Начало Блог Ангел Джамбазки: Зелената сделка е вредна за България

Ангел Джамбазки: Зелената сделка е вредна за България

Човек се учи от грешките си, заяви евродепутатът Ангел Джамбазки в специално интервю за рубриката „Извън студиото с Марина Стоименова”

Зелената сделка еднозначно е вредна за България, цели да намали производството на Континента. Това означава намаляване на работните места, забавяне на растежа, бягство на хора, бизнес и инвестиции. Предвижда се унищожаване на ядрената енергия. Еднозначно това означава обедняване.

Това заяви евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в специално интервю за рубриката „Извън студиото с Марина Стоименова” в предаването „Плюс-минус“ по НОВА.

От много години АЕЦ „Белене“ ту се строи, ту се спира… А през тези години тече времето на АЕЦ „Козлодуй“. Зелените, които истеризират по темата, са против въглищната енергия, против добива на нефт и газ, против ядрената енергия. Е, от какво ще черпим енергия, запита той.

Българският енергиен баланс се крепи в по-голямата си част на източно маришкия басейн. Вероятно технологично е възможно заместването на въглищата с газ, само че все още газът на българска територия е обект на политически битки, които са извън страната ни. Затова може да бъде пускан или спиран, според конюнктурата, докато въглищата са български ресурс, коментира Джамбазки.

По повод това, че ЕС дава 1 трилион евро за т.нар зелена сделка, които биха могли да са в помощ на държави членки, които се отказват от ресурсите си, евродепутат заяви, че това зависи от капацитета на българската администрация, но според него България е закъсняла.

Направих неправилна преценка на собствените си възможности. Изпих няколко чаши вино, но очевидно достатъчно, за да покаже техническото средство, че нивото на алкохол в кръвта е повече от разрешеното по закон, заяви Ангел Джамбазки по повод това, че бе хванат да шофира с алкохол в кръвта, за което понесе и всички законови последствия за действията си.

Имало е много случаи, когато съм преценявал, че не е уместно да шофирам, обясни Джамбазки.

Проверката е била рутинна и е извършена в района на Самоков, по пътя за Боровец. По думите на Джамбазки кръвната проба му е била взета в рамките на час. Той отрече това да е станало във ВМА.

Аз правя грешки понякога, това е една от тях. Но да съм толкова глупав, дори да ми хрумне да ида във ВМА, където пряко това би засегнало авторитета, достойнството и името на министъра на отбраната и мой председател, не съм толкова глупав, каза още той.

Изпълнихме закона и отидохме в Спешното отделение на болницата в Самоков – там, където те карат полицаите, ти не си го избираш, уточни Джамбазки.

Ако не бях постъпил неразумно, нямаше да давам такива обяснения. Вината си е изцяло моя. Най-скъпото нещо в живота е училището. Човек се учи от това, което е направил погрешно, заяви евродепутатът.

Джамбазки сподели, че не е ходил на свиждане на Нено Димов, но скоро би го направил.

Не са много възможните поръчители на това „убийство“. В този случай за мен лично прехвърлянето на отговорността изцяло върху Нено Димов е абсолютно несправедливо. Той е най-малко отговорен, ако четем закона. Трябва да се търси отговорността на този, който е позволил да се източи язовира, смята той.

За историята с къщата в Барселона, с която бе обвързан премиерът Борисов, Джамбазки заяви, че в Европарламента никой не се интересува от подобни публикации. Според него, ако това е фалшива новина и продължи да се върти, няма как да се убедят гражданите, че не е истина.

Войната между институциите в България е абсолютно излишна. Това е подготовка и от двете страни за предстоящите избори. Когато разговорите на такова високо ниво станат махленски, това уронва престижа на двете институции, смята евродепутатът.

Ангел Джамбазки сподели личното си мнение, че предпочита българския лев, а не еврото като валута. Той коментира, че темата е била абсолютно излишно вкарана в парламента от групичка депутати. Не е обсъждана на коалиционен съвет между партиите от управляващата коалиция.

За личната си позиция той се аргументира, че въвеждането на еврото като валута не е добре обезпечено и ще доведе до поскъпване на цените, а не до нарастване на доходите. Такъв е бил ефектът дори в Германия, даде пример Джамбазки.

Целият разговор на Марина Стоименова с евродепутата Ангел Джамбазки гледайте във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Контрера: МОН пак спи! Кой допусна поредната провокация в уроци за деца от 3-и и 4-и клас?

В училище, в онлайн часовете по компютърно моделиране питат кой пол е потребителят на платформата, т.е. ученикът – мъж, жена, небинарен, друг...

Патриотите настояват за приоритетно държавно финансиране на българското филмопроизводство

За отпускането на средства следва да се прилагат прецизни културни критерии, а в контролиращите дейността комисии да се назначават хора, отговарящи на...

Д-р Султанка Петрова: Държавата полага много усилия за младите семейства с деца

Младите семейства с деца получават подкрепа от държавата Държавата полага много усилия, за да подкрепя младите семейства с деца....

Доц. д-р Милен Михов: ВМРО ще се яви на изборите с изпълнени обещания

Изпълнени обещания, защита на българските национални интереси и спокойствие да гледаме избирателите си в очите – така ще отидем на избори

Джамбазки в ЕП: Проектът за TEN-T трябва да бъде преразгледан

Коридор № 8 трябва да се случи, категоричен е българският евродепутат Проектът за изграждането на трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T)...

Юлиан Ангелов: Прави се опит за прокарване на норвежкия модел за отнемане на деца у нас

Правосъдното министерство прави опит да прокара норвежкия модел за отнемане на деца у нас и вкарване в закон...

Красимир Червилов: ВМРО защитава националните интереси на България и има място в следващия парламент

ВМРО защитава националните интереси на България и има място в следващия парламент. Ръководството на партията все още не е обсъждало въпроса дали...

Коментари