Начало Европейски парламент Ангел Джамбазки: За нас „България над всичко“ не е просто фраза, тя...

Ангел Джамбазки: За нас „България над всичко“ не е просто фраза, тя е символ верую и начин на живот

Недалеч оттук в степта е забил меча си Аспарух и е дал начало на българската държава на Балканите. Ние българите имаме 13 века история, само на Балканите, която трябва да пазим и да помним. Трябва да защитаваме своя интерес и в Европейския съюз. Защото всяко решение на Европейския парламент пряко се отразява върху живота на българите.

Ние от ВМРО 5 години в Европейския парламент браним българските интереси от нелегалната имиграция, от двойните стандарти при храните, браним ги от така наречения мултикултурализъм, който простичко преведено означава арабизация и турцизация на Западна Европа и арабизация и циганизация на България. За нас „България над всичко“ не е просто фраза. За нас тя е символ верую и начин на живот.

Това каза вчера в Шумен водачът на листата на ВМРО – БНД Ангел Джамбазки. На срещата на пл. „Освобождение“  бяха също председателят на партията, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов, както и народният представител Емил Димитров, съобщават от „Шум.БГ“.

Пред събралите се на площада стотици шуменци Джамбазки подчерта също, че сред основните цели пред ВМРО за евроизборите е да се даде сражение на „урската, антибългарска партия ДПС, която да бъде изместена от третото място.

ДПС е едно от пипалата на октопода на заплахата, наречена Турция. Друго такова беше втората турска партия ДОСТ. Друго такова пипало е превзетото от турския Дианет Главно мюфтийство. Всички тези организации работят срещу българския национален интерес, срещу единството на отечеството и срещу единството на неделимата българска нация. Затова ние даваме сражение на ДПС – противобългарска и противоконституционна партия, която мори и тормози българските граждани, както по малките населени места, така и в цели региони и така представлява чужди интереси в Европарламента, каза водачът на листата.

Той припомни, че само през последните няколко седмици сме станали свидетели на тежки протурски провокации от страна на ДПС. Всичко започна, когато бившият им лидер, който се кри в турското посолство, поиска в България да бъде признато турско национално малцинство. Ние от ВМРО категорично заставаме срещу тази идея и твърдим, че България е еднонационална държава и на територията на България няма никакви национални малцинства.

След това турският посланик поиска в България да се учи турски език. И то забележете, на 11-и май, когато ние българите отбелязваме Св. св. Кирил и Методий, които са родоначалници на писмеността, дала хилядолетна култура на 1/6 от земното кълбо. И всичко продължи с незнаещия български език заместник-председател на партията ДПС, който заяви, че от есента сме щели да учим турски в училищата. Това уважаеми шуменци, няма да се случи, ние от ВМРО няма да го позволим. Ако някой иска да учи задължително турски, да хваща пътя и  да заминава към Анкара, към Диарбекир, където желае. Тук е България и тук се говори на български език, категоричен бе Ангел Джамбазки.

Председателят на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов призова гражданите да излязат на 26-ти май и да гласуват за нещо доказано, а не за нещо, което се обещава за бъдещето, като припомни, че Ангел Джамбазки в предишния си мандат като евродепутат е бил на 6-о място по активност сред всички членове на Европарламента.

Отивайки там всеки един евродепутат трябва да защитава българския интерес. Колко са го правили другите може да разберете, когато видите класацията на европарламента. От 751 европейски депутати 16 от българските са от 105-то място надолу. Имаме един-единствен, който е на 6-о място и това е Ангел Джамбазки, заяви Каракачанов.

Джамбазки много правилно формулира целите, които трябва да се защитават в ЕП. На първо място – на Турция чак след 100 години може да обсъждаме нейното членство в ЕС. Второ – защита на традиционните български ценности, история, култура, традиции. Ние не приемаме някакви чиновници в Брюксел, които са объркали своята сексуална ориентация, да ни я налагат на всички нас. Всички ние знаем, че има двама родители и те са майка и татко. Няма родител 1 и родител 2, няма 32 пола, половете са два и това всеки един от Вас, който е бил родител, като си е вземал детето от родилния дом е видял от кой пол е. Всички тези глупави експерименти, как да изглеждат примерно тоалетните за гейове, как да наложим джендър идеологията в съзнанието на хората, се случват на фона, на който Европа е залята от милиони нелегални имигранти, каза още Каракачанов, като подчерта, че сегашните нелегални имигранти нямат нищо общо с онези гастербайтери от 60-те и 70-те години на миналия век, които са идвали в Европа, за да работят.

