https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com nakliye İstanbul nakliyat 1xbet 1xbet betforward betforward
Ангел Джамбазки: В Брюксел има монолитна и агресивна Истанбулска коалиция -
Начало Блог Ангел Джамбазки: В Брюксел има монолитна и агресивна Истанбулска коалиция

Ангел Джамбазки: В Брюксел има монолитна и агресивна Истанбулска коалиция

Ангел Джамбазки се оказа единственият български евродепутат, който внесе предложения за промени в спорните и скандални текстове на резолюцията на LIBE. Това бе и поводът от в. „Труд“ да го потърсят за интервю. Въпроси относно как и защо в документ, който трябваше да се занимава с върховенството на закона, намериха място теми като Истанбулската конвенция, правата на ромите и на македонистите.

– Как си обяснявате това, че в резолюцията, която трябваше да е за върховенството на закона, попаднаха теми като Истанбулската конвенция, македонското малцинство, правата на ромите?

– Резолюцията е резултат от атаката на ляво-либералните групи, които разбират върховенство на закона като еднополови бракове, права на малцинствата, но не и като равенство пред закона. Нека още веднъж напомним какво всъщност означава „върховенство на закона”. Означава независимо, бързо, справедливо правосъдие. Нищо по-малко, нищо различно. Определено, не означава натиск, оказван от шепа розови екстремисти, върху суверенните държави, за да узаконят еднополовите бракове, примерно.

– Не разбирам какво общо има всичко това с върховенството на закона?

– Точно тези екстремисти използват понятието „върховенство на закона”, за да прикрият ясните си политически цели – тях ако питате, Истанбулската конвенция би трябвало да стане европейска конституция веднага. Няма да е несправедливо, ако кажем, че и на брюкселската, и на домашната политическа сцена има много ясна „Истанбулска коалиция”, която преследва с видим болшевишки плам тези политически послания – еднополови бракове, осиновяване на деца от еднополови двойки, ЛГБТИК+ „права” и прочее и прочее. Може би не Ви прави впечатление, но буквичките в това съкращение постоянно се увеличават. Ако погледнете документите, съставени от мнозинството формирано от зелени, крайната левица, либералите и социалдемократите, ще забележите, че навсякъде се пише едно и също. Впрочем, такива текстове в подобни резолюции имаше за Полша и Унгария и това не е случайно. В тези държави управляват дясно консервативни партии, те не приемат политиките на Брюксел и защитават народите си. Защитават националния суверенитет, а това е най-тежкият грях според радетелите на „Истанбулския консенсус”. Грях, който те преследват с усърдие, на което и Торкемада би завидял. Правителството в България е поредният „идеологически” враг на тази лява коалиция. Именно „идеологически” враг. За брюкселската истанбулска коалиция правителство, съставено от народни и родолюбиви партии е истинска обида. Те обаче не разбират проблемите на обикновения българин и именно заради това успяха да подменят темата за корупцията с темата за правата на ЛГБТИ и прочее. Всъщност текстът на резолюцията показа, че тези хора не просто не разбират проблемите в България, а не се интересуват от тях. Интересуват се единствено от това да си изпеят пропагандата и да отчетат свършената работа.

– Докога ще се повдига въпросът за Истанбулската конвенция, след като имаме решение на Конституционния съд?

– Тук иронията е още по-голяма. Твърдените радетели за върховенство на закона отричат законно решение, взето по законен начин от законен съд. Самообявилите се носители на правдата от последна инстанция явно вярват, че те са закона и мнението им е закон. Напълно неприемливо е точно Европейският парламент да коментира и да отрича решение на българския конституционен съд, но очевидно Истанбулската конвенция е изключително важна за представителите на левите формации и затова ще бъде повдигана често.

– Знаете ли кой конкретно вкара текстове за ЛГБТ, правата им, еднополовите бракове?

– Текстовете бяха предложени от Зелените, Европейската зелена левица, Обнови Европа и Социалисти и демократи. Същата тази коалиция си ги одобри и ги гласува. Трябва да подчертая, че с колегите от Европейската народна партия и Идентичност и демокрация все пак успяхме да премахнем някои доста проблематични текстове, например назоваването на македонско малцинство. Въпрос, който е уреден в договора за добросъседство между България и Македония. Ясно е, че предложението за втори официален език по време на избори – турския, идва от ДПС. Аз съм категорично против подобна провокация към единството на българската нация и териториалната цялост на Република България. Това е първа стъпка към сепаратизъм.

– Как си обяснявате, че една евродепутатка (Роберта Мецола) от Малта е толкова загрижена за България и толкова добре познава процесите в страната, че успя да внесе 37 поправки в резолюцията?

– Роберта Мецола е координатор на групата на ЕНП в комисията ЛИБЕ, която изготви доклада. Тя е запозната с целия процес и предполагам е получила допълнителна информация, за да може да внесе измененията от името на групата на ЕНП. Ако обаче се чудите как тя е толкова добре подготвена, аз искам да попитам как Клеър Дейли и Ска Келер са толкова добре запознати?

– А откъде те имат толкова задълбочени познания за страната ни?

– От ясно по-ясно. Едната защитава драстично частни интереси с някакви имотни спорове, с някакви имоти по Черноморието, което меко казано не е работа на ЕП. Имотните спорове се решават от гражданските съдилища. Върховенство на закона, нали така? Другата колега пламенно спираше развитието на зимния туризъм и инфраструктура в България. Говореше за Пирин без да си е направила труда да дойде и поне от далеч да види тази магична българска планина. Но докато тя спираше строежа на лифтове в България, в собствената и родина строят лифтове, та пушек се вдига. Не ми е известно колегата да е протестирала нито един път срещу строежа на един единствен лифт в родината си. Което сигурно е случайно съвпадение.

