Начало Блог Ангел Джамбазки: Истанбулската конвенция е документ за налагане на пропаганда

Ангел Джамбазки: Истанбулската конвенция е документ за налагане на пропаганда

Решенията на европейските институции нямат примат над решенията на Българския конституционен съд

Истанбулската конвенция е част от джендър пропагандата, която се налага от либералните елити в Западния свят.

Това заяви съпредседателят на ВМРО и евродепутат от ЕКР Ангел Джамбазки в ефира на „Денят започва“ по БНТ. Той е и единственият български представител в ЕП, гласувал против въвеждането на Истанбулската конвенция в ЕС.

Това е политическата линия на Демократическата партия в САЩ и тя се повтаря папагалски от посолствата по целия свят, включително и у нас – където нейните проводници ще направят сега и едно „кръвосмесително“ правителство“. Истанбулската конвенция и гей парадите са задължителни за тези хора и за тях те се превърнаха в някакво мерило за демокрация, за защита на човешки права, а всъщност са пропаганда, категоричен е евродепутатът.

Джамбазки дебело подчерта, че Истанбулската конвенция е пропаганден инструмент и няма нищо общо със защитата на жените от домашно насилие. Той даде за пример, че в държавите, които са я подписали, не само не е намаляло, но дори се е увеличило насилието над жени.

По думите му насилието над жените в семейството в тези общества е поради причината, че има голямо разделение. От една страна искат да пазят жените от насилие, а от друга наричат някои традиции на нелегалните мигранти от мюсюлмански произход, които са доста неуважаващи правата на жените, „културни особености“ и не ги преследват, посочи още той.

Ангел Джамбазки посочи и конкретните текстове, от които личи, че документът абсолютна пропаганда – тези, в които става дума за социалната роля на пола. Ако тези текстове били безобидни, защо тогава не отпаднат от документа, запита евродепутатът.

В България ще се сформира правителство между двете форми на българската левица, които твърдят, че са много „притеснени“ от домашното насилие. Така че те ще могат да изработят в кратки срокове законодателство, което да  пази жертвите на домашно насилие, смята Джамбазки. Но той отново посочи, че отговорът на предпазване от домашно насилие не е в приемането на Истанбулската конвенция.

Договорите за ЕС ясно разделят правомощията на държавите от Съюза. Вътрешният ред и законодателството са изцяло суверенно задължение на държавите членове. Българският конституционен съд се е произнесъл по казуса с Истанбулската конвенция. Според начина, по който България е подписала договорите за присъединяване към ЕС, решенията на европейските институции нямат примат над решенията на конституционния съд, категоричен е още той.

След като имаме решение на нашия КС, няма причина да се притесняваме, въпреки засиления натиск, допълни още евродепутатът.

Това, че не само България е против приемането на ИК, трябва да говори, че обществата в Централна и Източна Европа не приемат социалната роля на пола и вратичката с даването статут на бежанци на хора, които нямат право на такъв, заяви съпредседателят на ВМРО.

Целия разговор вижте във видеото >>>

Последни Новини

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Светлозар Янков е кандидатът на ВМРО за кмет на Карлово

Общинският съветник от ВМРО в Карлово Светлозар Янков е канидат за кмет на общината. Янков е областен...

Коментари