Начало Блог Ангел Джамбазки: Няма да бъдем принудени да ратифицираме Истанбулската конвенция

Ангел Джамбазки: Няма да бъдем принудени да ратифицираме Истанбулската конвенция

Ньойският диктат е позор за Европа, заяви евродепутатът

Искам да успокоя всички и да кажа, че България няма да приеме Истанбулската конвенция, защото това е незаконодателен акт – една резолюция, която не значи нищо. Това, което се опитват да направят, е да променят нашия начин на живот, защото сега е модерно да си „за“ Истанбулската конвенция, за еднополовите бракове и за всички тези странни отношения.

Това сподели в телефонен разговор в предаването „Лице в лице“ по bTV евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Коментарът му е по повод приетата от ЕП резолюция относно присъединяването на евросъюза към Истанбулската конвенция. Текстът не е законодателен, но призовава седемте страни членки на Европейския съюз, които са я подписали, но още не са я ратифицирали, да го направят без отлагане. Тези страни са България, Чехия, Унгария, Литва, Латвия, Словакия и Великобритания.

Ангел Джамбазки обаче е категоричен, че за нас е важно единствено решението на Конституционния съд на Република България.

Истанбулската конвенция цели да прави пропаганда на джендър идеологията, а не да защитава жените. Никой не може да ни принуди за нищо. Насилието над жени е нещо отвратително и трябва да се наказва, но традиционното семейство се състои от мъж, жена и деца. Има далеч по-сериозни въпроси за решаване и обсъждане като здравеопазването, доходите, а не Истанбулската конвенция, допълни българският евродепутат.

Той коментира и 100-годишнината от подписването на Ньойския договор, който отнема територии, населени с българи от страната ни.

С отбелязването на тази черна годишнина целта ни е да покажем, че не сме забравили и не сме простили. Това е Ньойски позорен диктат. Втората световна война е резултат от този диктат. Победителите, водени от своите низки желания, направиха този позорен диктат, каза Ангел Джамбазки и заяви, че Западните покрайнини трябва да бъдат върнати на България.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари