Начало Европейски парламент Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков се срещнаха с граждани, потърпевши от банки...

Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков се срещнаха с граждани, потърпевши от банки и ЧСИ

На 5-и септември в Европейския парламент в комисията по петиции бяха обсъдени сигнали на български граждани във връзка с официалното изслушване относно нарушения и неспазване на транспонирането на Директива 93/13/ЕИО на Съвета в България.
В рамките на дебатите бе засегната темата за злоупотребите и нарушенията на банки и частни съдебни изпълнители (ЧСИ).
Ангел Джамбазки изложи пред колегите си категорична позиция в защита на българските граждани, потребители и предприемачи, чиито права биват нарушавани от банки, частни съдебни изпълнители и монополите, злоупотребяващи с господстващо положение.
Недопустимо е хора, предприемачи, които са теглили кредит, инвестирали са в някакъв бизнес, рискували са, да се оказват в едно много тежко положение, при което да им бъдат отнемани имоти и те да остават вечни длъжници, заяви Джамбазки.
Подобни порочни практики не са дело само на банки, но и на общински дружества, например столичната „Топлофикация“, които си позволяват да злоупотребяват със своето монополно положение – да  не сключват индивидуални договори, да прехвърлят своите вземания върху частни съдебни изпълнители, които повишават многократно задълженията на гражданите, застрашавайки тяхната собственост и имоти, категоричен бе евродепутатът.
Джамбазки заяви, че очевидно съществува законодателен проблем и той трябва да бъде решен в Народното събрание на Република България. Подобни опити са правени, но в повечето случаи неуспешно, падайки жертва на интересите на големите играчи, както и на лобизъм. И допълни:

Затова апелирам да бъде уважено справедливото право на всеки един от вносителите на въпросните петиции така, че да бъде защитен неговият интерес – граждански, правен и финансов.
Нито банкови институции, нито монополи, нито ЧСИ е редно да боравят с подобни буквално кожодерски практики, извземайки собствеността на гражданите.

Видео от изказването на Ангел Джамбазки вижте тук>>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Мария Цветкова: Културата трябва да стане национален приоритет

Културните дейци заслужават по-достойни възнаграждения. Културата трябва да стане национален приоритет Повече пари за култура и по-високи заплати на...

Искрен Веселинов: Да не позволим „епидемия“ от лични и фирмени фалити

Не бива да позволим „епидемия“ от лични и фирмени фалити, категоричен е заместник-председателят на ВМРО. Имаме готовност да внесем...

Д-р Султанка Петрова с поздравителен адрес по повод Международния ден на хората с увреждания

Поздравителен адрес по повод Международния ден на хората с увреждания отправи заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова.

Александър Сиди: Децата от двете държави трябва да знаят, че са имали обща история

Истината относно Северна Македония няма как да остане скрита – имаме обща история България направи всичко по темата Северна...

Удължаване на срока за освобождаване от наем на наемателите на държавни и общински имоти поиска ВМРО – Бургас

Удължаване на срока за освобождаване от наем на наемателите на държавни и общински имоти поиска ВМРО - Бургас. Във...

Две важни теми постави Карлос Контрера. Съветникът иска чиста и зелена София

Две важни теми – за чистотата на града и поддържането на зелената система на София постави общинският съветник от ВМРО и председател...

Седем участника в съревнованието за най-патриотичен дом

Приключи крайният срок за записване участие в съревнованието за най-патриотичен дом на територията на община Септември за 2020 г. То се организира...

Коментари