Начало Блог Ангел Джамбазки: Нали никой не си мисли, че европейските институции са „имунизирани“...

Ангел Джамбазки: Нали никой не си мисли, че европейските институции са „имунизирани“ срещу корупция?

Причините за сагата „Шенген“ са вътрешнополитически и икономически. Вътрешнополитически са за голяма част от страните от Западна Европа, включително Австрия, защото имат огромен проблем с нелегалната миграция, която е на тяхна територия. Тези общества са роби на политическата коректност и не могат да кажат истината, че имат проблем с миграцията от Близкия изток и Северна Африка. На тях им трябва някой, който може да бъде обвинен и посочен, но да е безопасно.

Това заяви в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки.

А си търсят безопасно да посочат някой, който трябва да е бял, да е европеец, да не е гей, защото иначе няма да е политкоректно. И затова остава виновни да са източноевропейците – българи и румънци, допълни той.

Има и икономически причини за проблема „Шенген“, отбеляза той и добави:

Невлизането на България в това пространство ни струва 100 млн. годишно на нашия превоз, на нашия бизнес – на нашите предприемачи и превозвачи, защото нашите камиони чакат по европейските граници и защото когато България и Румъния не са в шенгенското пространство, три големи пристанища не са в тази система – Солун, Пирея и Констанца. Най-голямото друго пристанище, което работи, е Ротердам, а то е в държавата Нидерландия.

Като съберете две и две – винаги прави четири. А това, че ни обясняват някакви други групотевини, е тяхното търсене на оправдание. Говорят за европейски ценности, но се виждат лицемерието, двуличието и непочтеното им отношение, допълни евродепутатът.

Икономическите интереси на големи бизнеси намират лоби в ЕС, а после на нас ни казват как в България имало корупция. Нали никой не си мисли, че европейските институции са „имунизирани“ срещу корупционни процеси – така Джамбазки коментира задържането на заместник-председател на Европейската комисия по съмнение в корупция.

Той натърти, че съществува голямо лицемерие и двуличие по отношение на обвиненията към Румъния и България за борбата с корупция, защото се вижда че и ЕК не е „имунизиран“ срещу такива практики.

Видео >>>

Последни Новини

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Светлозар Янков е кандидатът на ВМРО за кмет на Карлово

Общинският съветник от ВМРО в Карлово Светлозар Янков е канидат за кмет на общината. Янков е областен...

Коментари