Начало Блог Ангел Джамбазки: Полетът на младостта е нещо чудесно, стига да не влезе...

Ангел Джамбазки: Полетът на младостта е нещо чудесно, стига да не влезе в тежка конфронтация с паметта и традицията

Полетът на младостта е нещо чудесно, стига да не влезе в тежка конфронтация с паметта и традицията. Това каза зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки по повод интервю на премиера Кирил Петков, дадено пред „Файненшъл таймс“, чрез което според Джамбазки се дават противоречиви сигнали за позицията на България спрямо РСМ и членството ѝ в ЕС.

Коментара евродепутатът направи за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“, като беше попитан какво трябва да направи югозападната ни съседка, за да вдигне страната ни ветото.


По думите му България е най-големият привърженик на интеграцията на Република Северна Македония, но за да продължи напред, те трябва да изпълнят няколко не много трудни неща.

Единственото нещо, което трябва да направят в Скопие, е да спрат речта на омразата, да престанат да фалшифицират българската история, да признаят правата и законовите интереси на българите в Македония, дори на тези българи, които имат македонско гражданство, защото те не са малко. Ето такива не много трудни неща, те могат да ги направят от утре, каза Ангел Джамбазки.

Той беше категоричен, че от ВМРО ще бъдат паметта и традицията на България и посъветва Петков да се вслуша в хилядите хора с българско самосъзнание в Северна Македония, които всекидневно са подлагани на системен тормоз и брутални издевателства.

Полетът на младостта е нещо чудесно, стига да не влезе в много тежка конфронтация с паметта и традицията. Но и в случая нека да го кажа така:

ВМРО ще бъде и паметта, и традицията, а министър-председателят Петков би бил много разумен, ако не направи някоя нечестна, непочтена сделка с дявола, да се отпита да продава българската история, да се опита да продава българското минало в Македония, да се опита да продава българската памет в Македония, защото някой му е обещал нещо.

Зам.-председателят на ВМРО препоръча на премиера Петков да се запознае с фалшивото съдържание на македонските учебници или да проведе разговор с българските учени в смесената историческа комисия, след което според Ангел Джамбазки никой няма да има колебание относно българската позиция за Северна Македония.


Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО в СОС иска комисия за ревизия на дейността в гробищните паркове

Общинарите виждат нарушения и грубо погазване на законите при извършване на тъжните ритуали Темата стана особено актуална след скандалните...

Клетва и отчетно-изборно събрание проведе ВМРО в Брацигово

На 24 май в град Брацигово ВМРО проведе клетва за прием на нови членове. Според старата традиция новите членове се заклеха да...

ВМРО отбеляза празника на българския дух – 24 май

Враца Представители на ВМРО се включиха в общоградското шествие във Враца по повод 24-ти...

Българите зад граница не са евтин PR, а постоянно задължение на държавата

Красимир Богданов от националното ръководство на ВМРО проведе срещи в гр. Корча и в Мала Преспа с представители на българската общност в...

Слабаков: Албания още преди 2 г. изпълни критериите за ЕС и сега ще чака РСМ още 20 г.

Ако приемем РСМ в този ѝ вид, вместо да получим пълноправен член, ще получим тумор, категоричен е Слабаков. В...

Състезанието „Русезнание 2022” излъчи своите победители

Вчера, 23 май, в късния следобед в зала „Батенберг” в Регионалния исторически музей - Русе приключи „Русезнание 2022”.  Участие в XV издание...

Каракачанов: Държавата трябва да помисли за изхранването на населението и за здравеопазването и да предприеме бързи мерки

Важният проблем е какво ще се случва с европейската икономика, според почетния председател на ВМРО Два може да са...

Коментари