https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com nakliye İstanbul nakliyat 1xbet 1xbet betforward betforward
Ангел Джамбазки: За незаконната сеч трябва да се носи наказателна отговорност -
Начало Блог Ангел Джамбазки: За незаконната сеч трябва да се носи наказателна отговорност

Ангел Джамбазки: За незаконната сеч трябва да се носи наказателна отговорност

Съпредседателят на ВМРО, евродепутат и водач на листите на партията за парламентарните избори в София 25 МИР и 1 МИР Благоевград Ангел Джамбазки бе участник в „Референдум“ по БНТ.

Ето коментара му по темите в предаването:

Разрушителните наводнения в Карловско

Вината на първо място е в незаконната сеч. От години с това се занимават от ДПС, те покровителстват сечта в горите, която се извършва основно от хора, които живеят в махалите. От друга страна не се почистват речните корита. А от трета страна стои въпросът с износа на дървесина.

Когато ВМРО беше в управлението имаше мораториум върху износа на дървесина за огрев.  А сега виждаме какви високи цени достигна дървесината за отопление – гони хиляда лева на кубик, а в същото време я няма. Затова трябва първо да има ясна наказателна отговорност за тази група от обитатели на циганските махали, която „работи“ в горите. От друга страна – безотговорността на кметовете. Трябва да се следят тези неща, ние сме дали примера. Трябва да се случи пак.

Инфлацията

В България инфлацията е 20%, в целия ЕС е до 10. Разликата е данъкът „глупост“ на правителството Петков, който всички българи плащаме. Тук включвам и корупцията с рушветите, взимани за доставянето на руски газ през Гърция и като цяло нелепото управление. Това обяснява защо при нас е по-висока инфлацията. Мерките за задържането на инфлацията трябва да са доста деликтни, да се подходи разумно и хладнокръвно. Но ето конкретно – в Закона за енергетиката има възможност да се поеме оперативно контрол над обекти от национално значение. Би имало вариант да се поеме такъв контрол и по отношение на „Лукойл“. „Лукойл“ прибира по 1 лв. от всеки български гражданин и това задвижва още повече инфлацията, тъй като се отразява на всичко по веригата. И друг пример – начинът, по който се разпределят субсидиите от ЕС. Например в земеделието сега те отиват у 10 човека, вместо към повече отрасли и това д даде глътка въздух на родното производство.

Газовите доставки

Виждаме и в страните от ЕС как всеки сам се спасява, което е един от дефектите в Съюза. Когато говорим за държавен монопол, винаги въпросът ще е политически. А той трябва да стане икономически. Газ не се получава, а се купува и продава. Може от Гърция, Турция, Гърция, може България да изгради собствен терминал във Варна или Бургас, може да се работи по темата собствени източници. Но безспорен факт е, че истерията беше задвижена, зад а бъде защитен интересът на газовия монополист до момента. Който според мен е платил и истерията, която се разрази по повод добива на шистов газ у нас в Добруджа. Но всички сме учили география, знаем реките, които се вливат в Черно море. Нима е възможно да има в черноморския шелф на Румъния находище и да се добива? Нима е възможно в Турция и да се добива? А между тях, където сме ние, да ням възможност? Разбира се, че има възможност за добив у нас, но не се прави по политически причини, защото някой иска да ни продава скъпо тази  суровина. Така че решението с две думи е пазарен принцип и собствени източници.

Членството на България в ЕС

Българската нация е европейска нация. Българската държава е носител на едни от най-древните традиции на европейския континент. Трябва да престанем да мислим за себе си като бедните съседи, които стоят в ъгъла. Трябва да имаме своето достойно място в съюза, който сме си избрали – Европейския съюз. Трябва да престанем да се държим като чакащи подаяние и да имаме слугинско управление. Ако трябва да следваме примери, то поведението на Полша и Унгария са такива. Те са част от ЕС, нямат никакво намерение да го напускат, ползват солидарните справедливи ресурси заедно, но отстояват техния национален интерес. България трябва да постъпи като тях. България трябва да има своето достойно място в ЕС, но това означава малко по-гръбначно управление. Българските управляващи не могат да имат началници в Берлин, Москва или Вашингтон. Началник им е единствено българският народ.

Борбата с корупцията и престъпността

Информацията, че 40 служители от МВР са покровителствали този престъпник (бел.ред. Георги Семерджиев), беше некоректно представена. Това са хора, които в даден етап от разследването са имали досег с неговите документи. Казвам го за честта на българския полицай. Защото сигурно има корумпирани, но има и такива, които с цената на живота си защитават българските граждани. Подобен случай с двама служители на МВР имаше в Бургас – те загубиха живота си.

В МВР трябва да има тестове за лоялност както се прави навсякъде но света. Необходима е истинска реформа в министерството. Корупцията не свършва с катаджията, тя върви много нагоре. Начинът е – тестове за лоялност, проверка на служителите, на мотивацията. От друга страна грижа за служителите – социални политики към тях.

Целия дебат между представители на различни политически сили може да гледате във видеото >>>

Последни Новини

Слабаков: Нелегален трафик на мигранти има в Нидерландия, Австрия, Франция и Германия – справете се с този проблем!

България и Румъния трябва да са член на Шенгенското пространство, защото така границите ни ще станат по-сигурни. Не е вярно, че в...

София отново поставя развитието на Западните Балкани във фокуса на Европа

Руската агресия срещу Украйна върна разширяването като основен приоритет на европейския дневен ред Развитието на Западните Балкани, ще бъде...

Долу ръцете от децата! Джендър пропагандата няма място в българските училища!

От ВМРО неведнъж сме изразявали категоричната си позиция срещу джендър пропагандата и налудничавите идеи за промяна на пола. Резултатите от подобни политики...

ВМРО към ПП-ДБ: Не виждаме никаква промяна в чистотата на София. Столичните улици са блато!

ВМРО - София в сряда ще обсъжда предложението на кмета Васил Терзиев за почистването на София. Припомняме, че администрацията на ПП-ДБ-Спаси София...

Факелно шествие в Русе напомни за Ньойския диктат

За 27-а година във вечерта на 27 ноември с факелно шествие ВМРО - Русе отбеляза 104-годишнината от налагането на Ньойския диктат. 

Във Враца отбелязаха годишнината от Ньойския договор с паметна вечер

Въпреки изключително тежките зимни условия, за пореден път ВМРО - Враца отбеляза годишнината от позорния Ньойски договор. Тази година...

104 години по-късно: Български марш огласи София с „Долу Ньой“

На 27 ноември 2023 г. се навършват 104 години от подписването на Ньойския договор, който откъсва от Родината изконни български територии. Ньойският...

Коментари