Начало Европейски парламент Ангел Джамбазки: Европа иска да изразходи още десетки милиони евро за „ромското...

Ангел Джамбазки: Европа иска да изразходи още десетки милиони евро за „ромското включване“

В залата на Европейския парламент заместник-председателят на ВМРО и председател на делегацията в групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки отново отвори темата за изливането на десетките милиони евро за т.нар. ромско включване, което всъщност е изразено в пълненето на джобовете на циганските барони.

Това няма как да бъде позволено и трябва да му се противопоставим с всички сили, категоричен е Джамбазки.

Крайно време е радикалните ми леви колеги да разберат, че всяко мнение има значение. Те нямат монопол над истината, нито имат право да обвиняват някого без да имат доказателства за това, подчерта той.

Естествено, за всяка тяхна клевета ще им бъде потърсена отговорност в съда. Безпардонното нарушаване на правилника за дейността на Европейския парламент по време на днешните дебати за пореден път доказа липсата на добро възпитание и уважение от възпитаниците на Коминтерна, заяви още българският евродепутат.

Ето и цялото изказване:

Уважаеми колеги, част от Вас си позволяват да говорят за дискриминация в България – не го правете, защото дори някои от Вас не знаят къде е България на картата. Нямате никаква представа за какво говорите и говорите наизуст, както обикновено. Искам да Ви поканя да дойдете в България и да Ви заведа в някое малко населено място, в което възрастните баби са тормозени непрекъснато от битова етническа престъпност. Елате да видите тези, които защитавате.

Искам да се обърна към председателя на комисията и да му кажа, че когато отделя един цвят и един живот и казва, че само един живот има значение – това също е расизъм. Когато твърдиш, че само един живот има значение – това е расизъм. Или защитаваш всички животи, или нито един, ако не искаш да си расист.

Уважаема г-жо председател, взимам това обяснение, за да кажа следното – днес в залата чух обвинения от двама колеги. Повтарям – обвинение в расизъм. Това е тежко и сериозно обвинение. То се доказва в съда. Настоявам, г-жо председател, да получа пълен видеозапис с твърденията, в които споменават мен и колегата зад мен, в които те твърдят, че сме расисти, за да може да им дадем възможност да докажат това в съда. Така би трябвало да бъде. Настоявам да накажете тези европейски представители. Защото колегите отляво спекулират със свободата на словото, те винаги се опитват да ни обвиняват в нещо и смятат, че имат това право. Аз обаче не смятам така, защото всеки един от нас, който е избран от своя народ, има еднакво право. Бъркам ли? Би трябвало да не бъркам.

Когато някои зад онези банки, зад които се крие, се обади и каже, ама ти си расист – ще му кажа – чудесно, докажи го и застани с лицето си. Аз твърдя, че колегите от ляво – болшевики, марксисти, симпатизанти на комунизма – злоупотребяват и те трябва да носят отговорност за своите думи, даже и в момента продължават да подвикват и да не уважават правото на обяснение.

И още нещо, понеже чух, че много от тях говорят за България. Аз твърдя, че повечето от тях не знаят къде е България дори на картата. И аз твърдя по темата, че мога да Ви покажа десетки български граждани – прекрасни цигани – те Ви се присмиват и не желаят Вие да ги представлявате, защото те са вписани в българското общество.

Въпрос на възпитание и уважение е да не ме прекъсвате. Тези хора продължават да злоупотребяват и настоявам да бъдат наказани. Благодаря Ви!

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

127 години ВМРО!

На 23 октомври 2020 г. се навършват 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО.

Богданов: От нас зависи дали ще има по-строги мерки срещу коронавируса

От нас зависи дали ще има по-строги мерки. Нека да няма отново КПП-та, призова народният представител За да няма...

Смолянските родолюбци отбелязаха празника на Смолян – 108 години Освобождение

Cлeд Бepлинcĸия ĸoнгpec oт 1878 г. Смолян и Cмoлянcĸият ĸpaй ocтaвa пoд тypcĸo влaдичecтвo, нo нe и бългapcĸият дyx нa poдoпчaнинa. Чyждoтo...

Необходими са по-радикални мерки за овладяване на Ковид-19, смята д-р Поповски

Ковид-19 пациент струва между 2000 и 3000 лева на болницата Kовид-19 данните за последното денонощие са: положителни са 16,8%...

Хранителни продукти от първа необходимост раздаде д-р Петрова

Заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост. Те...

Исторически момент за България – кирилицата е българска азбука

Исторически момент за България - кирилицата е българска азбука, поставила основата на славянската книжовност. Около тази формулировка се обединиха...

Нелегалната миграция ще доведе до халифат в Европа, предупреждава Джамбазки

Нелегалната миграция ще доведе до установяване на халифат в Европа. Вие, колеги от лявата част на залата, подкрепяте и продължавате да подкрепяте...

Коментари