Начало Блог Ангел Джамбазки: Историческата мисия на ВМРО е да защити българския интерес в...

Ангел Джамбазки: Историческата мисия на ВМРО е да защити българския интерес в Македония

Тези, които твърдяха, че са партии на промяната шест пъти трябваше да направят правителство, но не го направиха. Шест пъти се провалиха. Те не управляваха, защото не знаят, не могат или защото ги е страх.

Това заяви заместник-председателя на ВМРО – Българско национално движение, евродепутат и водач на листите на ВМРО в Благоевград и Бургас Ангел Джамбазки в ефира на ТВ Европа.

Джамбазки призова българите да мислят и да направят реална преценка как се е променил животът им и тогава да изберат за кого да гласуват на изборите.

Хората, които ни подкрепят, знаят какво могат а очакват от ВМРО. Знаят от какво няма да отстъпим а никаква цена, заяви той. По думите му това, че ВМРО не беше част от последните два парламента се дължи н факта, че е платила цената на участието в управлението. А дали си е струвало – да, ако гледаме историческата мисия на ВМРО – да защити българския интерес в Македония, категоричен е Джамбазки.

Той продължи:

За нас Македония не е северна, южна, горна, долна. За нас Македония е втора българска държава на Балканите. Това е братска българска държава, временно управлявана от марионетки на чужди правителства.

Ако гледахме чисто партийния си интерес, щяхме да напуснем управлението в момента, в който видяхме, че върви надолу. Ако го бяхме направили, може би щяхме да имаме по-добра стартова позиция за участие в следващото Народно събрание. Но това са дребни политически сметки, които водят сегашните т.нар. политици. Бих го нарекъл игри на карти, които обслужват личното его на хора с малък политически ръст.

За ВМРО най-важно беше да удържим позицията за Македония въпреки силния натиск, отсече той.

Вижте във видеото още коментара на Ангел Джамбазки по темите: Какви са целите пред ВМРО? Защо Милен Михов и Мария Цветкова трябва да са новата президентска двойка?

Видео >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари