Начало Блог Ангел Джамбазки: Един от факторите за драстичния скок на цената на тока...

Ангел Джамбазки: Един от факторите за драстичния скок на цената на тока е неможенето на служебното управление

Цената на тока се повишава драстично заради много фактори – и вътрешни, и външни. Един от факторите категорично е неумението, незнанието и неможенето на служебното управление. От друга страна фактор е дълбоко погрешната политика в преследване на т.нар. „зелени цели“. Защото последователно години наред всякакви икономически лобисти унищожаваха европейската енергетика – в това число и българската. Без всякаква причина, без искане от ЕС, бяха затворени първите четири блока на АЕЦ „Козлодуй“. Те можеха и досега да работят. Експертите казват, че себестойността на електроенергията от АЕЦ е 6 лв. на киловатчаса. А къде са 300 лв.? Огромна е разликата.

Това заяви в „Лице в лице“ по БТВ заместник-председателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки.

Той обясни защо се е стигнало до кризата с цената на тока:

Последователно се затваряха ядрени централи – което е предателски национално, и се налагаха т.нар. въглеродни квоти върху енергията, произведена например от въглища. От една страна токът, произведен от тези централи поскъпва. С какво се заменя – с електроенергия от възобновяеми източници. От какво се произвежда тя – от слънчеви панели и перки. Къде се произвеждат те – в Китай. От какво – от ток, който е добит от въглища.

Затова и според него хората, които налагат тази „зелена сделка“, са негодници. Защото е безумное да мислиш, че като си преместил един комин от България в Китай ще решиш глобалното затопляне, защото атмосферата ни е една, обясни Джамбазки.

Трябва да се борим с въглеродните емисии по съвсем различен начин. Решението е много просто – достатъчно е те да се улавят по някакъв начин, а не да се пускат в атмосферата. Възможно е и е изпълнимо, смята Джамбазки.

Заместник-председателят на ВМРО призова хората да не забравят какви са били целите и обещанията на лицата, които днес се определят като „зелени“ в българската политика. Или Асен Василев, или Кирил Петков – един от двамата има интервю от две хиляди и някоя година, в което казва, че трябва да затворим въглищните централи и да вървим в тази посока. Не е лошо хората да имат памет, защото нищо не започва от днес. Това, че днес тези хора казват едно, не значи, че преди години, когато се учредявали „Демократична България“, не са казвали друго, призова той.

Не сме решили дали кандидатът на ВМРО за президент ще бъде Красимир Каракачанов. Но е нормално структурите да го номинират, защото на предишните избори постигна доверието на почти 600 хиляди избиратели, заяви Ангел Джамбазки.

Според него участието в управлението и неудачните коалиционни решения винаги носят щети. Джамбазки обаче не вижда конкуренция на ВМРО от другата патриотична партия, която е близо до прекрачването на четирипроцентната бариера на предстоящия вот през ноември. По думите му ВМРО участва в изборите, защото трябва да защити национални цели. Той е категоричен, че ВМРО до голяма степен изразява идеите на хората, които се определят като български националисти.

„Възраждане“ не е наш конкурент, макар и да се състезава да взима гласове в същата посока. Хората, които подкрепят тяхната партия обаче, се подвеждат по фалшиви идоли, обясни той. 

Видео  >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари