Начало Българите по света Ангел Джамбазки: Нашите братя в Украйна са нападнати от ислямистки башибозук под...

Ангел Джамбазки: Нашите братя в Украйна са нападнати от ислямистки башибозук под руски флаг

България трябва да изпрати оръжие и муниции, за да ги защитим. Те са православни християни!

Тази остра позиция написа в страницата си във „Фейсбук“ съпредседателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки. Повод за призива му са поредица от видеоклипове, качени в социалните мрежи, на които се виждат джихадисти, облечени във военни униформи, които нахлуват в Украйна.

Знаете какво е башибозук, нали? Знаете какво прави башибозукът. Чеченският башибозук, под руски флаг, настъпва към украински градове и села, населени с мирни християни. Православни християни. Украинци. И българи. Смесени бракове между българи и украинци. Мислите ли, че когато башибозукът влезе в някое село, ще пита кой кой е и ще проверява лични карти, за да коли избирателно? Дали в Батак го е правил? Дали в Перущица го е правил, продължава поста си Джамбазки.

А информацията за нахлуващи чеченски наемници в Украйна вече е световна новина и това категорично прекрачва границата на нещото обявено като „операция“ в Украйна от страна на Русия. Такива „операции“ българската държава е преживявала прекалено много. И сме платили с прекалено много човешки и териториални жертви именно заради мълчанието на т.нар. Велики сили и „любезните“ съседи. Сега не е време да мълчим!

Познавате ли тези строфи? Познавате ли стихотворението?

„Пристъпи ужасни! Дванайсетий път

гъсти орди лазят по урвата дива

и тела я стелят, и кръв я залива.

Бури подир бури! Рояк след рояк!

Сюлейман безумний сочи върха пак

и вика: „Търчете! Тамо са раите!“

И ордите тръгват с викове сърдити,

и „Аллах!“ гръмовно въздуха разпра.

Върхът отговаря с други вик: ура!“, продължава позицията си Джамбазки.

Припомняме, че ВМРО още преди началото на конфликта обърна внимание на българските власти, че са нужни спешни действия от страна на държавата за защита правата и интересите на близо половин милион украинци с български корени. Предоставихме на всички парламентарно представени партии готов законопроект за т.нар. карта „Българин“, с която те да могат безпроблемно да дойдат в страната ни и да имат право да работят, да учат и да пребивават без юридически ограничения.

Националният младежки комитет на ВМРО изработи система за подпомагане на бежанци от Украйна и тяхното настаняване на територията на България. Предложихме на кабинета и откриването на национална дарителска кампания. Младежите на ВМРО настояха и за държавна помощ за украинските студенти в държавата ни, но за съжаление на всички тези идеи Министерски съвет и парламентът не откликват към момента. А политическият егоизъм далеч не е най-уместната стратегия точно в този труден за света и за нашите сънародници момент.

Тук вече всеки трябва да избере страна. Не може и няма никакви оправдания, допълва тезата на ВМРО съпредседателят Джамбазки.

Последни Новини

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Светлозар Янков е кандидатът на ВМРО за кмет на Карлово

Общинският съветник от ВМРО в Карлово Светлозар Янков е канидат за кмет на общината. Янков е областен...

Коментари