Начало Блог Ангел Джамбазки: Историческата мисия на ВМРО е да защити българския интерес в...

Ангел Джамбазки: Историческата мисия на ВМРО е да защити българския интерес в Македония

Тези, които твърдяха, че са партии на промяната шест пъти трябваше да направят правителство, но не го направиха. Шест пъти се провалиха. Те не управляваха, защото не знаят, не могат или защото ги е страх.

Това заяви заместник-председателя на ВМРО – Българско национално движение, евродепутат и водач на листите на ВМРО в Благоевград и Бургас Ангел Джамбазки в ефира на ТВ Европа.

Джамбазки призова българите да мислят и да направят реална преценка как се е променил животът им и тогава да изберат за кого да гласуват на изборите.

Хората, които ни подкрепят, знаят какво могат а очакват от ВМРО. Знаят от какво няма да отстъпим а никаква цена, заяви той. По думите му това, че ВМРО не беше част от последните два парламента се дължи н факта, че е платила цената на участието в управлението. А дали си е струвало – да, ако гледаме историческата мисия на ВМРО – да защити българския интерес в Македония, категоричен е Джамбазки.

Той продължи:

За нас Македония не е северна, южна, горна, долна. За нас Македония е втора българска държава на Балканите. Това е братска българска държава, временно управлявана от марионетки на чужди правителства.

Ако гледахме чисто партийния си интерес, щяхме да напуснем управлението в момента, в който видяхме, че върви надолу. Ако го бяхме направили, може би щяхме да имаме по-добра стартова позиция за участие в следващото Народно събрание. Но това са дребни политически сметки, които водят сегашните т.нар. политици. Бих го нарекъл игри на карти, които обслужват личното его на хора с малък политически ръст.

За ВМРО най-важно беше да удържим позицията за Македония въпреки силния натиск, отсече той.

Вижте във видеото още коментара на Ангел Джамбазки по темите: Какви са целите пред ВМРО? Защо Милен Михов и Мария Цветкова трябва да са новата президентска двойка?

Видео >>>

Последни Новини

ВМРО регистрира своите кандидати за София

В събота ВМРО - София регистрира своя кандидат за кмет, кандидати за районни кметове, кметове на кметства и общински съветници, съобщава БНР.

Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински,...

ВМРО – Шумен регистрира листа за изборите в Деня на Независимостта

На 22 септември 2023 г., в Деня на Независимостта, бе регистрирана листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение за участие в...

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Коментари