Начало Блог Ангел Джамбазки: Българската държава се превръща в разграден двор заради некадърните управленци

Ангел Джамбазки: Българската държава се превръща в разграден двор заради некадърните управленци

Колко мигранти не хваща българската гранична полиция може да видите по улиците на София, заяви евродепутатът

Българската държава се превръща в разграден двор заради некадърните управленци. Последното редовно правителство нелепо робуваше на брюкселката мантра – всички са добре дошли. Има надстройка на някои, които казват „елате“, а отдолу има хора, които движат бизнес за милиарди. Няма осъдени началници от МВР.

Това заяви евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки в студиото на Денят ON AIR“. 

Този 23-годишен човек, който е готов за 400 лв. да превозва мигранти, има такъв морал, че не би могъл да издържи тестовете за пригодност за служба в МВР. На тези като него трябва ясно да се покаже, че не може така – освен присъди, трябва да се помисли и за отнемане на здравни и пенсионни осигуровки, за да се замисли струва ли си за 400 лв. да рискува, призова евродепутатът.

Ангел Джамбазки е категоричен, че оградата е надеждна, но не се поддържа. По думите му трябва да се прочисти между двата реда, където вече има поникнали и дървета, да заработят камерите,  термовизиите, да бъдат възстановени вишките, откъдето могат граничарите да наблюдават в дълбочина за нелегални мигранти и да подават информация към турските им колеги.

Виждаме какво става, стрелят по български полицаи все едно сме в Палестина. Българската държава се превръща в разграден двор заради некадърните управленци. И някой се възползва. Моралът и разложението, което очевидно е в средите на МВР, са сериозен проблем. Докато корупцията е безнаказана, нещата ще бъдат така. А колко не хваща българската гранична полиция може да видите по улиците на София, заяви Джамбазки пред Bulgaria ON AIR. 

Според него доста над 1000 нелегални мигранти на ден влизат в България. Но не това е причината за отказа за страната ни за Шенген.

Тези лицемери, непочтени хора, които управляват Брюксел и Западна Европа, не пускат България не заради мигрантите. Не ни пускат в Шенген за пари, защото българската икономика има голям дял в транспортния бранш. Нашите камиони са по-бързи, ако ние влезем в Шенген, китайското карго ще влиза по-лесно в ЕС през Солун, Пирея, Констанца, без да чака по КПП-ата. В момента един български камион чака 10 часа и не е конкурентоспособен. Западните лицемери крадат българския бизнес, коментира евродепутатът.

Всяка година загубите за българската икономика са за милиони евро, в полза на холандската. Нима в ЕП няма корупция? Тези, които най-много грачат и подскачат за корупция в България и Румъния, до уши са затънали в катарски долари, от бебешките им колички вадят долари, категоричен е Джамбазки.

По думите му всяко правителство у нас, което идва на власт, е зависимо от чужди посолства.

Политиците ни са като шарнирен болт – огъват се, угодничат на началниците си, на чуждите посолства, защото са назначавани от чуждите посолства, досега почти всички са си правили кабинет. Техните аватари в България, които управляват, това са хора без авторитет в обществото, безработни до момента, без биографии, които предизвикват присмех, каза още съпредседателят на ВМРО.

Той е категоричен, че партията е постоянно в готовност за избори, все още няма решение дали на предстоящите предсрочни ВМРО ще се яви в коалиция.

Видео >>>

Последни Новини

Прокуратурата образува проверка по сигнала ни за престъпление против републиката срещу ПП

Скандалът беше изнесен чрез видеозапис на пресконференция от депутатът от ПГ на ПП-ДБ Радостин Василев в петък Припомняме...

В Брюксел беше представен документален филм, разобличаващ македонска кинолъжа

По покана на Ангел Джамбазки в сградата на Европейския парламент в Брюксел беше излъчен документалният филм „Последно полувреме“. Българският представител в Европейския...

ВМРО внесе сигнал до Главния прокурор за престъпление против републиката след пресконференцията на Радостин Василев

За пореден път се потвърждава, че хора от „Промяната“ работят срещу националния интерес и грубо нарушават българските закони Днешната...

По доклад на ВМРО СОС одобри конкретни срокове за възстановяването на Мемориала на Първи и Шести пехотни полкове

източник: БГНЕС Столичният общински съвет взе решение, регламентиращо процедурата и сроковете за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести...

Контрера, ВМРО към ГЕРБ и ДБ в СОС: В болест и здраве, в радост и мъка, докато следващата коалиция Ви раздели…

А новото сватбарско мнозинство ще се погрижи ли за проблемите на София? Ние напълно разбираме колко е трудно до...

Честит Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Честит „Букър“ на Георги Господинов – историческа победа за българската писменост в навечерието на 24 май Днес е двоен...

Коалицията между ГЕРБ и ПП-ДБ е тежко предателство към българските граждани

Бъдещото управление е неморално и безпринципно, целта е да се усвоят милиони от еврофондовете, отбелязаха съпредседателите на ВМРО Тримата...

Коментари