Начало Блог Ангел Джамбазки: Политиката се премести в социалните мрежи и реалният дебат изчезна

Ангел Джамбазки: Политиката се премести в социалните мрежи и реалният дебат изчезна

България има нужда от нормалност, категоричен е евродепутатът.

Политиката в огромната си част се премести в социалните мрежи. Както радиото уби пресата, както телевизията уби радиото, така социалните мрежи преместиха цялата политика към себе си. И за доброто, и за лошото. И за хвалбата, и за плювнята. Реалните дебати изчезнаха и се замениха от постове и коментари. Може да имаш огромна организация, но ако те няма там, те няма никъде. Това заяви българският представител в Европейския парламент от политическата група на ЕКР и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки по време на политическа академия на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Сандански, на която е организатор.

Той обърна внимание и на случващото се в отношенията между България и Република Северна Македония.

Има нещо безспорно от участието ни в предишното управление, с всичките му плюсове и минуси. И това е фактът, че благодарение присъствието на ВМРО в това управление, успяхме да защитим българския национален интерес в Северна Македония такъв, какъвто той е. Нещо, което някои от тези псевдополитици, нахлули в Народното събрание сега, няма да защитят дори за една секунда тази теза. В момента, в който тръгне да се прави правителство и тръгнат да търсят благословии по разни посолства, особено едно, първото условие, което ще им бъде поставено е да предадат Македония, каза Джамбазки.

Той подчерта, че при много от настоящите политици няма сантимент, знание, историческа мисъл и съвест да не предадат тази тема.

Ще кажат: предишните са направили грешка, ние сме направили компромиси и взаимни отстъпки. Те обещаха, че няма да правят повече така. Че няма да горят повече български знамена, но ще ги горят. Че няма да гонят повече българите в Северна Македония, но ще ги гонят. Няма да унищожават историята, но ще го правят. Ето това са важните неща, заради които ние трябва да продължим своята битка, за да оказваме необходимото влияние, тежест и да променяме политиката на българските правителства, подчерта Ангел Джамбазки.

С видеообръщение в академията се включи председателят на партията на ЕКР Джорджия Мелони.

Нашите ценности и традиции са атакувани по целия свят. Големите финансови компании, големите технологични компании и повечето масови медии изглежда са съюзени в усилията си да изкоренят всичко, което защитава нашата концепция за идентичност и принадлежност. Те се стремят да заменят човешките същества с обезличени индивиди и общности. Искат да ни принизят до перфектните глобални потребители. Междувременно левите политически сили използват Европейския съюз, за ​​да въведат опасни концепции като „култура на отмяна“ и „джендър теория“, каза Мелони.

Тя подчерта, че в момента това се превръща предимно в културна битка.

В тази битка Европа е основно бойно поле, защото тук се крият най-силните корени на нашата цивилизация. Макар да знаем, че здравият разум на повечето хора ги предпазва от глобалисткия наратив, ние трябва да намерим адекватни културни и политически стратегии за защита на нашите идеи и ценности в рамките на Европейския съюз, настоя лидерът на ЕКР.

Джорджия Мелони обърна специално внимание на защитата на малкия местен бизнес и баланса между бизнеса и опазването на околната среда.

Основната цел на партията на ЕКР е реформа на ЕС, основана на еврореализма. Реформа, зачитаща суверенитета на нациите и съсредоточена върху икономическото възстановяване, растежа и конкурентоспособността. Първо трябва да се съсредоточим върху пълното възстановяване след Ковид. Трябва да се върнем към икономическия растеж чрез по-справедливото разпределение на благата. Наш приоритет са защитата на малкия бизнес и „реалната икономика“, както и устойчивото развитие с уважение към околната среда, без да се забравя икономическата стабилност на бизнеса. Предизвикателството за едно модерно дясно правителство е да комбинира грижата за околната среда с икономическия растеж. След това трябва да препокрием собствената си идентичност и да защитим фундаменталните принципи на нашето общество, започвайки от семейството и местните общности, каза Мелони.

Европейският лидер не подмина и кризата в Афганистан, преплетена през настоящето и бъдещето на Европа.

Трябва да се поучим от трагедията в Афганистан, да преразгледаме нашите приоритети и стратегии, засилващи общата ни външна политика и отбрана. Не бива да забравяме, че трябва да продължим борбата срещу ислямския фундаментализъм както вътрешно, така и външно. Трябва да гарантираме, че Европа заедно с нашите международни съюзници отново ще заеме челното си място на глобалната арена, изграждайки алтернатива на огромната сила на Китай. Трябва да се борим срещу регионалния експанзионизъм като този на Ердоганова Турция. Не бива и да забравяме за Африка, която рискува един нов колониализъм. Трябва да се борим за спиране на неконтролираната миграция, вместо да я насърчаваме и да защитаваме религиозната свобода и нашите християнски братя и сестри, които биват обект на гонения по целия свят, заяви Джорджия Мелони.

Тя поздрави Ангел Джамбазки за организацията на академията и се обърна директно към участниците в нея.

Вие сте не само бъдещата надежда за Вашата родина България, но и за европейските консерватори. Заедно можем да възстановим нашия континент и да го направим по-силен и по-проспериращ, завърши Мелони.

След обръщението ѝ Ангел Джамбазки обърна внимание на факта, че нейната партия е стартирала като регионална сила в Италия, а в момента оглавяваната от нея коалиция се бори да е първа политическа сила.

Чухте какво каза Мелони. Какви са базовите теми, които ще се развиват в Европа. Семейство и антисемейство, глобализъм и антиглобализъм, големи международни компании срещу местния дребен и среден бизнес, нелегалната миграция. Всичко това са темите, които идват с огромна скорост към нас, които ние отдавна сме разпознали и на които ВМРО отдавна има своите отговори, заяви Джамбазки.

Приветствие към участниците отправи и кметът на Сандански Атанас Стоянов.

Изказване пред младите българи и участие в дискусиите, освен Ангел Джамбазки и Джорджия Мелони, имаха и Карло Фиданца (съпредседател на групата на ЕКР в ЕП), Хорхе Буксаде (испански представител в ЕП), председателят на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов, политици и общественици.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО постави паметен знак на Иван Вазов в Бургас

По повод 100 години от смъртта на Иван Вазов днес в Бургас бе открита възпоменателна табела в негова памет. Тя бе поставена...

Каракачанов: Нека си пожелаем лидери с идеи и характер, а не поредните проектчета за власт на чужди интереси над вътрешните

Днешните политици са станали абсолютни измекяри, робуващи на външни фактори и не смеят да изразят собствена воля Това написа...

Контрера: Ако този шоков ръст на цени не бъде овладян бързо, следва обедняване на хората и срив на икономиката

Това са проблемите, не ПП „ПП“, драмите на Манолова и ДБ. Те достатъчно се постараха да ни вкарат в тази криза!

Кузман Илиев: „Продължаваме промяната“, ДБ и ГЕРБ ще търсят диалог помежду си

Академичната мисъл в Харвард олевява до марксизъм Планът за възстановяване е реверанс към ВЕИ олигарси

ВМРО: Излизаме на протест пред Министерство на енергетиката срещу непоносимата цена на тока!

Това е част от националната кампания против спекулативния скок и на горивата, и на стоките от първа необходимост Протестът...

Каракачанов: За ВМРО участието в избори не е бизнес проект

За ВМРО участието в избори не е бизнес проект, ние влизаме в тази битка, за да защитаваме идеите и каузите, за които...

Армията трябва да е символ на държавността

Словакия се готви да купи военна техника за повече от 2 милиарда евро. Държава в сърцето на Европа, чийто единствен съсед, който...

Коментари