Начало Блог Ангел Джамбазки: В преговорите няма свян, има реализъм и последователност

Ангел Джамбазки: В преговорите няма свян, има реализъм и последователност

Прекарахме тези дни в разговори и размишления за бъдещото управление. Дано е за добро. Резултатите са такива каквито са. Не е реалистично да очакваме ГЕРБ да приемат на 100% нашата програма. Постигнахме споразумение по много теми.

Това каза Ангел Джамбазки, евродепутат и заместник-председател на ВМРО, в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Той разкри, че се уточнява програмата в бъдещия парламент.

Когато постигнем съгласие по законопроектите, които готвим, едва тогава ще преминем към съставянето на правителство. Много важно за нас бе какъв ще е размерът на доходите, сигурността и справянето с битовата престъпност. В преговорите няма свян, има реализъм и последователност, каза Джамбазки.

Той добави, че не си спомня при предишни управления да са водени толкова дълги битки по отношение на коалиционна програма.

Нямайте съмнение, че хората които предложим за министри ще са членове на висшия съвет на Обединени патриоти. Няма пазарлък за постове. Преди половин час започнахме да водим разговори с партиите в коалицията на „Обединени патриоти“ какво би било полезно, едва след това ще представим идеите си на ГЕРБ, заяви евродепутатът.

Ясно е, че няма да можем да изпълним всички обещания. Става дума за тези части от програмата ни, които можем да осъществим в това управление. Нашата цел ще е да провеждаме ясни политики, които да имат бърза реализация в този парламент. Пред нас стои много остро въпросът кой ще плаща пенсиите на вас и мен, когато достигнем пенсионна възраст. Дали ще има достатъчно работоспособни българи. Темата за Сребърния фонд стои на дневен ред, както и демографския проблем, разкри Джамбазки.

На въпрос за сходството на политическите програми на двете партии и дали това помага Ангел Джамбазки каза: „Това помага. Или заедно ще работим, или заедно ще се провалим. Изкушението от властта е възможно най-лошото. Участието във властта носи много негативи. Подкрепата на избирателите ни задължава да се справим“, каза евродепутатът.

Помолен да прогнозира колко дълъг би бил животът на тази коалиция, Джамбазки бе категоричен: „4 години“.

Предстои ни председателство на Съвета на ЕС. По време на нашето председателство ще бъдат преговорите за Брекзит. Напомням, че на 29 април на заседанието на Европейския съвет Доналд Туск ще направи предложение за нови европейски агенции. Ние все още не сме заявили, че искаме да имаме европейска агенция у нас. Затова ще настоявам служебният премиер да предложи това. Можем да поискаме да имаме Европейска агенция по лекарствата и тя да в е Северна България. Това, че не сме поискали до сега е безотговорно и срамно. Имаме исторически шанс да наваксаме тези 10 г., които пропуснахме. С това домакинство можем да поставим въпроса за Западните Балкани, за отношенията с Турция, коментира заместник-председателят на ВМРО.

Той говори и ситуацията в Турция след референдума.

Елитите в Западна Европа подцениха Ердоган. Стана ясно, че тези малцинствени групи не са се интегрирали. Ние имаме интерес от поддържане на добри отношения с Турция, но с кемалистка Турция. Ердоган е опасен за нас, той е заплаха. Този човек води войни, Турция се меси във вътрешнополитическите дела в България, предупреди Джамбазки.

Границата на ЕС трябва да минава по река Резовска и не трябва да се бавим, за да не мине по река Дунав, добави той.

Ние сме единствената нормална държава на Балканите. Ние трябва да заявим ясно, че ЕС след Брекзит има нужда от преразглеждане на отношенията си към нас. Завършвайки балканското ни председателство трябва да попитаме какво се случва с газовите връзки, каза още евродепутатът.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Крепост Европа срещу нелегална миграция, иска Ангел Джамбазки

Крепост Европа Крепост Европа. Вишеградски подход. Нулева миграция. Стена, тел, ров с крокодили по границата. Християнски корени, християнски празници. Европейска...

Тазгодишната награда на НЖО „Достойнство и чест“ е за Райна Дрангова и Евгения Гешева

Националната женска организация на ВМРО не се уморява да търси и показва достойни за пример хора в българското общество. Тази година с...

Законът за личния фалит влезе в парламента

ВМРО внесе в НС закона за личния фалит Тази мярка ще избави много хора от капана „вечен длъжник“

Доц. Михов: За първи път тази година пенсиите са приоритет в бюджета

Приоритет ще имат и учителите, чиято заплата ще бъде с 20% над средната през следващата година, заяви депутатът

Паметна плоча извади от забвение търновски войвода в Илинденското въстание

Плоча на подпоручик Александър Панайотов бе официално поставена Плоча на подп. Александър Панайотов бе официално поставена на едноименната улица...

За новата вълна на коронавируса говори д-р Калин Поповски

Самият аз не очаквах да е толкова „стръмна“ новата вълна на коронавируса, споделя лекарят и депутат от ВМРО В...

Висока оценка за „Балканска стена 2020“

Тактическото учение се провежда на учебен полигон „Корен“ Висока оценка на подготовката и способностите на участниците в учение „Балканска...

Коментари