Начало Блог Ангел Джамбазки: ВМРО винаги поставя интересите на България и българската нация над...

Ангел Джамбазки: ВМРО винаги поставя интересите на България и българската нация над всичко

След като с колегата Стоян Божинов бяхме в община Сатовча, разбрах, че от ДПС са ни обвинили, че търсим разделение. Не, неуважаеми колеги, не целим разделение, напротив. ВМРО е доказала, че национализъм значи общност, а не разделение. Бяхме там, защото винаги сме смятали, че трябва да откъснем хората в този район от зловредното влияние на ДПС.

Това заяви за „Дарик“ Ангел Джамбазки, който е водач на листата на ВМРО в Благоевград.

ВМРО – БНД винаги е настоявала за по-силна и адекватна политика спрямо хората в смесените райони. Ние винаги сме се борили да откъснем българските мюсюлмани от хватката на ДПС, но за да се случи това, трябват много усилия. Видяхме страх само в очите на ДПС, тази откровено мафиотска структура, която кой знае защо се нарича политическа партия, и освен всичко останало е и проводник на чужди интереси, например, на държавата Турция. Както видяхме на сборище, на което говори директно турският президент, който очевидно е вече председател на тази партия.

Нашето посещение в община Сатовча явно ги е изплашило. Има защо. Те от години се държат там като дерибеи, притискат местното население, без значение дали е християнско, или мюсюлманско, злоупотребяват с кметската власт. Опитват се по всякакъв начин да изплашат българите мюсюлмани там, като ги държат в зависимост било с енергийни помощи, било с дърва, било с работа… Знаете, че там поминъкът е или в гората, или около гората, или около общината. Няма много други възможности, където хората могат да изкарват почтено своята прехрана.

Така че ДПС се опитва да превърне тази област, Местенското корито, в някаква форма на вакъфски имот. Това обаче няма как да им се случи.

Нека местните жители да не се поддават на пропагандата на ДПС. В редиците на ВМРО са се включвали множество хора от тези населени места и са се борили за окончателното освобождение на българските земи в Македония. Юсеин Мохаджиев от Кочан, Лятиф Ибрахимов от Плетена, Али Османов от Слащен, Мехмед Кунгьов от Якоруда и много други. Тези хора са дейци на ВМРО и са войводи на ВМРО. Така че когато ни говорят за история, е хубаво да погледнат истинската такава, а не само да се отдават на антинационална пропаганда. С цел отново да разпределят порциите. А ние възстановяваме позициите на Организацията в региони, в които ВМРО е била традиционно силна. И бих им напомнил на тези неуки, неуважаеми хора от ДПС, че е хубаво да погледнат историята на своите родове. Да погледнат къде са се борили, за какво са се борили техните предци.

Всеки български гражданин, независимо дали е православен, мюсюлманин или католик, има едни и същи права, а ВМРО отдавна е доказала, че национализъм не значи разделение, а общност. Поречието на река Места никога не е било нищо различно от изконна българска земя. И това, че там живеят българи мюсюлмани не ги прави по-малко българи, не ги прави някакъв феод на самозабравили се кандидат-бейове или кандидат-аги. Нито са бейове, нито са аги, нито могат да си позволяват такъв език и такова държание.

И резултатите много ще ги изненадат, особено там. Но сега на изборите конкуренти от тях също полагат доста усилия в смесените райони да ги изтръгнат от корупционната хватка на мафиотската структура ДПС.  Мисля, че заедно можем да им дадем доста добър урок по политическа практика и политически действия.

В нашата организация винаги е имало българи православни християни, българи католици, българи униати, българи мохамедани.

Всички те са се борили за една кауза, която ние днес събираме в лозунга „България над всичко“.

Целия разговор чуйте тук >>>

България над всичко!
България над всичко!

Последни Новини

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Светлозар Янков е кандидатът на ВМРО за кмет на Карлово

Общинският съветник от ВМРО в Карлово Светлозар Янков е канидат за кмет на общината. Янков е областен...

Коментари