Начало Европейски парламент Ангел Джамбазки: Европа иска да изразходи още десетки милиони евро за „ромското...

Ангел Джамбазки: Европа иска да изразходи още десетки милиони евро за „ромското включване“

В залата на Европейския парламент заместник-председателят на ВМРО и председател на делегацията в групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки отново отвори темата за изливането на десетките милиони евро за т.нар. ромско включване, което всъщност е изразено в пълненето на джобовете на циганските барони.

Това няма как да бъде позволено и трябва да му се противопоставим с всички сили, категоричен е Джамбазки.

Крайно време е радикалните ми леви колеги да разберат, че всяко мнение има значение. Те нямат монопол над истината, нито имат право да обвиняват някого без да имат доказателства за това, подчерта той.

Естествено, за всяка тяхна клевета ще им бъде потърсена отговорност в съда. Безпардонното нарушаване на правилника за дейността на Европейския парламент по време на днешните дебати за пореден път доказа липсата на добро възпитание и уважение от възпитаниците на Коминтерна, заяви още българският евродепутат.

Ето и цялото изказване:

Уважаеми колеги, част от Вас си позволяват да говорят за дискриминация в България – не го правете, защото дори някои от Вас не знаят къде е България на картата. Нямате никаква представа за какво говорите и говорите наизуст, както обикновено. Искам да Ви поканя да дойдете в България и да Ви заведа в някое малко населено място, в което възрастните баби са тормозени непрекъснато от битова етническа престъпност. Елате да видите тези, които защитавате.

Искам да се обърна към председателя на комисията и да му кажа, че когато отделя един цвят и един живот и казва, че само един живот има значение – това също е расизъм. Когато твърдиш, че само един живот има значение – това е расизъм. Или защитаваш всички животи, или нито един, ако не искаш да си расист.

Уважаема г-жо председател, взимам това обяснение, за да кажа следното – днес в залата чух обвинения от двама колеги. Повтарям – обвинение в расизъм. Това е тежко и сериозно обвинение. То се доказва в съда. Настоявам, г-жо председател, да получа пълен видеозапис с твърденията, в които споменават мен и колегата зад мен, в които те твърдят, че сме расисти, за да може да им дадем възможност да докажат това в съда. Така би трябвало да бъде. Настоявам да накажете тези европейски представители. Защото колегите отляво спекулират със свободата на словото, те винаги се опитват да ни обвиняват в нещо и смятат, че имат това право. Аз обаче не смятам така, защото всеки един от нас, който е избран от своя народ, има еднакво право. Бъркам ли? Би трябвало да не бъркам.

Когато някои зад онези банки, зад които се крие, се обади и каже, ама ти си расист – ще му кажа – чудесно, докажи го и застани с лицето си. Аз твърдя, че колегите от ляво – болшевики, марксисти, симпатизанти на комунизма – злоупотребяват и те трябва да носят отговорност за своите думи, даже и в момента продължават да подвикват и да не уважават правото на обяснение.

И още нещо, понеже чух, че много от тях говорят за България. Аз твърдя, че повечето от тях не знаят къде е България дори на картата. И аз твърдя по темата, че мога да Ви покажа десетки български граждани – прекрасни цигани – те Ви се присмиват и не желаят Вие да ги представлявате, защото те са вписани в българското общество.

Въпрос на възпитание и уважение е да не ме прекъсвате. Тези хора продължават да злоупотребяват и настоявам да бъдат наказани. Благодаря Ви!

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО възстанови структурата си в Нови пазар

На  17 юни 2021 г. ВМРО - Българско национално движение възстанови структурата си в гр. Нови пазар. На събитието присъства координаторът на...

Юлиан Ангелов: С меката си позиция ДБ защитава коминтерновските тези за Македония

Ердоган се връща на бял кон в българската политика заради промените в Изборния кодекс, възмути се организационният секретар на ВМРО

Доц. д-р Милен Михов: БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ са онази силна десница, която трябва да държи изправен българския кораб

Както преди, и сега, външни държави чертаят нашата бъдеща и настояща съдба. „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ са единствената преграда...

Ангел Джамбазки: ГЕРБ да преосмислят новата си позиция за Северна Македония

Заев организира изключително агресивна офанзива с цел да накара западните правителства да окажат натиск на България - напълно неевропейско, напълно непочтено и...

Красимир Каракачанов: Искаме родина, в която нашите деца живеят свободно, а не като малцинство

Ние сме си спечелили името на улицата с хората, а не в чужди посолства или съмнителни кръгове, сподели Ангел Джамбазки – водач...

Красимир Каракачанов: Призовавам Янев и Радев да се придържат към утвърдената държавна позиция и да не се подвеждат по манипулациите на Скопие!

За нас Македония и братята ни, които живеят на тази земя, винаги са били нещо много скъпо, те са част от нас

ВМРО: Каракачанов не е осъден!

ПОЗИЦИЯ НА ВМРО ОТНОСНО ФАЛШИВИТЕ МЕДИЙНИ ПУБЛИКАЦИИ, ЧЕ КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ Е ОСЪДЕН ЗА НАСАЖДАНЕ НА ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА Атаките на...

Коментари