Тези хора сега, предимно млади и здрави мъже, идват, за да живеят от социалните фондове на Европа. Тези хора смятат, че им се полага, така както нашите цигани смятат, че само им се полага, а те не се полага да свършат нищо. Ние не искаме Европа да се превръща в мюсюлмански континент. Нямаме нищо против тази религия, но когато представителите на тази религия идват от Азия, Африка, Близкия Изток, и ни заявяват нагло в очите, че те искат да наложат своите правила в наши дом, ние казваме „Не!“. Ние искаме да се спре нелегалната имиграция и по никакъв начин няма да се съгласим България да бъде напълнена с едни хора, които по своя път  към Европа, искат да останат тук. В края на краищата ние не сме ги канили. България не е колониална държава, тя не е имала колонии, не е имала роби, за да има някакви задължения или угризения на съвестта заради тях.

Ние искаме интересите на България да бъдат защитавани така, че българските граждани да живеят нормално, а не да се грижим за някакви хора, които искат да дойдат от третия свят. И ако такива хора дойдат и останат като бежанци, то те ще се съобразяват с нашите закони, традиции и обичаи. Или както е казал Левски – всички ще живеем равни, и българи и турци и евреи, но под закона български, заяви председателят на ВМРО.

Той подчерта, че изборите за Европейски парламент са много важни.

Много хора казват „То е далеч, даже не сме ходили в Брюксел, не знаем къде е и не ни интересува“. За съжаление обаче ние сме членове на Европейския съюз и там в Брюксел се решават проблемите на всички европейски държави. Или се решават или се задълбочават. А за да не се задълбочават и да не се натрупват, в Европарламента тези 17 представители на България трябва да бъдат хора, които отстояват интересите на държавата България и на нейните граждани. Всичко останало са празни приказки и елементарно партийно боричкане на поредните избори.

Ние не Ви предлагаме да гласувате за г-н Джамбазки, защото той е добро момче и ще свърши много работа. Ние Ви казваме – ето го човекът, който свърши много работа, който е шести в класациите на ЕП, който е един от най-уважаваните евродепутати, човек, доказал своя патриотизъм. Гласувайте за нещо доказано, а не за нещо, което Ви обещават  в бъдещето, каза още Красимир Каракачанов, като призова за активност на 26-и.

Пред събралите се граждани говори и шуменският народен представител Емил Димитров – Ревизоро. Всички Вие знаете как започва химна на Шумен „Оттука започва България“. Тя е тук и ние трябва да я запазим. Няколко пъти съм имал възможност да кажа, че ми е обидно, когато вървя по улиците и ми говорят на някакъв странен език. Не искам да ходя по улиците на Шумен с речник. Искам тук да звучи българска реч, тук да бъде България и ние трябва да я съхраним. Една от възможностите е като гласуваме за Ангел Джамбазки с номер 3, за да можем да отстояваме България и в Европейския съюз, каза той.

За шуменци пя народният изпълнител Илия Луков. На сцената на пл. „Освобождение“ се качиха също танцьорите от Танцова формация „Шарената гайда“, Група за народни песни и танци „Веселина“ към местното НЧ „Стилиян Чилингиров“, както и Фолклорна група „Лудоселци“ от село Дибич. На площада се изви и дълго българско хоро.

Няколко часа преди концерта в Шумен водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки и председателят на ВМРО Красимир Каракачанов посетиха Дългопол, където се срещнаха с жителите на града и отговориха  на множество техни въпроси.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Доц. д-р Милен Михов: Човешкият живот е над политиката, а здравето е над рейтинга

Зелените сертификати вместо да бъдат стимул се превърнаха в репресия Ако бях на мястото на президента Румен Радев...

Красимир Каракачанов: Най-смелите закони в парламента бяха на ВМРО

🟥 ⬛️ Тази година издигаме нашите кандидатури, както за кандидати за народни представители, така и за президент и вицепрезидент. Доц. д-р Милен...

ВМРО е единственият български проект 🇧🇬

„Браним България!“ е нашият лозунг за тези избори. Защото ние близо 130 години браним Родината ни. Това е нещо, което всеки един...

ВМРО: Служебният кабинет се провали и с управлението на коронакризата. Мерките са социален геноцид. Оставка на Кацаров!

Седем месеца хаос и бездействие и за 48 часа отнемат основни конституционни права на българите. Настроиха всеки срещу всеки. Безсилие и немощ...

Доц. Михов: Извеждаме на преден план волята на народа към национален суверенитет

ВМРО е добре да има президент, защото България има своя път, има свои цели и когато България ги следва е добре...

С молебен ВМРО откри предизборната си кампания в Ямбол

С молебен, отслужен от отец Стоян в един от най-старите храмове в Ямбол „Св. Георги”, ВМРО даде старт на предизборната си кампания...

Каракачанов в Добрич: Йордан Йорданов с № 21 заслужава доверието на добруджанци!

Красимир Каракачанов посети Добрич на 18.10.2021, срещна се и разговаря с граждани и заяви своята пълна подкрепа за добруджанската листа с кандидати...

Коментари