Home Блог Ангел Джамбазки: ДПС и ДОСТ се конфронтират с българските национални интереси

Ангел Джамбазки: ДПС и ДОСТ се конфронтират с българските национални интереси

Коалиция за демонтаж. Политическата конструкция – в „Още от деня“ по БНТ на 10.11.2017 г. говори евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Що се отнася до взаимоотношенията на Патриотите с ДПС, Джамбазки каза, че те няма какво да кажат и да правят и са изнервени от това, че излизат от управлението на държавата. В този смисъл Патриотите изпълняват това, за което са се зарекли да изведат хората на ДПС от всички административни и властови структури.

Ангел Джамбазки – евродепутат, заместник-председател на ВМРО: 

„… защото са партия, която е формирана само върху политическата корупция, защото се занимават с това да правят обръчи от фирми, защото се занимават, по техни признания, да раздават порции, баници… Това ги изнервя.“

Джамбазки изтъкна, че има съперничество между ДПС и ДОСТ, която директно е поискала турците да бъдат признати за малцинство, което са „стъпки за следваща автономия“. Политикът потвърди, че именно затова Патриотите са подали сигнал до прокуратурата.

Джамбазки обвини протурските партии в конфронтация с българските национални интереси. Така по думите на политика те нарушават Конституцията, защото се опитват да всяват разделение на основата на национална принадлежност, на национално самосъзнание, а това е недопустимо според нашето законодателство. Евродепутатът определи партия ДОСТ като противозаконна, тъй като основана на верска основа.

По отношение на участието на Обединените патриоти в правителствената коалиция Джамбазки подчерта, че Патриотите имат своя здрава идеология и своите исторически основания да бъдат във властта.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Щеше да има много по-малко невалидни бюлетини, ако бе прието да няма номер пред партиите

Коментар на депутата от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти” Юлиан Ангелов в ефира на НОВА. Промените в Изборния...

МЕДИИТЕ ЗА ВМРО

Днес.БГ: ВМРО: Големите партии гледат на ИК като възможност за гласове Нюз.БГ:Джамбазки: Речта на Урсула фон дер Лайен е пълна с противоречия и полуистини БНТ: Каракачанов:...

Машинно гласуване? Само във Венецуела, не и в Европа

Възрастните хора щели да предпочетат хартиената бюлетина Ще има и машини, и бюлетини. Така просто...

Александър Сиди: „Зелената сделка“ ще обрече на смърт стотици хиляди хора от малките населени места

Европейският парламент вчера направи предложение чрез председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за промени в „Зелената сделка“, касаещи нивата на...

Коментари