Начало Блог Ангел Джамбазки: Въпрос на национално и човешко задължение е да се помага...

Ангел Джамбазки: Въпрос на национално и човешко задължение е да се помага на хората на Украйна

Нещо, което те остава без сили, е словесната и безсловесна, няма благодарност в очите на местните хора, те са хора в нужда и всеки трябва да помага. Това е въпрос на национално и човешко задължение.

Това сподели с вълнение за БНР – Радио Благоевград евродепутатът Ангел Джамбазки след завръщането си от хуманитарна мисия в Украйна.

С помощта на членове на ВМРО той лично организира и придвижи дарение от близо три тона с храни, дрехи и медицински препарати за град Болград, Одеска област.

Болград не е просто един град, в който живеят някакви българи, които са попаднали там случайно. Най-старата българска гимназия се намира там – първата болградска мъжка гимназия, която още съществува. В нея са учили и преподавали поколения български министър-председатели, военачалници, офицери, много от българските възрожденци, припомни Джамбазки и съобщи, че от 20-хиляден град Болград в момента е 50-хиляден заради бежанците от войната, които са намерили подслон там.

Хранителните продукти ще бъдат разпределени между нуждаещите се: евакуирани, както и жители на Болградската община, които се обслужват от Центъра за социално подпомагане на Общинския съвет на Болград, заявиха от Асоциацията на българите в Украйна в своя публикация във Фейсбук. А Ангел Джамбазки съобщи, че организира в края на тази и следващата седмица нови пътувания с нови дарения и помощ за майки с деца да пристигнат в България.

Човешкият живот няма никакво значение, когато се преследват геополитически цели, от друга страна виждате скопеното, беззъбото и позорно поведение на ЕС и на европейския елит, коментира евродепутатът и със съжаление не прогнозира скорошен край на войната в Украйна.

Интервюто с Ангел Джамбазки можете да чуете в звуковия файл >>>

Последни Новини

ВМРО: Тази предизборна кампания доказа, че единствено правилното решение е да се гласува с „Не подкрепям никого“

Хули, лъжи, мотори, коне, хора на мегдана, танци на подиума, селфита, торбички, шкембе чорба и пълно отричане на реалните проблеми - картината...

Цените хвърчат заради схеми, спекула и липса на държава

Най-вероятно още тази зима хората ще излязат по улиците с тоягите, защото няма да може да се търпи повече 

Красимир Каракачанов: Задава се коалиция „Магнитски“ по принуда след изборите

Ще има правителство след изборите, но то ще бъде функция на Джим О’Брайън, на списъка „Магнитски“, а не на волята на народа...

Александър Сиди: Частната фондация на Манол Пейков ще купува къщата на Димитър Талев?

Това е поредният предизборен фалшив патриотизъм и поредното лицемерие на „силите на доброто“ Подобни „добри намерения“ трябва да бъдат...

България трябва да прекрати дипломатическите си отношения със Скопие до изкореняването езика на омразата!

Заличаването на българските клубове с твърдения за фашистка принадлежност на патроните им е открит неприятелски акт спрямо държавата ни!

ВМРО – Пловдив с ново ръководство

Ново ръководство избра на отчетно-изборна общинска конференция ВМРО - БНД в Пловдив. Председателят в оставка на градската организация на партията Александър Пецов е...

Джамбазки с разкрития за нов скандал с директора на Фонд „Култура“ към МК

Къде е ходил Драгунчев и с каква цел с правителствения самолет в края март тази година? Това пита българският...

Коментари