Начало Европейски парламент Ангел Джамбазки: Няма фили, няма фоби. Ние сме българи

Ангел Джамбазки: Няма фили, няма фоби. Ние сме българи

Българското правителство няма позиция по кризата в Украйна. Това каза по време на дебат в „Дневен ред“ по ТВ7 зам.-председателят на ВМРО и втори в евролистата на „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“ Ангел Джамбазки.

От БСП, които държят управленския мандат, са в шизофренична ситуация – от една страна се опитват да запазят симпатизантите си, голяма част от които са обзети от русофилски чувства, от друга страна се опитват да защитят европейското ни членство, смята Джамбазки.

Той посочи, че конфликтът в Украйна е геополитическа битка между САЩ и Русия.

Кандидатът за евродепутат е категоричен, че липсва обща българска позиция в за Украйна. Всяка от партиите в Народното събрание нагнетява лична омраза между хората и за пореден път разделя българското общество на русофили и русофоби, без да съзнава, че трябва да сме на първо място българофили.

Ангел Джамбазки се изказа в защита на жителите на село Розово, които бяха заклеймени като ксенофоби заради несъгласието си в селото им да бъдат настанени бежанци.

Първо правителството трябва да разбере защо хората от Розово протестират. Най-напред, защото живеят много бедно, после – защото не знаят какви хора идват при тях, а в същото време администрацията им стоварва проблем за пореден път, коментира той.

Трите основни грешки във външната политика на България до момента са това, че се допусна да бъдат затворени първите два реактора на АЕЦ „Козлодуй“, че нямаше грижа на държавата за правата на сънародниците ни в съседните ни страни, както и липсата на защита на селскостопанската ни политика в рамките на ЕС, обясни той.

В реплика към Реформаторския блок Джамбазки директно обвини Меглена Кунева за лишаването на страната ни от блокове на АЕЦ в полза на интереси на други европейски държави.

Тя проспа затварянето на двата реактора на АЕЦ „Козлодуй“. Това е равносилно на национално предателство в полза на зелената енергия и на чужди интереси, като например, френското ядрено лоби, възмути се той.

По отношение на българските общности в съседните ни държави зам.-председателят на ВМРО изтъкна, че липсата на държавна политика за българите в Западните покрайнини, в Македония и в Бесарабия е причината воеводите да са в коалицията с ББЦ.

По думите му, управляващите досега трябваше да тропнат по масата и да поставят условие на западните ни съседи, че ще кажем „да“ на европейското им членство и преговорите им за ЕС, само ако спазват правата на българското малцинство на тяхна територия.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО е твърдо против партийна чистка в здравеопазването на принципа „стани, за да седне моят човек“

Министърът да посочи мотиви за отстраняването на директори на болници През последните дни ставаме свидетели на безпрецедентни уволнения на...

Красимир Каракачанов: На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство

На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство. Българският народ е тотално разединен и противопоставен....

Сиди: 170 национални предатели задоволиха болното его на френския президент

Решението на парламента за РСМ е обидно и разочароващо. Денят, в който се случи това национално предателство, истината е, че костите на...

Искрен Веселинов: Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори

Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори. Въобще не изключвам, както и самият Кирил Петров намекна, за някакво коалиране на ПП...

ВМРО предлага да се издигне паметник на Тодор Александров в Стара Загора

Съветниците от групата на ВМРО в Общинския съвет на Стара Загора внасят предложение за финансиране и изграждане на паметник на видния български...

Десето юбилейно издание на Патриотичните игри във Враца

Патрон на Програмата за патриотично възпитание е Красимир Богданов С много настроение, спортен дух и положителни емоции премина четвъртото...

Искрен Веселинов: Призовавам Президента да започне консултации за промяна на Конституцията

Видя се, че срещите с партиите са ялови и такива ще останат без реална промяна на системата За това...

Коментари