НС закона за личния фалит Тази мярка ще избави много хора от капана „вечен длъжник“

Доц. Михов: За първи път тази година пенсиите са приоритет в бюджета

Приоритет ще имат и учителите, чиято заплата ще бъде с 20% над средната през следващата година, заяви депутатът

Паметна плоча извади от забвение търновски войвода в Илинденското въстание

Плоча на подпоручик Александър Панайотов бе официално поставена Плоча на подп. Александър Панайотов бе официално поставена на едноименната улица...

За новата вълна на коронавируса говори д-р Калин Поповски

Самият аз не очаквах да е толкова „стръмна“ новата вълна на коронавируса, споделя лекарят и депутат от ВМРО В...

Висока оценка за „Балканска стена 2020“

Тактическото учение се провежда на учебен полигон „Корен“ Висока оценка на подготовката и способностите на участниците в учение „Балканска...

Коментари