– Не разбрах, мина ли някое от Вашите девет предложения за промени в резолюцията?

– Нито едно от предложенията ни не мина, което не е изненада. Все пак отсреща стои стабилен Истанбулски отечествен фронт. Как очакваме от тях да изтрият текстове, свързани с Истанбулска конвенция и еднополови бракове.

– Каква е силата на тази резолюция?

– Резолюцията е незаконодателна, резултатът от нея е чисто политически. Резолюцията ще изразява мнението на мнозинството в Европейския парламент, оттук нататък въпросът е какви действия биха предприели от Комисията и Съвета. Аз смятам, че няма да има никакъв сериозен ефект, а опит за натиск над България по определени теми. Оставям призивите за признаване на несъществуващи малцинства, втори официален език по време на избори – турския, „правата” на „несоциализираните” ни съграждани от цигански произход да правят каквото и където си поискат на съвестта на тези български представители в ЕП, които са ги предложили.

– Какво показва в политически план резолюцията?

– Показа две неща. На европейската сцена – има видимо, агресивно, надъхано мнозинство, съставено от комунисти, социалисти, зелени и либерали, което последователно работи и ще работи срещу националните държави. Срещу идеята за национална държава, за национално самоопределение, за национален суверенитет. Прочее, с точно този текст на точно тази резолюция откровено се подиграха с тези български граждани, които убедено и легитимно протестират срещу правителството. Истанбулската коалиция ще подкрепя всяка налудна сепаратистка идея, дори да е плод на Коминтерна, какъвто е македонизмът. Ще се подкрепя и създава всяко несъществуващо малцинство. Ще се оказва натиск в посоката на социалното инженерство – разпад на традиционните семейства, подкрепа за еднополови бракове, атомизация на обществата на съставни малцинства. Щом от корупцията в България го докараха до Истанбулската конвенция и еднополовите бракове, правете си изводите. Затова и не минаха предложенията ни за поправки в проекта за резолюция, нашите и на ЕНП – срещу нас има монолитно, агресивно, не търпящо никакво различно мнение Истанбулско мнозинство. Всеки, който не просто ги критикува, всеки, който не ги подкрепя незабавно и на висок глас, ще бъде незабавно остракиран, опозорен, обявен за нацист, фашист, ксенофоб, враг на истанбулската селищна система. Добре дошли в 1984.

– Подкрепяте ли идеята за обвързване на върховенството на закона с отпускането на европейски средства?

– Твърдо съм против подобно обвързване особено в сегашната ситуация, когато под върховенство на закона се разбира правата на гей двойките. Смятам, че има достатъчно институции, които да следят за злоупотреба с европейски средства и които се борят с измамите. OLAF, или иначе казано Европейската служба за борба с измамите, е органът, който защитава финансовите интереси на Съюза. Отделно – злоупотребите с бюджетни средства са престъпления във всички държави членове на ЕС. А престъпленията се преследват по Наказателния кодекс. Наказателната отговорност винаги е лична.

– Накрая ще Ви питам и по друга важна тема. Не закъснява ли България с представянето на конкретни проекти, за да получи средства от европейския фонд за възстановяване от кризата с коронавирус?

– На първо време България трябва да изработи един добър бюджет за догодина, защото вирусът не си е отишъл, а ние тепърва ще усетим икономическите последици от пандемията. Разбира се, ние трябва да изготвим проекти, с които да се възползваме от този европейски фонд, но за да го направим, трябва да знаем параметрите на помощта и да бъде гласувана новата МФР за периода 2021-2027 г.

Нашият гост

Ангел Джамбазки е роден на 21 март 1979 година в София. Зам.-председател на ВМРО и втори мандат евродепутат. Член е на комисията по правни въпроси, комисията по външни работи, комисията по транспорт и туризъм и комисията по петиции в Европейския парламент и е в групата на Европейските консерватори и реформисти. Завършил е „Право” в СУ „Св. Климент Охридски”.

Последни Новини

Ангел Джамбазки: България трябва да бъде лидер и да налага политики, гледайки националния си интерес

София е домакин на шестата конференция „Западни Балкани“ тази събота „Западните Балкани са част от Европа и трябва да...

ВМРО – София: Нискоемисионната зона да се отмени!

От началото бяхме против въвеждането ВМРО - София смята, че нискоемисионната зона е безсмислена, несправедлива и неефективна. Наредбата, която...

Слабаков: Нелегален трафик на мигранти има в Нидерландия, Австрия, Франция и Германия – справете се с този проблем!

България и Румъния трябва да са член на Шенгенското пространство, защото така границите ни ще станат по-сигурни. Не е вярно, че в...

София отново поставя развитието на Западните Балкани във фокуса на Европа

Руската агресия срещу Украйна върна разширяването като основен приоритет на европейския дневен ред Развитието на Западните Балкани, ще бъде...

Долу ръцете от децата! Джендър пропагандата няма място в българските училища!

От ВМРО неведнъж сме изразявали категоричната си позиция срещу джендър пропагандата и налудничавите идеи за промяна на пола. Резултатите от подобни политики...

ВМРО към ПП-ДБ: Не виждаме никаква промяна в чистотата на София. Столичните улици са блато!

ВМРО - София в сряда ще обсъжда предложението на кмета Васил Терзиев за почистването на София. Припомняме, че администрацията на ПП-ДБ-Спаси София...

Факелно шествие в Русе напомни за Ньойския диктат

За 27-а година във вечерта на 27 ноември с факелно шествие ВМРО - Русе отбеляза 104-годишнината от налагането на Ньойския диктат. 

Коментари