Начало Блог Ангел Джамбазки: ВМРО винаги е била критична към външни указания

Ангел Джамбазки: ВМРО винаги е била критична към външни указания

Красимир Томов не е свързан с ВМРО. Проверете кога е назначен, от кого е назначен, каква е връзката му с ВМРО. Любопитно ми е, защото аз съм член на ВМРО от 1994 година и този човек никога не съм го виждал във ВМРО.

Това бяха категоричните думи на евродепутата и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в предаването „Денят на живо с Наделина Анева“ по Нова Нюз.

Не сме се разграничили от Петър Харалампиев – това отговори Джамбазки на реплика на водещата, че през 2018 г. ВМРО се е била разграничила след скандала в ДАБЧ от бившия ѝ председател Харалампиев.

Напомнихме как и от кого е предложен, извън приятелските отношения, които ние имаме, г-н Харалампиев беше номиниран от г-н Валери Симеонов и беше председател на сдружението „БГ Патриот“. Така че той не е бил член на ВМРО също, заяви Джамбазки.

Налагането на санкции е вътрешна работа на САЩ, които имат пълното право да ограничават пътуването и престоя на своя територия на външни хора, да се отнасят към банкови сметки, авоари, бизнес отношения, допълни той и сподели:

ВМРО винаги е била критична към външни указания – какво да се прави и какво не. Ние прекрасно знаем, че в България не всичко е уредено както трябва, а напротив. Но никога не сме търсили по-големи батковци навън. Един велик водач на ВМРО – Тодор Александров има хубав цитат по тази тема: „ВМРО не обръща своя поглед нито на изток, нито на запад, а гледа само нашия български интерес“. Така че дали ще дойде някаква критика от Москва, от Брюксел или от Вашингтон – за нас това е важен сигнал, но не сме длъжни да скачаме и да пляскаме с ръце, когато някой отвън ни дава напътствия в живота.

Не забравяйте, че тези отношения са политически. Много интересно – имената на тези двама, които Вие нарекохте знакови предприемачи на българския преход, защото те са наистина знакови предприемачи на българския преход – са споменати едновременно в този доклад. А другите фигури – заместник-министърът Манолев да е някакъв проблем в САЩ – меко казано несериозно. Това се отнася и за служителите в ДАБЧ – всички тези, които са фоновите лица са споменати след материали от българската прокуратура, каза в завършек Джамбазки.

Целия разговор с него гледайте след 20-а минута тук >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Христо Смоленов: Санкциите по „Магнитски“ са щрих от противоборството между САЩ и Турция за контрол върху ДПС

Христо Смоленов, ВМРО, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Радио К2“ и на живо във...

ВМРО учреди младежка организация в Козлодуй

ВМРО - Българско национално движение продължава да разширява своята организационна структура в област Враца. На 18 юни в град...

Красимир Каракачанов: Служебното правителство прави политика, а не избори

ВМРО ще внесе жалба във ВАС за секциите в Турция и ще протестира пред ЦИК Когато става дума...

Богомил Бранков – Наместо програма

Богомил Бранков е водач на листата на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ в София област. За него гласувайте на 11...

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ: ЦИК предаде следващото управление на България в ръцете на Еродоган и ДПС

Откриват се 121 секции в Турция. Това е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО и вече са нужни крайни действия! Ние няма...

Кузман Илиев: Страшна е тази подигравка на Трифонов и протестърите с бъдещето на България

Срам и позор! Оръжията в Черно море дрънчат, а ние като щрауси си заравяме главата в пясъка, все...

Александър Сиди: Да спрем да се изчегъртваме, а да работим за държавата!

Вече 30 години изчегъртваме и от 9 милиона изчегъртахме 2 милиона, категоричен е Сиди Да спрем да се изчегъртваме,...

Коментари